URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2012, 14:23

Mircea Diaconu nu va mai fi ministru. A fost declarat definitiv incompatibil

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat definitiv incompatibil, după ce instanţa supremă a respins, marţi, recursul acestuia privind hotărârea prin care ANI a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara, arată Mediafax. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, luni, la sediul PNL, că va renunţa la funcţia de ministru dacă va pierde procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Premierul Victor Ponta declara recent că dacă ICCJ va da dreptate Agenţiei Naţionale de Integritate în procesul cu Mircea Diaconu, acesta va ceda funcţia de ministru, în caz contrar Agenţia va trebui să prezinte "nişte mari scuze". Diaconu nu va mai putea ocupa o altă funcţie publică timp de trei ani.

În 27 ianuarie 2011, Agenţia Naţională din Integritate a constatat că Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală, funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale.

Decizia a fost contestată de Mircea Diaconu la Curtea de Apel Bucureşti, care în 16 septembrie 2011 a stabilit că acesta s-a aflat în incompatibilitate. Mircea Diaconu a contestat hotărârea Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care marţi a respins definitiv recursul acestuia.

Într-un alt dosar, deschis în urma sesizării ANI, Mircea Diaconu este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme petnru conflict de interese, întrucât, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, s-a prezentat, luni, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţia de conflict de interese, acesta declarându-le reporterilor că procurorii nu ştiu "cum se trăieşte în teatru" şi "care e viaţa actorilor". Anchetatorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările în cazul actualului ministru al Culturii, Mircea Diaconu (senator la momentul declanşării anchetei-n.r.), şi au început urmărirea penală împotriva sa.

Sursa: Mediafax

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
exista prezumtia de nevinovatie dar un dosar e un dosar sau nu exista!
este cercetat penal pentru trafic de influenta si Ponta nu a stiut !
Postat 20 Iunie 2012, 11:33 de plangere penala
s-a aflat în incompatibilitate
s-a aflat în incompatibilitate si ne spune ca pleca el la TV, ce nesimtit! Ponta chiar este IDIIOT?
Postat 20 Iunie 2012, 06:26 de s-a aflat în incompa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON