URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2011, 21:02

Partidul lui Tokes, înfiinţat oficial

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

UDMR are oficial un adversar la voturile maghiarilor din România. Curtea de Apel Bucureşti a decis înregistrarea Partidului Popular Maghiar, formaţiune înfiinţată de europarlamentarul Laszlo Tokes şi de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

Decizia instanţei are caracter definitiv şi irevocabil, după ce iniţial, tribunalul respinsese cererea radicalilor maghiari de înregistrare a noii formaţiuni politice. Europarlamentarul Tokes Laszlo acuza UDMR, în data de 13 iunie, că ar colabora cu o persoană fizică română "cu un fundal îndoielnic şi simţăminte ostile" pentru a pune piedici înregistrării noului partid maghiar, iniţiat de CNMT.

Toro T. Tibor, preşedintele CNMT, a spus că partidul va încerca să obţină voturile celor circa 600 de mii de alegători pe care i-a pierdut UDMR în ultimii 20 de ani şi să mobilizeze această masă electorală.

"Şi celelalte partide care reprezintă comunitatea maghiară îşi propun, în campanie electorală, să lupte pentru autonomie, dar apoi uită şi au alte priorităţi. În primul rând aşteptăm să ne înregistreze, apoi vom trece la o mobilizare a comunităţii maghiare. Vom avea tratative pentru colaborare şi la alegerile locale, nu doar în Ţinutul Secuiesc, unde e loc pentru competiţie dură. Toate posibilităţile sunt deschise, să ne punem la aceeaşi masă să analizăm posibilităţile. Toţi vorbesc despre autonomie, adică anumite instituţii ale statului să preia prerogative pentru a rezolva probleme de identitate ale comunităţii maghiare. Acest punct în program rămâne acolo doar. UDMR vorbeşte în campanie despre autonomie şi apoi se pierde subiectul. Noi propunem autonomia pe baza criteriilor europene, vom propune şi oameni care reprezintă interesele maghiarimii", a afirmat el.

Tibor a mai spus că prin apariţia partidului lui Tokes, "politica hegemonică a UDMR a luat sfârşit".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Despre ce vorbim ?!
Dati-l dreaqului de raspopit....un gunoi ! Dar aici, in Oradea si in Bihor, nu el i-a luat pe romani la conducere, romanii, mai precis PeNaLii prin alt raspopit (tarle) si prin vinitura bolovan i-au luat si i-au pus in fruntea bucatelor ! Primaria, consiliul judetean, deconcentratele, regiile si ce-or mai fi sunt pline de unguri ! Ne facem rau pe banii nostri, ai romanilor, platim pe unguri cu banii Stastului Roman, de care-si bat joc ! Asta-i adevarata problema, prostia noastra si ticalosia liberalilor !
Postat 17 Septembrie 2011, 17:51 de fane
m..e la tokes
sa iti iau familia in p..a de jegos ordinar,sa imi usc chilotzi pe crucea lui mata de tokes si a celor care ii luati apararea acestui sovin imputit.Sa se pise toti romanii pe tine si pe tot neamul tau.Dute la mata in ungaria si infiinteaza partide si cereti drepturi, aici ai drept doar sa ne sugi de p..a pe toti romanii. Moarte tie!!!!!
Postat 17 Septembrie 2011, 15:05 de kill
For: Copiii prea()cuviosului Tokes,
Astăzi am trecut pe lângă mama voastră, pe str. Louis Pasteur. Aveți mai multa grija de dansa, măcar pe jumătate cât a avut dansa de voi. Szervusztok.
Postat 16 Septembrie 2011, 19:39 de Anonymus
Dezmatul minoritar maghiarofon, tziganesc ori de alta factura.
Daca ungurii si alti smecheri care se declara minoritari pt a suge bani de la buget si a dezbina pe criterii etnice, vor sa se manifeste ca straini in natiunea noastra, sa o faca pe propriul buzunar, nu pe bani publici si in limitele legilor romane. CINE NU SE SIMTE ROMAN SA PLECE ! SA-SI CAUTE ALTA PATRIE !
Postat 16 Septembrie 2011, 10:37 de ungurii=7%
unguri separatisti
aceasi "marie", cu alta palarie. indivizi de doi bani.
Postat 16 Septembrie 2011, 10:23 de news
Sa privim cu responsabilitate spre viitor !
Personal voi vota in 2012 un partid romanesc care se va angaja public sa nu colaboreze sub nicio forma si la niciun nivel cu partidele (deja sunt doua !) unguresti din Romania. Nu mi se pare corect si nici moral ca un partid ce reprezinta max. 10% din populatia Romaniei sa decida, sub o forma sau alta, soarta catorva milioane bune de romani ! Parerea mea !
Postat 16 Septembrie 2011, 10:23 de ionel
hm
eu zic, ca ar trebui sa fie macar 5-6 partide maghiare...rog pe cei interesati sa infiinteze aceste formatiuni cat mai repede...
Postat 16 Septembrie 2011, 10:04 de romanul complicat
TEMBELI IZOLATIONISTI
CRETINII SEPARATISTI, VALEA LA orban in pusta.
Postat 16 Septembrie 2011, 09:36 de nail
Asta e....
...se pare ca va trebui sa mai punem o data opinca valaha pe cladirea parlamentului de la Budapesta ! Ungurii astia nu inteleg decat daca le zdrobesti botul cu ciomagul....sa-i intelegem totusi, au venit din salbaticiile Asiei relativ recent !
Postat 16 Septembrie 2011, 07:29 de .
AFARA !!!!!!
Sa mearga in ungaria sau in Asia si sa puna acolo de o autonomie teritoriala.....
Postat 16 Septembrie 2011, 01:35 de huuuu...........
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON