URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2012, 17:55

Ciudăţenii la depunerea jurământului în Parlament: Cseke a mers cu Biblia de acasă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reuniunea de joi a Parlamentului, în cadrul căreia noii deputaţi au depus jurământul de credinţă, s-a lăsat cu bâlbe, noii aleşi făcând gafe după gafe.

Liviu Dragnea, de exemplu, a uitat să pună mâna pe biblie când a rostit jurământu, iar un alt deputat PSD, Iulian Iancu, a plecat de la tribună cu tot cu ea, chiar dacă după el urmau alţi colegi la rând.

Unul dintre cele mai ciudate gesturi l-a făcut însă UDMR-istul bihorean Cseke Attila, care a ales să meargă cu biblia de acasă. Presa centrală speculează că probabil proaspătul deputat a apreciat că jurământul nu i-ar fi valabil dacă ar jura pe o biblie ortodoxă, "în condiţiile în care este de o altă confesiune creştină". În cazul reprezentantului comunităţii musulmane, lucrurile au fost şi mai clare: jurământul a fost rostit cu mâna pe Coran şi s-a încheiat cu formula "Aşa să-mi ajute Allah!", scrie rtv.net.

Unii deputaţi au simţit nevoia să adauge la jurământ şi cuvinte în limba maternă. Unul dintre deputaţii UDMR, Csabo Eden, a fost primul care a deschis seria adaosurilor la jurământ cu câteva cuvinte rostite în maghiară. Şi Mădălin Voicu şi-a întărit jurământul în ţigăneşte.

Un alt caz ieşit din comun a fost cel al lui Remus Cernea, liderul Mişcării Verzilor, care a preferat să jure cu mâna pe Constituţie, şi nu pe Biblie, pe motiv că e ateu.

Cea mai amuzantă a fost bâlba comisă de reprezentantul minorităţii italiene, Mircea Grosaru, care în loc să rostească "deputat", a înlocuit primul "t" cu un "l".

Pe de altă parte, şapte dintre deputaţi aleşi la alegerile parlamentare din 9 decembrie au avut probleme la validarea mandatelor din cauza unor documente lipsă, printre aceştia fiind Petre Roman şi Oana Mizil.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Felicitari
Felicitări lui Remus Cernea. Poate că pe viitor vor avea și alții curajul să demonstreze că Biblia nu valorează nimic.
Postat 21 Decembrie 2012, 13:44 de Liliana
Cernea
Toata stima Remus! Nu pe cartea de povesti trebuie sa depui juramantul ci pe Constitutie! Model de urmat! Ceilalti sunt niste ratati care in secolul XXI mai depun juramant pe o carte de povesti... bine ca nu pe o revista cu benzi desenate Batman.
Postat 21 Decembrie 2012, 08:19 de sorbonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON