URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2011, 17:19

Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, adus în ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unul dintre cei mai căutaţi români din lume, fostul director al CFR, acuzat că a prejudiciat statul român cu peste 50 de milioane de euro, a fost adus în ţară după 6 ani.

Mihai Necolaiciuc a fost însoţit de doi ofiţeri din cadrul Biroului Naţional Interpol România. Avionul care l-a adus în România a aterizat pe aeroportul Otopeni, după care Necolaiciuc a fost dus la Judecătoria Sectorului 1 pentru reconfirmarea mandatului de arestare, pentru ca ulterior, până când toate actele îi vor fi eliberate, să ajungă în arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit avocatului lui Necolaiciuc, Gheorghiţă Mateuţ, fostul director al CFR are încredere în justiţie şi a venit în România pentru că vrea să se apere.

Necolaiciuc a fost învinuit în dosare privind fapte de corupţie încă din perioada în care era director al CFR Infrastructură în 2003. Printre altele, acestuia i se impută achiziţii de piese la preţuri exorbitante, fără a urma procedurile legale, prejudiciul cauzat CFR fiind estimat la aproximativ 50 de milioane de euro.

Mihai Necolaiciuc a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie şi pentru deturnare de fonduri europene, fiiind acuzat că, în calitate de director general al CN CFR şi de ordonator principal de credite, a dispus utilizarea sumei de 184,381 miliarde de lei vechi, provenită din creditul acordat CN CFR de Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru finanţarea "Proiectului de reconstrucţie pentru eliminarea efectelor inundaţiilor", în alte scopuri decât cele pentru care s-a primit contractul de finanţare.

Fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române, Mihai Necolaiciuc, a fost reţinut de FBI în Statele Unite, în 2009, pentru şedere ilegală, după ce a prezentat acte de identitate emise de autorităţile din Venezuela atunci când a fost capturat de agenţii federali americani de la Marshals Service şi de cei de la Departamentul de Migrări şi Vămi.

Pentru aducerea în ţară a lui Necolaiciuc, o escortă formată din doi poliţişti al Inspectoratului General al Poliţiei Române a plecat, duminică, în Statele Unite ale Americii. Decretul privind predarea fostului director CFR a fost semnat de către secretarul de stat american Hillary Clinton, după ce procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a efectuat o vizită oficială în Statele Unite. O instanţă americană a aprobat, în 2 martie, extrădarea către România a lui Mihai Necolaiciuc, în urma cererilor formulate de autorităţile române în acest sens şi transmise autorităţilor americane în februarie 2008 şi septembrie 2009.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, adus în ţară
BATAI DRACU DE POLITIICIIENI SA-I BATA.DACA TIGANU FURA GAINA LA PUSCARIE DIRECT INTRA DARR ASTIA CU SPATELE ASIGURAT LUAIAR DRACU CA IAS TRAGE IN TAPA DACA AR FII DUPA MINE SCAPA,SI CICATUL ASTA O SA SCAPE...100%
Postat 20 Aprilie 2011, 22:15 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON