URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2012, 12:38

Raed Arafat a demisionat din Ministerul Sănătăţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi-a depus marţi demisia. El ameninţase luni seara că ar putea părăsi funcţia, după ce a avut un schimb dur de replici cu preşedintele Traian Băsescu, în direct la Realitatea TV, pe tema Legii Sănătăţii. Arafat va face primele declaraţii la ora 14.30.

"Eu cred că trebuie să mă gândesc foarte serios să vorbesc din afară. Eu din interior sunt limitat să discut cu domnul ministru. Până mâine (marţi, n.r.) mă voi gândi. Lumea nu mă crede. Nu ştiu de ce lumea crede că mă apăr pe mâine. Mâine voi găsi un alt loc, mai bine plătit. Personalizăm totul în jurul unui om şi nu ne uităm la ce se întâmplă în sistemul de urgenţă, tocmai ca să-l mulţumim pe Vlădescu. Asta e ultima bătălie pentru dezvoltarea unui sistem de urgenţă. Mă retrag şi vorbesc din afară ca orice cetăţean român, fără să am obligaţii în Guvern. Aşa este normal şi onest din partea mea", a declarat Raed Arafat luni seară.

Preşedintele Traian Băsescu a intervenit luni seara în direct la Realitatea TV pentru a răspunde criticilor aduse de subsecretarul de stat Raed Arafat pe tema proiectului legii sănătăţii. "Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică, cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministru cu observaţiile dânsului şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern, ticălos, de altfel, nu, domnu' Arafat, vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte golani privaţi", a mai punctat şeful statului.

Preşedintele a sugerat chiar posibilitatea demisiei lui Arafat. "Dacă nu găseşte înţelegere, poate şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat. Cine credeţi că pleacă? Ghici ghicitoarea mea", a declarat şeful statului.

Raed Arafat a fost de la bun început un critic al noului proiect de lege a sănătăţii. Printre altele, el a declarat că proiectul Legii sănătăţii distruge sistemul integrat de urgenţă care rezolvă cazurile foarte grave, asigură o parte din sistemul de siguranţă naţională şi de apărare a României împotriva dezastrelor, misiunea salvării de vieţi fiind înlocuită de competiţia comercială.

În cursul dimineţii, ministrul Ritli Ladislau a declarat, întrebat despre o eventuală demisie a lui Raed Arafat, că va fi decizia subsecretarului de stat, pe care o va respecta, precizând că acesta şi-a exprimat de mai multe ori îngrijorarea privind Urgenţa, că a încercat să îl liniştească, dar nu a reuşit.

Doctorul Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii în 23 august 2007, printr-o decizie semnată de premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

În cadrul ministerului, Raed Arafat s-a ocupat de medicina de urgenţă. Raed Arafat este şi coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Raed Arafat, de profesie medic specialist de Anestezie Terapie Intensivă, a înfiinţat şi coordonat SMURD în 1990, lucrând mai întâi ca voluntar, pe o perioadă de opt ani.

În prezent este medicul coordonator al staţiei SMURD Târgu Mureş, cel mai modern centru de urgenţă din România.

UPDATE:

În urma demisiei lui Arafat, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a anunţat că neavând foarte mulţi specialişti, a hotărât să aleagă un consilier onorific pe probleme de urgenţă, acesta fiind doctorul Tudor Ciuhodaru. Ministrul a mai spus că a avut o discuţie cu Tudor Ciuhodaru, urmând ca acesta să ajute la dezvoltarea şi comunicarea pe marginea proiectului Legii sănătăţii.

Tudor Ciuhodaru a fost ales în 2008 deputat de Iaşi, după ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp după alegeri a demisionat din partid, acuzând neînţelegeri cu liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita. Ulterior, el s-a înscris în UNPR, însă a demisionat şi din acest partid, după ce, în vara anului 2010, a votat moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pe tema tăierii salariilor cu 25 la sută. În ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a înscris în PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primăria Iaşi.

Exclus în septembrie 2011 din PC, Tudor Ciuhodaru s-a înscris din nou în UNPR, anunţând că va candida la Primăria Iaşi şi că ar putea fi susţinut de mai multe partide.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Fiind vorba de milioane de Euro!
Fiind vorba de milioane de Euro,"caracatita prezidentiala" strange de gat pana si dreptul poporului roman de a fi tratat in spitale. Vorba lu Caragiale:"cine nu este cu mine,este impotriva mea". Si uite-asa,betivanul Basescu,devine "mai TAR" in Romania,precum Putin in Rusia. Incet,dar sigur!,dictatura lui basescu este mult mai periculoasa decat ceea a lui Ceausescu! ATENTIE!
Postat 11 Ianuarie 2012, 10:02 de Viorel
"16 milioane de romani." Ep. "Apoliticul" Ritli
I. "Dacă nu găseşte înţelegere, poate şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat. Cine credeți că pleacă? Ghici ghicitoarea mea". - Băsescu, Traian. 1. Ce răspuns ar da, la această ”ghicitoare” prezidenţială: a) milioanele de români, care mai sunt? b) bolnavii decedaţi, neasistaţi în timp util, pentru că în loc de SMURD, a venit ambulanţa (privată) care ”trebuia” să vină? 2. Pe când ”preteni” de la UDMR şi în fruntea Ministerului Apărării Naționale, respectiv a Ministerului administraţiei şi internelor? II. Pe când miniştri ca dr. Raed Arafat, în fruntea Ministerului Sănătăţii din România? III. Dl. Băsescu nu îl întreabă pe dr. Ritli (fost director general DSP Bihor), cum a monitorizat/ monitorizează potabilitatea apei tehnologice din unitățile de industrie alimentară şi de alimentaţie publică din Bihor, cu grad de risc (real) ridicat/mediu? PS 1. ”Doamne ocrotește-i pe români!”; 2. Mr. Raed, Arafat: Good luck and Go ahead!
Postat 10 Ianuarie 2012, 23:35 de HACCP srl
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON