URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2015, 11:36

Prima reacţie a ministrului Gabriel Oprea după moartea poliţistului Bogdan Gigină: Eu nu am văzut accidentul, nu am ştiut că este vorba despre un accident

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, luni, în prima apariţie la aproape o săptămână de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, că a ales să tacă din respect faţă de familia acestuia, el susţinând că nu a văzut accidentul, că a aflat despre producerea acestuia abia după ce depăşise zona şi că a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-l salva pe poliţist.

"În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie: poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune şi nimic din ceea ce spunem nu poate alina durerea părinţilor lui, a soţiei, a familiei care trece printr-o astfel de dramă. 

Ca tată, din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declaraţii după accident şi înainte de înmormântare. Dar, Poliţia Capitalei a oferit într-un comunicat de presă informaţii despre circumstanţele în care s-a produs accidentul, de traseul urmat şi alte astfel de detalii aflate în responsabilitatea poliţiei. Acel comunicat a precizat şi faptul că s-a deschis o anchetă penală, astfel că ulterior acestuia nu puteam oferi public alte răspunsuri sau informaţii. În ceea ce mă priveşte, am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să prezint personal condoleanţe familiei îndurerate, să nu cedez tentaţiei de a oferi declaraţii care mă puteau disculpa public în raport cu acuzaţiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculaţiile vehiculate", a declarat Oprea.

Ministrul a precizat că nu a ştiut despre accident: "La un moment dat coloana s-a oprit. Eu nu am văzut accidentul, nu am ştiut că este vorba despre un accident. Am văzut doar maşina de poliţie din faţă oprită şi pe cei doi poliţişti coborând şi alergând. Unul dintre ei ne-a făcut semn să continuăm deplasarea şi maşina în care mă aflam a pornit de pe loc. Maşina de poliţie şi cei doi colegi rămăseseră acolo. Abia după ce am depăşit locul accidentului, am aflat ce s-a întâmplat".

Oprea a mai spus că nu a încălcat legea şi nu a folosit ilegal dispozitivul de însoţire în trafic. 

La finalul declaraţiei, Gabriel Oprea a plecat fără a accepta întrebări din partea jurnaliştilor.

Declaraţia ministrului Gabriel Oprea vine la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, în contextul în care societatea civilă, şeful statului şi lideri politici i-au cerut explicaţii privind dreptul acestuia de a beneficia de coloana oficială. În urma accidentului, societatea civilă şi mai mulţi lideri politici au cerut demisia sau demiterea lui Gabriel Oprea din toate funcţiile politice deţinute, apreciind că acesta a folosit abuziv coloana oficială în ziua accidentului.

După accident, în spaţiul public s-au vehiculat mai multe întrebări care încă aşteaptă un răspuns de la ministrul Gabriel Oprea, printre care şi cele legate de dreptul acestuia de a beneficia de coloană oficială, dar şi locul de unde acesta venea şi unde trebuia să ajungă în ziua accidentului şi dacă, în condiţii de ploaie, nu trebuia să renunţe la escorta cu motociclist.

Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, echipaje ale Poliţiei Rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar în cazul şefului statului, preşedintelui Senatului, preşedintelui Camerei Deputaţilor şi primului ministrului. Miniştrii pot beneficia de însoţire cu echipaje ale Poliţiei Rutiere doar "în situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă", conform prevederilor legale.

(sursa: www.mediafax.ro)

Citeşte şi articolele:

Oprea va fi audiat în cazul accidentului din coloana sa. Ce spun martorii că s-a întâmplat

Gabriel Oprea, luat la întrebări pe pagina de Facebook a MAI: „Este adevărat că numele de fată al domnului Oprea era domnişoara Nuoprea?“

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON