URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2012, 10:12

Premierul Ungureanu vrea urgentarea avizelor la Roşia Montană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La scurt timp după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să se pronunţe urgent privind situaţia de la Roşia Montană, şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu cere acelaşi lucru. MRU a spus că proiectul Roşia Montană e o prioritate, pentru că înseamnă locuri de muncă.

"Eu nu sunt adeptul niciunui proiect, sunt adeptul unor rezultate. Proiectele care aduc locuri de muncă mă interesează, le susţin. (...) În ce priveşte Roşia Montană, am avut discuţii cu miniştrii responsabili şi am cerut foarte clar: spuneţi-mi unde s-a blocat, şi unde e un aviz negativ, de ce e negativ, şi închidem totul", a mai spus Ungureanu.

El a arătat că fost în zonă, fiind impresionat de sărăcia locuitorilor de acolo. "Sunt dispus să merg cu oricine la Roşia Montană şi la Roşia Poieni, să vadă cum arată nişte răni ale pământului. Eu am bătut cu pasul acele locuri. Nu am văzut lume mai săracă, mai pipernicită, mai cotropită de boli. (...) Lăsăm comunităţi de 5.000 de oameni pentru că ne gândim la ce se poate întâmpla?", a mai spus primul ministru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
avize
Altul care cere avizele repede dar ma indoiesc ca o sa se intample minunea sa porneasca priectul pentru ca asa e Romania.Nu se face nimic rapid , cu seriozitate ci doar prin vorbe si bineinteles fara vreun rezultat
Postat 20 Aprilie 2012, 13:53 de Cosmin
Pasionant
E un pas inainte cand un subiect de acest fel este dezbatut cu atata fervoare.Debutul disputei ,in acelasi registru,a avut loc prin implicarea fostului presedinte al Academiei romane-Eugen Simion,in urma cu mai multi ani.Lipsa de comunicare isi arata "roadele",argumentele ingineresti,economice si sociale nu pot tine cont de diverse pasiuni,exprimate cateodata chiar birjareste.Opacitatea in luarea unor decizii naste,cum e normal,suspiciuni.Autoritatile ar face bine sa furnizeze detalii,altfel se bate pasul pe loc.Consumul de nervi e inutil.
Postat 20 Aprilie 2012, 09:27 de gyorgy tozser
Redeventa de 70 % si e O.K...
Tot atitea locuri de munca se pot crea si cu o redeventa de 70 la suta pentru Romania ,care e totusi \"Proprietara\" acestor mine-deci un NU Clar !!!-redeventei de doar 4 la suta ,care ne transforma din Proprietari in \"Maturatori sau Femeile de serviciu\" ale acestui proiect.Redeventa dorita de PDL reprezinta bani de \'Seminte pentru un joc de footbol-deci Hotie Curata.Unde este interesul National in aceasta tranzactie-in bani de seminte pentru toata natiunea indatorata-in schimbul a circa 3000 de locuri de munca ,sacrificam veniturile intregii populatii-circa 20.000.000 de romani???!!! Si toate astea pentru ca unii din actualul guvern-au \"Foamea in Glanda a imbogatirii peste noapte prin Spagi Grase si plata campaniei electorale de catre grupurile de interese de tip \"Soros\" etc ?Tradare,Tradare,dar o stim si noi prin acele multe Ordonante de urgenta,in urma carora-se inchid peste 100 de spitale,se taie veniturile populatiei cu venituri medii si sarace,vorba ceea :\"De la cel cu tita in gura pina la cel cu barba sura\" din cele 2 categorii mentionate,exceptindu-se bineinteles si de aceste dati :Clasa Inbogatita de cele mai multe ori peste noapte-adica cei cu \"Nasurile Maro\" de pupincurism
Postat 20 Aprilie 2012, 08:42 de D.N
pt gyorgy tozser
esti un imbeci, taica ! sigur, nu-ti spun o noutate dar tot dand pe aici din clanta, cu aberatiile tale, au ajuns acuma sa te stie si altii.
Postat 20 Aprilie 2012, 01:58 de oradean
Fals, fals, fals
Ungureanu asta este demn de mila publica.Nici el nu crede ce vorbeste.Vine gata montat din culise.Este un fel de prelungire a lui Basescu.Nu-i intereseaza pe ei de locuri de munca sau saracia oamenilor, ci faptul ca se apropie finalul de mandat si n-au mai apucat sa rada ce a mai ramas...Un roman din Canada comenta in presa centrala ce sume enorme cheltuieste Canada pt a intretine pamantul otravit cu cianuri dupa exploatarea aurului.Au ajuns in situatia de a criogeniza(proces de inghetare) solul cu sisteme costisitoare pt a stopa infiltrarea acestei otravi in panza freatica.La faza asta cu Rosia Montana intind baietii coarda si se va rupe rau de tot.
Postat 19 Aprilie 2012, 20:39 de Boom
@gyorgy tozser
Multumesc de felicitari.Le accept :). Si bineinteles ca am reactionat emotional, nu cinic, metalic, cum "reactionezi" tu! NU totul se rezuma la bani! Sufletul dainuie, banii se duc..Si e chiar NECESAR sa reactionez in felul asta, fiindca daca tie nu-ti pasa ca s-a dat aurul intregii romanii pe nimic, mie imi pasa...
Postat 19 Aprilie 2012, 18:29 de doctor
@doctor
Scrii ca NIMENI nu intelege nimic.Repede ai realizat un sondaj de opinie!Felicitari! Gresesti multiplu.Si reactionezi,asa cum am notat,emotional.Chiar nu era necesar in felul asta.
Postat 19 Aprilie 2012, 18:03 de gyorgy tozser
@gyorgy tozser
Daca as folosi apelativul de "ungur bulan", ai zice ca-s rau sau sovin, dar in spatele exprimarii tale alambicate din care NIMENI nu intelege nimic, se ascunde ipocrizia iredentista...Bineineteles ca nu-ti pasa ca aurul romaniei s-a dat pe comisioane grase incasate de base si ai lui si se doreste otravirea unei zone istorice!
Postat 19 Aprilie 2012, 17:21 de doctor
Rational versus emotional
Fabricantii de emotii au utilizat doua argumente impotriva proiectului RMGC,ambele sunt preponderent emotionale.Primul:galeriile romane existente.Care,fiind lucrari miniere orizontale sau inclinate,sunt teribil de plictisitoare,10 metri fiind cvasiidentice cu alte 1000....Al doilea:inocularea temerii vizavi de cianuri....Inainte ca ostilitatile sa degenereze in isterie colectiva,responsabilii ar face bine sa ia lectii de comunicare si sa nu se piteasca pe dupa cires...Inginerii de mediu si presa pot colabora foarte bine inclusiv cu ecologistii,in interes comun.
Postat 19 Aprilie 2012, 17:06 de gyorgy tozser
cianuri
sa dea cianurile in ungureanu.
Postat 19 Aprilie 2012, 15:33 de book
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON