URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2012, 17:19

Mona Pivniceru, fotografiată urcându-se în maşina fiului lui Năstase

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Propusă de premierul Victor Ponta să conducă Ministerul Justiţiei, judecătoarea Mona Pivniceru a fost fotografiată în timp ce se urca în Audiul fiului cel mare al lui Adrian Năstase. Imaginile au fost difuzate joi de România TV.

Se pare că fotografiile au gost realizate în urmă cu câteva zile, când maşina lui Andrei Năstase a transportat-o pe Pivniceru într-un bloc din Capitală, unde locuiesc mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Contactată de Gândul, Mona Pivniceru a declarat că nu ştia că maşina în care s-a urcat este a lui Andrei Năstase. "Sunt nişte imagini care arată că nu suntem liberi în această ţară. Abia acum am aflat că este maşina lui Andrei Năstase. Nu ştiam în ce maşină mă urc. De unde să ştiu eu a cui e maşina? A venit cineva să mă ia de la mine până la tine şi punct. Nu am întrebat eu a cui e maşina. Ce era să fac eu, să îl dau jos să îl interpelez: «Cine eşti? Cine e mama? Cine e tata?» M-a sunat Mariana Alexandrescu", a declarat Mona Pivniceru, pentru gandul.info.

Aceasta a mai spus că se mai gândeşte până săptămâna viitoare dacă mai acceptă nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei. "Până luni mă mai gândesc ce fac, dacă mai merg la minister", a mai declarat Pivniceru, adăugând că nu trebuie să dea socoteală cu ce face în timpul liber şi că nu înţelege care este raţiunea pentru care a ajuns subiect public.

"(Situaţia de faţă) mă determină la ceva mult mai simplu. E mai bine să îmi văd de treaba mea, pentru că practic nimeni nu mai circulă liber. Ce rost are să îmi pun eu viaţa pe tapet?! Care ar fi raţiunea pentru care eu am ajuns subiect public? Cu cine mă văd sau cu cine umblu?! Sunt un om liber, domnule! Nu ştiu dacă voi renunţa... mă gândesc. Este culmea să dau eu socoteală cu ce fac eu în timpul liber. Mă interesează pe mine de Adrian Năstase? Năstase a făcut ce a făcut. Acuma îl doare capul pe el", a spus Mona Pivniceru.

Judecătoarea a precizat că Mariana Alexandrescu, care lucrează la Parlament, a luat-o cu maşina până la ea acasă, iar dacă aceasta are relaţii cu Năstase, este doar treaba ei.

"Trebuia să întreb eu a cui e maşina? Da' ce, trăiesc în pădure? Sunt sălbatică? Aflu acum de la dumneavoastră că e maşina lui Andrei Năstase. (...) Deci doamna Alexandrescu m-a luat cu maşina până la ea acasă şi ăştia m-o pozat. Nu se poate aşa! Faptul că pronunţ un cuvânt înseamnă că trebuie să fiu decapitat? Mă întâlnesc cu cineva - trebuie să dau socoteală? Prea e nebună lumea... Eu analizez dacă este bine să mă expun la o asemenea panaramă. Nu pot să merg o sută de metri fără să fiu urmărită? Suntem într-o republică în care suntem urmăriţi. De mâine să pozeze pe cine vor ei", a adăugat Pivniceru.

Potrivit Mediafax, Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate autosesiza în cazul Monei Pivniceru privind buna reputaţie profesională, întrucât aceasta este doar de competenţa Inspecţiei Judiciare, care ar putea să facă o analiză. Conform purtătorului de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, autosesizarea privind buna reputaţie a unui magistrat intră doar de competenţa Inspecţiei Judiciare.

Aceasta a adăugat că există o discuţie la nivel instituţilor în cazul Monei Pivniceru, dar deocamdată nu este luată o decizie.

Judecătoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistraţilor instanţei supreme în Consiliul Superior al Magistraturii - şi-a dat demisia, în 8 august, din funcţia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numit ministru al Justiţiei.

Pe 20 august, CSM urmează să CSM ia act de demisia Monei Pivniceru şi să dezbată cererea premierului Victor Ponta de detaşare a acesteia la Ministerul Justiţiei, pentru a fi numită în funcţia de ministru.

Cunoscută pentru schimburile de replici cu Traian Băsescu atunci când acest a atacat justişia, Mona Pivniceru a fost, din 2009, preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, funcţie la care a renunţat în iunie 2011, când a fost aleasă membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ca reprezentant al judecătorilor instanţei supreme. În 7 septembrie 2011, Mona Pivniceru a fost validată de Plenul Senatului, în locul Lidiei Bărbulescu, respinsă în urma unei decizii a Curţii Constituţionale în 2010.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
o ratata a PDL ului !
sunt vite cu tiroida deformata de la anticonceptionale le intalniti in PDL :)) si majoriatea sunt blonde :)) o rusine pentru Femeie in ROMANIA, pacat!
Postat 18 August 2012, 21:51 de Adelina Coste.
cine e ANKA ?
a fi handicapat nu inseamna a fi si bolnav de minciuna, hotie :))) handicapul nu e o boala :))) cine e ANKA ? si nu reprezinta anlafabetismul :)) dar ce legatura are persona cu COMENTARILE noastre ? NU VAD rostul isteriei !!! lasa isteriile la analfabeti din PDL cu diplome false :))
Postat 18 August 2012, 21:26 de cine e ANKA ?
ANKA handicapata
comentariile astea handicapate nu-s facute cumva de vita aia analfabeta de ANKA? * ANKA
Postat 18 August 2012, 14:04 de goe
invata sa nu corectezi gramatical pe nimeni
daca poti pastreaza si distanta privind comentarile la adresa mea, comenteaza la persoanele publice nicidecum la cele nepublice, daca te tine capul bine pe umeri daca nu plateste necunoasterea legii nu te absolva de raspundere, care lege iti permite sa ma corectezi sau sa ma acuzi de ceva ? urmeaz oo.
Postat 18 August 2012, 12:47 de invata sa nu corecte
invata sa nu corectezi gramatical pe nimeni
invata sa ti musti gura sau macar sa nu corectezi pe altii ca sincer nu vreau sa ti fiu ceva drag, fi grijuliu cu neamul tau ...ok nu consider ca atacul la persoana este normal si mai grav tortura de orice gen este interzisa.
Postat 18 August 2012, 12:44 de invata sa nu corecte
...
invata sa pui o virgula.
Postat 17 August 2012, 17:16 de -_-
dar cum recunosti prosti?
cum recunosti un prost esti si tu un biet prost?
Postat 17 August 2012, 10:11 de @titlu
titlu
@bine a facut: ori esti moldovean, ori esti prost!
Postat 17 August 2012, 09:17 de -_-
nu si aratat inca decolteu :))) cum faceau altele
TREBUIE sa tinem de USL cu DINTI sa scapam de PDL :))) asta e VIITORUL NOSTRU, TREBUIE sa scapam de GRUPUL ORGANIZAT INFRACTIONAL PDL. NU mai putem trai intre hotii si INFRACTORI periculosi ca PDL , NU PUTEM ajunge cat am fost TORTURATI in TARA noastra, PUNCT.DACA BASESCU demisiona din DIPLOMATIE, mai traim noi acest COSMAR ? NICI VORBA ramane cu un dram de RESPECT macar pentru FAMILIA lui, dar asa nu merita NIMIC decat HUIDUIT pana MOARE ultimul din neamul LUI. HUIDUIT va ramane in ISTORIE, asta a dorit pentru copii copiilor LUI, ce caracter JALNIC ! CETATENI asaltati de ce au participat la REFERENDUM ca CARACTERUL JALNIC se TEME ca nu va mai ramane PRESEDINTE :)))ha, ha, ha, ha, macar cei care nu au participat sa ti vada FRICA si TEROAREA pe care o impui celor ce au folosit un DREPT :V O T U L , nu ne intereseaza legea cand oamenii sunt TORTURATI . OMUL traieste cu frica in PROPRIA casa ?
Postat 17 August 2012, 08:21 de bine a facut
mda
asa se fac jocurile.
Postat 16 August 2012, 20:02 de CORUPTII LA PARNAIE!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON