URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2010, 11:15

Dan Diaconescu şi Doru Pârv, reţinuţi de DNA pentru 24 de ore

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii anticorupţie au emis, marţi dimineaţă, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele patronului OTV Dan Diaconescu şi al prezentatorului unei emisiuni despre clarvăzători, Doru Pârv, pentru şantaj şi complicitate la şantaj.

La ieşirea din sediul DNA, Dan Diaconescu a a precizat că este primul jurnalist din România care a fost arestat pentru un promo, susţinând totodată că "a fost tras pe sfoară" de procurori, pentru că l-au ţinut toată noaptea şi au emis ordonanţă de reţinere pe numele său abia în jurul orei 6.

La ora 15, cei doi vor fi duşi la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ei sunt acuzaţi că i-ar fi cerut bani unui primar dintr-o comună arădeană, ca să nu facă public un material compromiţător despre acesta.

Avocatul Daniel Fenechiu a declarat, marţi dimineaţă, că este vorba despre un dosar cu substrat politic, îndreptat împotriva lui Dan Diaconescu, clarvăzătorul Daniel Pârv nefiind decât un pion în toată povestea. El a arătat cu degetul spre politicienii aflaţi la putere, spunând că opoziţia nu poate influenţa justiţia. Fenechiu a mai spus că nu a existat o confruntare între Diaconescu şi Pârvu, în condiţiile în care cei doi nu au avut declaraţii contrare.

Avocatul declarase luni că singura probă a procurorilor este un promo difuzat pe OTV înainte de emisiunea lui Diaconescu din 21-22 iulie 2009, în care se anunţau dezvăluiri despre primarul comunei arădene Zărand, Ioan Florin Moţ.

Tot luni, procurorii de la sediul televiziunii OTV, caseta cu înregistrarea promo-ului. De asemenea, procurorii DNA au ridicat, luni, de la sediul televiziunii OTV o casetă cu înregistrarea unei emisiuni a lui Dan Diaconescu, din luna iulie 2009, însă nu l-au găsit acasă pe realizatorul TV, care era plecat din Bucureşti.

Potrivit aceloraşi surse, la casa din cartierul Primăverii a lui Dan Diaconescu se afla doar soacra acestuia, procurorii plecând fără să găsească înregistrările unui material care ar fi fost compromiţător pentru primarul din localitatea arădeană Zărand şi care constituia probă în dosar.

Dosarul instrumentat de procurorii anticorupţie îl viza iniţial pe Doru Pârv, prezentatorul unei emisiunii despre paranormal, de la Oglinda TV. DNA a pus în mişcare acţiunea penală faţă de prezentator, întocmind şi rechizitoriul în cauză, însă a decis, ulterior, să schimbe încadrarea juridică din trafic de influenţă pentru Pârv şi să extindă cercetările faţă de Dan Diaconescu.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Dan Diaconescu, din 18 iunie, se arată că "Dan Diaconescu, în calitate de acţionar şi administrator al SC Oglinda Television, asociat la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a exercitat acte de ameninţare atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Pârv, în scopul de a determina persoana vătămată Ioan Moţ, primar al comunei Zărand, să dea o sumă totată de 200.000 de euro. Sub presiunea acestei ameninţări, din suma pretinsă iniţial, persoana vătămată a plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 de lei". Materialul despre Ioan Moţ fusese înregistrat de reporterii televiziunii Oglinda TV.

La rândul său, Ion Moţ declara corespondentului MEDIAFAX că nu a fost contactat de procurorii DNA pentru audieri în legătură cu ancheta de la sediul OTV, adăugând însă că este dispus să se deplaseze la Bucureşti dacă i se va cere acest lucru.

În luna februarie, realizatorul TV Dan Diaconescu s-a prezentat la sediul DNA, unde a fost audiat în calitate de martor, declarau, la acel moment, surse judiciare. Cu toate acestea, Diaconescu a spus, la ieşirea de la DNA, că a venit să facă un interviu, deşi nu era însoţit de o echipă de filmare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON