URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2015, 00:35

Geoană a lansat "România noastră" şi anunţă un nou Guvern în locul "sultanatului" lui Ponta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul Mircea Geoană a lansat duminică, la Romexpo, un nou proiect social-democrat intitulat "România noastră", susţinănd că această iniţiativă va schimba majoritatea în Parlament, iar în luna martie va fi instalat un nou Guvern în locul "sultanatului politic al lui Victor Ponta".

Geoană a spus că îi aşteaptă pe cei din PSD alături de el, condiţia fiind repectarea principiilor proiectului său. El a mai spus că "România noastră" va fi la guvernare şi va obţine un scor "extraordinar de bun" la alegerile parlamentare.

"După o matură şi serioasă gândire am înţeles că, dacă vrem să dăm o şansă noii stângi, nu putem construi pe o temelie putredă. (...) Cum poate cineva să accepte ca principalul partid al stângii sa fie un partid complet nedemocratic?"", a spus Geoană.

Mircea Geoană a spus că oamenii vor un nou proiect politic de ţară şi proiectul "România noastră" va fi contribuţia la acest nou proiect al preşedintelui Klaus Iohannis.

"Sunt mândru de colegii mei cu care suntem astăzi aici şi sunt mândru. O să vedeţi peste câteva săptămâni cum iniţiativa noastră şi proiectul nostru politic pentru un nou proiect social democratic va schimba majoritatea şi va asigura României, a început cu alegerea noului preşedinte şi care cel târziu la începutul lunii martie va însemna şi un nou guvern, şi o nouă majoritate cu o nouă social democraţie care pune o contribuţie importantă la construcţia unui nou proiect de ţară", a afirmat Geoană.

El a adăugat că preşedintele României vine cu un proiect de ţară "România lucrului bine făcut", dar nu se poate construi un proiect de ţară numai cu o viziune de dreapta, trebuie şi una de stânga.

"Proiectul nostru "România noastră" pe care îl aveţi în faţa dumneavoastră şi pe care îl lansăm în dezbatere publică este contribuţia stângii româneşti la acest proiect de ţară, în care încercăm să găsim puncte de complementaritate la ceea ce propune preşedintele, dar şi diferenţieri", a mai arătat Geoană.

"Noi suntem mai mult decât a fost PSD, suntem apărătorii salariaţilor şi angajaţilor din România. Cum poate cineva să voteze PSD care a blocat votul din diaspora?Noi suntem cei care vom genera o mişcare în diaspora care va vota stânga. Ne vom bate pentru principiile noastre. Vă propun proiectul nostru în locul sultanatului politic promovat de Victor Ponta şi care a acaparat funcţiile din stat şi din guvern. Sunt mulţi parlamentari care vor mai veni. Sultanatul politic al lui Ponta se va încheia în câteva săptămâni", a mai spus Geoană.

El a enunţat principiile noului proiect al stângii: profesionalism, patriotism, probitate, participare şi progres.

Geoană a spus că va propune ca înainte de orice numire în funcţie să existe un control din partea DNA, ANI şi SRI, arătând că vrea să pună oameni cinstiţi în fruntea ţării.

El a mai anunţat că parlamentarii care susţin noul proiect al stângii vor depune un proiect de modificare a legii finanţării partidelor politice, care prevede ca o firmă care a contribuit la finanţarea campaniei unui politician, trei ani să nu aibă voie să liciteze la contracte pe bani publici.

Iniţiatorii noului proiect al stângii sunt Mihai Bărbuliceanu, Ana Cătăuţă, Răzvan Condurăţeanu, Cătălin Croitoru, Maria Dragomir, Mircea Geoană, Bogdan Georgescu, Radu Golban, Florentin Gust, Aurel Dan Ioniţă, Valer Marian, Oana Mizil, Raul Pătraşcu, Petre Petrescu, Radu Popa, Răzvan Rotaru, Iriza Scarlat, Dan Tătaru, Tudor Tănăsescu, Violeta Tudosie, Marian Vanghelie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON