URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2011, 22:17

Puterea l-a interzis pe Regele Mihai în Parlament

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La începutul lunii septembrie, liderii grupurilor parlamentare ale PNL, Călin Popescu Tăriceanu şi Puiu Haşotti, au propus în şedinţa parlamentarilor USL invitarea Regelui Mihai în Parlament pentru a adresa un mesaj în ziua în care împlineşte 90 de ani.

"Să solicităm Parlamentului ca pe data de 25 octombrie anul acesta să îl invităm pe regele Mihai să se adreseze Parlamentului, cu ocazia împlinirii vârstei venerabile de 90 de ani (...) A trebuit să consultăm Casa regală, chiar pe rege dacă este de acord. Regele şi-a dat consimţământul şi se simte foarte onorat şi obligat din acest motiv şi împreună cu Puiu Haşotti am făcut două adrese către birourile Senatului şi Camerei prin care solicitam convocarea acestei şedinţe jubiliare. Evident, este nevoie de o reuniune comună a birourilor celor două camere unde să se discute propunerea pe care noi am avansat-o şi apoi să se decidă pe cale de consecinţă. Ceea ce doresc este să vă spun că am aprecia foarte mult dacă şi grupul parlamentar al PSD şi colegii din PC ar susţine această iniţiativă a noastră", li s-a adresat Tăriceanu colegilor de Uniune.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a catalogat propunerea drept una "de bun simţ" şi şi-a exprimat încrederea că grupurile PSD o vor susţine. Luni, 19 septembrie, propunerea liberalilor a fost respinsă.

"Nu a fost acceptată aceasta idee şi nici evenimentul propus de grupurile parlamentare PNL. (...) Cu toată dorinţa de a respecta acest eveniment şi a-i da solemnitatea necesară, dar respectând şi cadrul constituţional, în sensul că noi am invitat şefi de stat să se adreseze plenului, s-a evaluat că acel discurs al unui om în functie era relevant pentru plen. În acest context nu s-a considerat acest lucru", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Nu este prima palmă dată de Putere. Preşedintele Traian Băsescu spunea în 22 iunie, într-o emisiune televizată, că "abdicarea Regelui a fost un act de trădare" şi l-a numit pe rege "slugă la ruşi".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
DE CE O INTORS ?
Sa ne intoarcem putin totusi spre istorie : Ii antifascist + ii in viata.
Postat 20 Septembrie 2011, 15:33 de pixolomini
o intors
Din pdv politic amu astai ce sa facem dpv istoric , nui fain : O intors armiile ? o intors.
Postat 20 Septembrie 2011, 14:41 de realitatea
Doamne!
asa periculo s este!! iii fricuta la BASEAAAA de rege :))) ha, ha, ha, ha, itodeauna am stiut ca ii e frica de cei pur sange:)))))))))))) e bolnav dar scapa si o sa aiba timp sa se refaca.
Postat 20 Septembrie 2011, 13:56 de de ce nu l lasa!!
supusii mariei sale hopantzolu..
jalnici pupindosisti.....
Postat 20 Septembrie 2011, 02:49 de .........
tagma pupincuristilor
de-a dreptul grotesc ceea ce fac pupincuristii \'supusi\' ai lui hohenzolern sigmaringen. ode si elogii mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu.
Postat 20 Septembrie 2011, 02:11 de pssst
Foarte bine!
Ce mai vreti ? Aplauze ???? Si-a "retrocedat" destul. Tupeu fara margini la fostul monarh si la lingaii lui.
Postat 20 Septembrie 2011, 02:03 de boom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON