URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Mai 2014, 13:45

Premierul Victor Ponta, alături de primarul Mazăre, în cartierul pentru care edilul e acuzat că a luat şpagă

Premierul Victor Ponta, alături de primarul Mazăre, în cartierul pentru care edilul e acuzat că a luat şpagă foto: Cristi Cimpoes, Mediafax Foto
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Politicienii nu au limite. Un exemplu e cel dat de premierul Victor Ponta joi, când, alături de primarul Constanţei, PSD-istul Radu Mazăre, a mers într-o vizită electorală în cartierul "Henri Coandă", cel pentru care Radu Mazăre este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

Premierul, aflat împreună cu o delegaţie din care făcea parte şi soţia sa, Daciana, candidat PSD la europarlamentare, cu care s-a plimbat de mână prin cartier, le-a spus celor câteva sute de oameni adunaţi că merită să îi strige numele primarului şi că îi va fi alături acestuia, încheind cu sloganul din 2012: "Mazăre la primărie, Băsescu la puşcărie", scrie agenţia de ştiri Mediafax.

Mazăre şi Ponta le-au vorbit oamenilor de pe o scenă amenajată în mijlocul cartierului de blocuri, adresându-se mulţimii de la microfoane.

"Am venit ca să vadă şi domnul prim-ministru cum este cartierul şi care sunt oamenii care stau aici. Şi mai ales să-i spun că vom termina acest cartier în ciuda tuturor greutăţilor. Vom mai construi încă 16 blocuri şi o mie de unităţi locative ca să terminăm cu toţi cei care stau pe drumuri, cu toţi amărâţii, nevoiaşii şi bolnavii care nu au bani să-şi plătească chiriile scumpe. O să mai băgăm în case încă 3.000, 3.200 de oameni şi în Constanţa nu va mai exista nimeni care să nu aibă un acoperiş deasupra capului", a promis Radu Mazăre.

Edilul a plusat, promiţându-le musulmanilor care locuiesc în cartier că le va construi o geamie, în zonă fiind deja ridicată o biserică ortodoxă unde Radu Mazăre a fost să ia lumină în noaptea de Înviere.

"Cine v-a construit aici casele? Păi lui vreau să-i strigaţi numele (lui Mazăre - n.r.) (...) Dacă în Constanţa nu vor mai fi oameni amărâţi pe străzi este meritul lui Radu Mazăre şi aş vrea ca în fiecare oraş mare din România să avem un primar care să se ocupe de cei amărâţi, nu de cei bogaţi. Cei bogaţi pot să aibă singuri grijă de ei, faptul că Radu s-a gândit întotdeauna la voi, faptul că nu doar a vorbit, ci a făcut aceste blocuri şi faptul că face în continuare şi pentru ceilalţi, pentru asta merită să-i strigaţi lui numele şi pentru asta merită ca eu să-i mulţumesc. Cei care fac lucruri bune pentru oamenii de aici din Constanţa, pentru oamenii săraci, pentru cei din România merită lăudaţi, merită apreciaţi. Noi construim şi facem blocuri, facem spitale, facem şcoli, alţii o să ne înjure şi o să ne critice şi o să ne certe", le-a spus Ponta oamenilor.

El i-a întrebat apoi pe cei prezenţi: "Dumneavoastră cu cine ţineţi aici la Constanţa?", iar mulţimea a scandat "Mazăre", mai scrie Mediafax.

"Atunci, eu stau lângă cine trebuie. Îl felicit încă o dată pe Radu, o să fiu alături de el în tot ce face bun şi tuturor vă spun că împreună facem lucruri bune pentru oamenii săraci. Iar ceilalţi, care ne vor răul, să li se întâmple lor ceea ce vă vor dumneavoastră, răul. Sănătate şi ne vedem cu celelalte chei pe care o să le dea Radu cu ceilalţi oameni amărâţi", a mai afirmat Victor Ponta.

"Dumnezeu e mare, Alah la fel", a adăugat Radu Mazăre.

Ponta le-a mai spus oamenilor că a fost cu ei şi în 2012, când au primit cheile noilor locuinţe. "Am fost aici în 2012, cu Radu, când am dat nişte chei, nişte apartamente unor oameni amărâţi. Şi v-am zis atunci: «Mazăre la Primărie şi Băsescu la...?»", mulţimea strigând "Puşcărie".

Premierul Victor Ponta şi Radu Mazăre au mers apoi să viziteze blocurile, intrând în câteva locuinţe.

Cartierul Henri Coandă este format din 17 blocuri care au 906 locuinţe - 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere şi 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ 3000 de persoane, valoarea investiţiei ridicându-se la 7 milioane de euro. După cum se ştie, investiţia face obiectul unui dosar penal în care primarul Radu Mazăre este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a ajuta compania să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. Atât Mazăre cât şi Avraham Morgenstern au fost reţinuţi de DNA în 8 aprilie şi au fost eliberaţi o zi mai târziu, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Radu Mazăre a fost reţinut. E acuzat că a luat şpagă 175.000 de euro"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON