URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2015, 15:58

Iohannis îl propune pe Mihai Răzvan Ungureanu şef la SIE

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare. Mihai Răzvan Ungureanu spune că este o onoare pentru el această nominalizare şi că speră că ”a fost făcută în cunoştinţă de cauză”, adăugând că îşi doreşte ca Parlamentul să îi acorde încrederea prin vot.

”Este o onoare pentru mine această nominalizare şi sper că a fost făcută în cunoştinţă de cauză. Îmi doresc ca Parlamentul să îmi acorde încrederea prin vot, de aici încolo, vedem ce va fi mai departe”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă a lăsat lucruri neterminate la SIE atunci când a întrerupt primul mandat, Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut că au existat foarte multe proiecte, pe care a reuşit să le ducă la bun sfârşit.

”Au fost foarte multe proiecte, pe care, împreună cu Serviciul de Informaţii Externe, cu angajaţii Serviciului de Informaţii Externe, am reuşit să le ducem la bun sfârşit. Credem, domnul preşedinte înainte de toate, că este nevoie de un Serviciu de Informaţii Exterene puternic şi cu adevărat implicat în ceea ce înseamnă astăzi asigurarea securităţii naţionale într-un context regional atât de tulbure, atât de neclar”, a declarat Ungureanu.

Întrebat despre faptul că SIE nu are conducere de 8 luni, Ungureanu a spus că ”Serviciul de Informaţii Externe a fost foarte bine condus şi în absenţa unui director civil”.

De asemenea, întrebat dacă nominalizarea sa a fost politică, Ungureanu a spus: ”Oricum există o discuţie.... Scontez că va exista o discuţie în Birourile Permanente, evident, apoi în Comisie, unde sunt reprezentate toate partidele parlamentare şi apoi, rezultatul final îl dă votul (...) Votul este sacru şi în urma votului din plenul reunit vom vedea care va fi rezultatul”.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Conform prevederilor constituţionale, Klaus Iohannis "i-a înştiinţat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens", precizează sursa citată.

Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 şi director al Serviciului de Informaţii Externe al României în perioada 2007-2012. El a fost premier între 9 februarie 2012 şi 7 mai 2012.

Mihai Răzvan Ungureanu este senator de Arad, mandat obţinut din partea ARD, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forţa Civică, unde a candidat la preşedinţia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL şi PNŢCD. După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au reînfiinţat Alianţa Dreptate şi Adevăr.

După fuziunea PNL şi PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON