URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2015, 22:14

Proaspăt ales, Blatter demisionează de la şefia FIFA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară. Un Congres Excepţional al FIFA va avea loc în curând pentru desemnarea succesorului.

După cum se ştie, Joseph Blatter abia ce a câştigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, retrăgându-se din cursă după primul tur. În primul tur, Blatter a obţinut 133 de voturi, iar Prinţul Ali 73.

Preşedintele FIFA a declarat că demisionează deoarece a simţit că nu are sprijinul deplin al lumii fotbalului, subliniind că forul fotbalistic mondial are nevoie de o profundă restructurare.

"M-am gândit mult la preşedinţia mea şi la cei 40 de ani din viaţă legaţi de FIFA şi de fotbal. Preţuiesc FIFA mai mult ca orice şi vreau ce este mai bun pentru ea şi fotbal. De aceea am decis să candidez la un nou mandat, crezând că este bine pentru organizaţie. Alegerile s-au încheiat, dar provocările cu care se confruntă FIFA nu. FIFA are nevoie de o profundă restructurare. Deşi am am un mandat de membru FIFA, nu am pe deplin sprijinul lumii fotbalului, al fanilor, jucătorilor, cluburilor, oamenilor care trăiesc, respiră şi iubesc fotbalul la fel ca noi la FIFA. De aceea am decis să-mi pun mandatul la dispoziţie şi să fie organizat un Congres extraordinar de alegeri", a spus Blatter..

"Ceea ce contează pentru mine atunci când totul se va sfârşi este să existe un singur învingător: fotbalul", a adăugat oficialul.

Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein a declarat, marţi, la CNN, după ce elveţianul şi-a anunţat demisia, că ar putea candida din nou la funcţia de preşedinte al forului mondial. "Sunt la dispoziţia federaţiilor naţionale care doresc schimbarea, în special cele care nu au îndrâznit acest lucru până astăzi. Eu am fost mereu acolo pentru a servi fotbalul. Nu este foarte mult de muncă pentru a efectua o restructurare a FIFA", a spus Prinţul Ali.

Pe de altă parte, Sepp Blatter este un individ controversat.

Potrivit site-ului stirileprotv.ro, Blatter, licenţiat în economie şi afaceri, a lucrat iniţial Federaţia elveţiană de hochei pe gheaţă, dar şi pentru celebra firmă de ceasuri Longines. El a ajuns la FIFA în 1975, ca director tehnic, după care a devenit secretar general, în 1981, poziţie din care, în 1998, a atacat postul de preşedinte, pe care l-a preluat de la brazilianul Joao Havelange.

Implicat mai mult sau mai putin in afaceri de coruptie, cum sunt cele legate de fostul partener de marketing ILS, dar si de alegerea gazdelor Cupelor Mondiale din 2018 (Rusia) si Qatar (2022), Blatter nu a prezentat un program propriu-zis, dar a precizat la congresul de anul trecut: "Misiunea mea nu s-a incheiat inca si va spun ca vom construi o noua FIFA. Principalul argument al lui Blatter a fost faptul ca a facut din FIFA un organism bogat, cu fonduri de rezerva in prezent de 1,5 miliarde de dolari si venituri de circa 5 miliarde de dolari pentru Cupa Mondiala din 2014, arată stirileprotv.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON