URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2014, 19:21

Ponta şi-a trimis corpul de control la Primăria Sibiu. Iohannis: Sunt liniştit, nu sunt probleme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Coincidenţă sau nu, chiar în a doua zi după primul tur al alegerilor prezidenţiale, în urma cărora s-a stabilit că lupta finală se dă între actualul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, şi premierul Victor Ponta, Corpul de Control al primului ministru verifică retrocedările de imobile din Sibiu. 

Informaţii "de la cetăţeni"

"La baza acţiunii de control au stat informaţii transmise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor care se referă la activitatea proprie a acestei entităţi cu privire la acordarea unor despăgubiri, ca măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu", se arată într-un comunicat transmis de Corpul de control al primului ministru, citat de Digi24.ro.

Obiectivul controlului se referă la verificarea respectării prevederilor legale şi a modului de îndeplinire a atribuţiilor de către ANRP în procesul de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie - 22 decembrie 1989, perioada controlată fiind 1 ianuarie 2010 - 31 decembrie 2010.

Şeful ANRP, George Băeşu, a declarat la Digi 24, că aceste controale au pornit după ce autoritatea a primit multe sesizări de la cetăţenii din Sibiu în timpul unor întâlniri în care s-a reclamat că s-au restituit „foarte multe clădiri istorice" unor culte religioase sau unor asociaţii reprezentante ale unor minorităţi naţionale, în perioada 2005 - 2012. "În multe din aceste retrocedări, ministerele sau autorităţi deţinătoare nu au manifestat niciun fel de interes pentru a menţine proprietatea în acea perioadă", a declarat şeful ANRP. „Eu nu atrag atenţia cu privire la Sibiu. Eu atrag atenţia, împreună cu Victor Ponta, asupra fenomenului retrocedărilor, care a sărăcit poporul român", a declarat George Băeşu.

Acesta a mai precizat şi că „nu în toate aceste cazuri domnul primar Iohannis a semnat retrocedarea". "În multe situaţii, retrocedarea este stabilită de la Bucureşti, de guverne de dreapta, guverne care prin miniştrii lor, prin reprezentanţii deţinătorilor acestor imobile, nu au făcut niciun fel de opoziţie. Or, a considerat toată lumea că, într-adevăr, respectivele culte religioase, respectivele asociaţii ale minorităţilor naţionale au avut dreptul şi a fost incontestabil acest lucru, ori a fost un pact de dinainte de elaborarea legislaţiei", a adăugat Băeşu conform Digi24.ro.

Alegerile sunt "de vină"

De cealaltă parte, candidatul ACL la preşedinţie, Klaus Iohannis, a dat asigurări, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu există nicio problemă. Totodată, el a subliniat că verificările au fost demarate de candidatul PSD, Victor Ponta.

„Chiar în perioada de campanie electorală. Interesant. La Primăria Sibiu s-au făcut nenumărate verificări şi se vor mai face. Stau foarte liniştit, ştiu ce e acolo, nu o să găsească nicio neregulă. Domnul Victor Ponta - candidat îl trimite pe primul ministru Ponta să trimită Corpul de Control să facă verificări la primăria contracandidatului său. Nu există nereguli la Primăria Sibiu", a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax. El a ţinut să precizeze că îi dă de gândit faptul că "domnul Ponta, candidatul Ponta îl trimite pe prim-ministrul Ponta să trimită Corpul de Control la Primăria contracandidatului, să facă verificări, cu zece zile înainte de turul doi al alegerilor".

"Totuşi, parcă lucrurile nu sunt în regulă", a afirmat Iohannis, adăugând: "Eu vă pot spune oricând, simplu. Oricine poate să controleze orice, nu există nereguli la primăria Sibiu. Simplu de tot".

Pe de altă parte, miercuri seară, biroul de presă al ACL a transmis un comunicat în care subliniază că de fapt nu Iohannis este verificat. ACL a precizat că Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii şi titlurile de despăgubire date în 2010 sunt cele verificate de Corpul de Control al premierului şi nu primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
SARMANUL PONTA
SARMANUL PONTA ISI DA SEAMA CA PIERDE ALEGERILE SI IN DISPERARE NU STIE CE SA MAI FACA. ORI CUM VOTAM CU TOTII IOHANIS
Postat 06 Noiembrie 2014, 15:33 de Calin
VORBE-N VANT
VEZI TU , CIOLANIS.....LATRII DEGEABA...
Postat 06 Noiembrie 2014, 10:32 de baba dochia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON