URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2014, 16:56

Fost lider al PD Covasna, bătut pe stradă, pe motiv că nu ştie limba maghiară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul lider al PD Covasna Gheorghe Preduţ în perioada 1994-2001 a depus o plângere la Poliţie, reclamând că în noaptea de Revelion a fost bătut pe stradă, de un grup de 6 tineri, pe motiv că nu cunoaşte limba maghiară. Întâmplarea s-ar fi petrecut în zona Tribunalului Covasna, iar în urma loviturilor bărbatul a suferit o fractură costală.

Potrivit Mediafax, Preduţ le-a spus poliţiştilor că tinerii i-au adresat întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu vorbeşte această limbă a fost luat la bătaie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna a declarat, vineri, că bărbatul agresat nu le-a putut furniza poliţiştilor indicii despre atacatori şi că în zonă nu există camere de supraveghere, dar "poliţiştii fac toate eforturile pentru prinderea agresorilor".

În urma incidentului, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean, iar joi a depus o plângere la Poliţia Sfântu Gheorghe.

Contactat de Mediafax, Gheorghe Preduţ a povestit că agresorii lui aveau în jur de 20 de ani. "Am fost acostat de cinci-şase tineri, care mi-au pus întrebări în limba maghiară. Le-am spus frumos că nu ştiu limba maghiară şi m-au luat la bătaie. Am multiple leziuni şi o coastă ruptă, am fost la spital, mi-au făcut o perfuzie, ecografie, analize specifice", a afirmat Preduţ, precizând că şi-a acoperit faţa pentru a se proteja şi că nu i-a putut vedea pe agresori.

"Dacă îmi spunea cineva că se poate întâmpla aşa ceva în municipiul Sfântu Gheorghe, nu-l credeam", a adăugat fostul lider al PD, acum pensionar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@/adevarul/
bai escrocu'', doar nu ai vrea sa recunoasca ca l-au batut pt ca nu a vorbit ungureste. adica escrocii au dreptate, nu cel care a fost batut ?!? stie el foarte bine ce s-a facut si nu e un caz singular, magarule !
Postat 09 Ianuarie 2014, 13:20 de nail
Este exclus un conflict interetnic-(IJP) Covasna
Iar asta de ce nu publicati dragiilor de la Bihoreanul ? Poliţiştii din Sfântu Gheorghe au identificat doi presupuşii autori ai agesiunii asupra fostului preşedinte PD Covasna, Gheorghe Preduţ. Cei doi au declarat că au consumat alcool, iar poliţia exclude un conflict interetnic. „In cursul acestei zile, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii covăsneni, au fost identificaţi presupuşii autori ai agresiunii săvârşite asupra unui bărbat, în noaptea de Revelion, pe o stradă din Sfântu Gheorghe, în persoana a doi tineri, G. S. şi F. T., în vârstă de 17 şi respectiv 19 ani. În fapt, din cercetări a reieşit faptul că în seara de 31.12.2013 – 01.01.2014, cei doi tineri, după ce au participat la o petrecere organizată în incinta unei unităţi de învăţământ din oraş, au părăsit locaţia în jurul orei 04:00, însoţiţi de un alt tânăr, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu intenţia de a provoca scandal. În acel moment, pe stradă se afla un bărbat pe care G. S. şi F. T. au început să îl lovească, iar în ajutorul căruia au intervenit cel de-al treilea tânăr, dar şi alţi doi aflaţi în apropiere. Cercetările sunt continuate cu autorii în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe", se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna. „Este exclus un conflict interetnic", ne-a declarat Nicoleta Marin, purtător de cuvânt IJP Covasna, adăugând că suspecţii şi-au recunoscut fapta. www.adevarul.ro
Postat 08 Ianuarie 2014, 19:42 de adevarul
rasistii plang de rassism
**** cred ca esti tu nazistule, aici la noi in bihor esti numai musafir cu astfel de mentalitate ! Ce ai zice daca Predut nu din motive etnice era batut ? Eu personal nu prea cred nici unui politician indiferent de etnie. Iar daca din motive etnice era batut la fel de porci sant si acei batausi ca multi comentatori de mai jos plin de ura :)
Postat 06 Ianuarie 2014, 16:44 de Dan
@/Dan/
Sa-ti fie rusine gozbore ! Esti o rusine, jegule ! Made in hu
Postat 06 Ianuarie 2014, 02:23 de @/Dan/
rasistii plang de rasism
Ami place cand uni comentatori rasistii plang de rasism ! Hotul striga hot ? Made in Romania
Postat 06 Ianuarie 2014, 00:43 de Dan
Info
har-cov-mures + partium.... viktor orban, incoloneaza ungurii din Romania sub sloganul: “AUTONOMIA, SINGURA SOLUTIE ACCEPTABILA” !!!!!! Ministru de externe al ungariei, geza jeszenski afirma transant, raspicat,. obiectivele budapestei: „Urmarim ca Transilvania să devină un spatiu de complementaritate al economiei ungare !!!!!!!!!! Ca scop politico-strategic, unirea maghiarilor in granitele lor existențe inainte de Trianon !!!!!!!!!! Infiintarea Euroregiunii Carpatice reprezinta doar inceputul care conturează perspectiva reintregirii ungariei mari, prin masuri preponderent economice“ !!!!!!!!!!! (Mitocratia imperiala. Chestiunea maghiara. Provocarea autonomiei – frontiera interna. Razboiul logistic si „armele“ sale in Europa Centrală, pagina 179 – George Roncea – Revista de Sociologie, Geopolitica si Geoistorie – EUXIN). Preşedintele Jobbik (partid aflat la guvernare in Ungaria) avertizează in Harghita: “Nu vom renunta la ideea anularii Trianonului ! „Maghiarii, intr-o singura patrie”!
Postat 05 Ianuarie 2014, 22:09 de Info
Pacat ca nu l-au omorat !
Astept ziua in care hungurii, acolo unde sunt majoritari, in buna lor traditie (vezi atrocitatile comise de hunguri in Ardealul de Nord, 1940-1945), sa spanzure niste romani, unor romance sa le faca ,,cezariana" cu baioneta, s.a.m.d. Poate asa isi va da seama si clasa politica romaneasca, care clasa politica este cel mai mare dusman al poporului roman, ce neam de misei sunt hungurii ! Hungurii ar trebui sa aiba un singur drept : acela de a respecta constitutia si legile statului in care traiesc, ROMANIA. Nu le convin legile Romaniei, nicio problema, vand tot ce au si merg unde au chef.Nici la cei peste 3mil. de romani care au plecat din tara nu le-au convenit multe, dar asta e.
Postat 05 Ianuarie 2014, 21:25 de DlGoe
Da. Iata ca lupta politicienilor unguri da rezultate din plin
Politicienii ungurii sunt votati de catre unguri (95%). Astia voteaza cu creierul spalat de lozincile separatismului, iredentismului si revizionismului unguresc. Sunt vinovati in egala masura atat politicienii ungurii cat si votantii. Aici s-a ajuns. Sa fii agresat pe strada pt ca nu le vorbesti limba acestor nesimtiti sau pt ca ai valori diferite de ale lor (limba, cultura, traditii, drapel, etc). Ei vin si flutura cu obstinenta steagul unei alte tari (ungaria) pe teritoriul romanesc dar nu suporta drapelul tarii in care traiesc, Romania. Tara care le-a asigurat invatatmant gratuit, locuinte, locuri de munca, etc ! RUSINE, PRIMITIVI NEMERNICI !
Postat 05 Ianuarie 2014, 19:35 de votul ungurimii
nemernicule
Nu e un caz deloc izolat. Iredentismul unguresc, anti-romanismul a ajuns la o cota inimaginabila. Incepand cu lideri politici si terminand cu astfel de indivizi, anti-romanismul unguresc a atins cote paroxistice. Romanii, si restul lumii trebuie sa vada adevarata fata a separatismului, izolationismului, iredentismului si revizionismului hunguresc.
Postat 05 Ianuarie 2014, 19:24 de @kaboou
mda
Si exact asa s-a intamplat, si exact a functionat reteta de a mai trezi din nou sentimente de ura intre unguri si romani. Si ca de fiecare data atentia poporului este directionata cu succes catre lucrurile care ascund cu totul alte chestii facute de conducatorii nostri "destepti" Bravo tuturor si pofta buna celor care au inghitit stirea asta.
Postat 04 Ianuarie 2014, 22:50 de petre
gunoaie
Suntem in 2014 dar gunoaiele astea n-au evoluat cu nimic vreme de 1000 de ani.
Postat 04 Ianuarie 2014, 22:04 de nail
Lupta lui tokes dă roade
De 24 de ani UDMR luptă împotriva românilor. Iată! Avem rezultate! Pe chiorul, de Băsescu nu-l bate nimeni!
Postat 04 Ianuarie 2014, 20:15 de vlad
mda
gunoaiele ataca in haita ca si maidanezii copii sau oameni batrani.
Postat 04 Ianuarie 2014, 19:10 de huu.........
iredentismul unguresc naste monstrii !
iredentismul unguresc naste monstrii !
Postat 04 Ianuarie 2014, 18:17 de 2K14
Jos separatismul !
Iata unde duce s-a ajuns. Separatismul, iredentismul si revizionismul unguresc naste monstrii. Trebuie luate masuri dure impotriva separatismului, altminteri se va ajunge la la razboi inter-etnic in Transilvania.
Postat 04 Ianuarie 2014, 18:05 de Jos separatistii !
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON