URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2017, 18:00

Dezvăluire şocantă: Sistemul informatic al ANAF a intrat în “moarte clinică”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Data Warehouse, o parte importantă a sistemului informatic al ANAF, a intrat în moarte clinică, dezvăluie Gelu Ștefan Diaconu, fost șef al acestei instituții.

Cauza ar fi faptul că Agenția Națională de Administrare Fiscală nu a contractat soluţii up-grade, licenţe, mentenanţă, spune Diaconu într-o postare pe pagina sa de internet.

”Sunt afectate toate depozitele de date centralizate. Nici centrul de date pentru back-up de la Braşov nu funcţionează. Se ştie deja că nu poate fi repornită în mai puţin de 30 de zile”, afirmă Diaconu.

De altfel, presa central a relatat zilele trecute că, la acordarea de credite, solicitanții trebuie să aducă adeverințe de la angajator, în urma defecțiunilor din sistemul informatic ANAF, şi că băncile nu mai pot accesa direct informațiile privind clienții lor din acest sistem informatic. Nu se ştia, însă, că problema ar fi una atât de mare.

Căderea sistemului informatic al ANAF are o sumă de consecințe importante, inclusiv aceea că pentru cel puţin 30 de zile nu pot fi comunicate date şi informaţii către beneficiarii externi. Diaconu a enumerat câteva asemenea neajunsuri concrete:

- Casa naţională de asigurări de sănătate nu are acces la informaţiile privind persoanele asigurate (angajator, angajat său persoana asigurată);

- Casa naţională de pensii este beneficiara informaţiilor privind stagiul de cotizare, (perioadă, valori, anagajator, asigurat);

- Agenţia naţională pentru ocuparea forţei de muncă nu are acces la aceste informaţii;

- Autorităţile locale – prin aplicaţia PATRIMVEN – nu au acces la informaţiile furnizate de către ANAF (conturi bancare, informaţii de la terţi, şi cele de natura salarială);

- Sistemul bancar nu mai poate beneficia de informaţii privind veniturile realizate de persoanele fizice; La fel şi angajaţii şi cei care desfăşoară activităţi independente (sunt solicitate adeverinţe individuale);

- Informaţiile furnizate către Institutul Naţional de Statistică sunt fragmentare;

- Funcţionare defectuoasă a spaţiului virtual privat, în relaţia cu contribuabilul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON