URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2010, 16:25

Deputatul PSD Robert Negoiţă, client al unei reţele de prostituate-fotomodele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Ialomiţa începe în 24 noiembrie judecarea procesului în care Ion Valeriu Tămârjan, Relu Cornel Costan, Radu Ştefan Nicola şi pe Alexandru Gabriel Voicu, primii doi în stare de arest preventiv, sunt acuzaţi de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru recrutarea a 80 de fete pe care le plasau ca prostituate de lux în ţară şi în străinătate sub paravanul unei agenţii de fotomodele.

Victimele erau plasate pe piaţa prostituţiei de lux din România, Italia şi Austria, în cluburi sau la locuinţele clienţilor, veniturile obţinute depăşind suma de 100.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului, primul contact al inculpatului Relu Cornel Costan cu reprezentanţii clubului Babylon din Viena - în special Bretterklieber Peter - s-ar fi stabilit la începutul lunii noiembrie 2006, în timp ce se îndrepta spre Germania, împreună cu trei tinere, una dintre ele minoră.

Relu Costan le convinsese pe cele trei modele din agenţie să participe la o şedinţă foto în Germania când s-au întâlnit în Viena cu un reprezentant local al Fashion TV, un anume Max Posch. Costan a aflat de la Max despre clubul Babylon din Viena - un bordel de lux în care tarifele practicate erau avantajoase.

În perioada în care a stat în clubul Babylon din Viena, Costan s-ar fi înţeles cu Bretterklieber ca acesta să participe în România la o preselecţie de modele pentru o reclamă video de promovare a clubului ce urma a fi difuzată pe mai multe posturi de televiziune, îndeosebi pe Fashion TV. Preselecţia a avut loc în Constanţa în a doua jumătate a lunii noiembrie 2006, iar modelele alese au participat la filmarea videoclipului la începutul lunii decembrie 2006, în Viena, într-un muzeu din oraş, în timp ce au fost cazate efectiv în Clubul Babylon.

Deşi li s-a promis o sumă de 1.000 de euro pentru participarea la realizarea reclamei, în afara comisionului de 200 de euro pe care trebuia să-l perceapă agenţia Diva Models, Costan nu le-a dat celor zece participante decât sume cuprinse între 300 şi 400 de euro.

Deşi filmările au durat doar trei-patru zile, Costan le-a spus unora dintre modele că trebuia să stea în club două săptămâni, timp în care să practice prostituţia pentru a nu suporta ele cheltuielile de cazare.

Relu Costan şi Ion Tămârjan se cunoscuseră la diferite evenimente de modă organizate de Mirea Ion, reprezentantul în România al Fashion TV. Ei au ajuns astfel să se împrietenească şi să colaboreze, prin organizarea împreună de evenimente, împrumutul reciproc de modele. La începutul anului 2007, au fost duse în Austria la prostituţie şi modele ale Agenţiei Star Models conduse de Ion Tămârjan.

Într-o agendă, găsită de anchetatori la percheziţia domiciliară la Tămârjan, acesta notase că a plătit un comision de 16.000 de euro în anul 2007, pentru 16 fete recrutate în scopul exploatării lor sexuale.

Ulterior, Tămârjan a început să lucreze cu Alexandru Gabriel Voicu, în activitatea de recrutare a unor modele care colaborau cu Agenţia Star Models, în scopul exploatării lor sexuale. Totodată, Costan a început să colaboreze cu Radu Ştefan Nicola la recrutarea în scopul exploatării a unor modele care colaborau cu Agenţia Diva Models.

Prostituţie şi nume grele

DIICOT consemnează faptul că "inculpatul Costan Relu Cornel este cel care, în perioada în care au fost asociaţi, i-a făcut cunoştinţă lui Tămârjan Ion Valeriu cu Negoiţă Robert Sorin, cu reprezentanţii legali ai Casino Queen, cu Nuredin Beinur, Pantelis Kalliagkas, Munteanu Florin (de la radio SKY) şi poate chiar şi cu reprezentanţii TVR2, Răzvan Nicolescu - director general şi Ştefan Stănescu - producător de emisiuni".

"Inculpaţii au abuzat de autoritatea lor şi de situaţia de vulnerabilitate a unora dintre modelele din agenţiile lor - persoane minore, care proveneau din familii cu venituri modeste sau medii, în curs de formare a educaţiei lor, încântate evident de posibilitatea obţinerii relativ uşor a unor mari sume de bani, cel puţin 150 - 200 de euro pentru fiecare act sexual întreţinut. Au convins foarte multe dintre modelele din agenţiile lor să întreţină acte sexuale plătite cu diferiţi sponsori ai evenimentelor de modă la care participau", arată anchetatorii.

O martoră cu identitate protejată - una din minorele din Agenţia Diva Models pe care Costan a recrutat-o în scopul exploatării sexuale - a întreţinut acte sexuale cu el şi mai puţin cu alte persoane, deşi i-au fost indicaţi mai mulţi bărbaţi cu care ar fi trebuit să fie mai atentă, mai comunicativă.

"În perioada 2007-2009, a întreţinut acte sexuale cu inculpatul Costan Relu Cornel, iar, prin intermediul acestuia, acte sexuale plătite cu Negoiţă Robert Sorin, Nuredin Beinur şi Rasitzaimoglu Muammer, Rasitzaimoglu Muammer Tahir", consemnează în rechizitoriu DIICOT, care face o trecere în revistă a modelelor ce au fost constrânse de inculpaţi să se prostitueze şi condiţiile impuse.

În rechizitoriul DIICOT apare şi numele directorului TVR 2. "Inculpatul i-a făcut cunoştinţă Irinei cu Nicolescu Răzvan Mihail - directorul TVR 2 cu care a întreţinut acte sexuale, crezând că o va ajuta să participe la emisiunile postului public de televiziune", mai scrie în Rechizitoriu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON