URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2013, 08:00

Crin Antonescu: "Nu regret că l-am menţinut pe Fenechiu în Guvern. A fost un ministru excelent, cred în nevinovăţia lui"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru Gândul că nu regretă că ministrul Fenechiu a fost menţinut în funcţie până la condamnarea sa de instanţă şi crede în nevinovăţia acestuia. Liberalul a subliniat că nu îi va cere lui Relu Fenechiu să-şi dea demisia din funcţia de vicepreşedinte al PNL.

"Nu regret că nu şi-a dat demisia mai devreme sau că partidul nu l-a retras, nu regret decizia pe care partidul a luat-o de a-l desemna pe Relu Fenechiu ca ministru. Aşa cum am spus de mai multă vreme într-o asemenea variantă, în faţa unei asemenea decizii, chiar dacă ea nu este definitivă şi chiar dacă eu cred până la o sentinţă definitivă în nevinovăţia lui Relu Fenechiu. Evident, din punct de vedere politic, acesta se retrage şi PNL va face o nouă desemnare pentru un titular la ministerul Transporturilor. Nominalizarea se va face la începutul săptămânii viitoare în Biroul Politic al PNL, luni, sau mai probabil marţi şi acest for va desemna viitorul ministru al Transporturilor. Nu îi voi cere lui Relu Fenechiu să se retragă din funcţia de vicepreşedinte al PNL. Repet, este vorba de o decizie care nu este definitivă, sigur că ea face imposibilă rămânerea în funcţia de ministru, dar trebuie să spun încă o dată la capătul acestui scurt mandat, Fenechiu a fost un ministru excelent", a precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că Fenechiu a rezolvat două probleme extrem de importante pentru economia românească: deblocare fondurilor pe programele europene de transport şi privatizarea CFR Marfă.

"A fost un ministru foarte bun, eu îi mulţumesc pentru activitatea desfăşurată şi sper în continuare ca în evoluţia ulterioară a procesului să îşi demonstreze nevinovăţia. Nu fac eu evaluarea dacă PNL a pierdut la capitolul imagine prin menţinerea lui Fenechiu în Guvern. Repet un lucru care a fost valabil până acum şi care va fi valabil şi de acum înainte: PNL consideră că este de datoria sa, atunci când este la guvernare să desemneze miniştri competenţi. Cred că este foarte important pentru România că Relu Fenechiu în fruntea ministerului Transporturilor a atins cele două obiective foarte importante de care vorbeam mai înainte", mai spune Antonescu.

Relu Fenechiu a fost condamnat vineri de un complet de trei judecători ai Curţii Supreme la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul "Transformatorul". Decizia nu este definitivă, iar DNA şi avocaţii lui Fenechiu au formulat recurs.

Condamnarea lui marchează o premieră în Justiţie fiind primul caz de ministru în funcţie condamnat. Fenechiu a fost trimis în judecată pentru 46 de infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

La scurt timp după aflarea sentinţei, premierul Ponta a anunţat că ministrul Fenechiu şi-a depus demisia, iar el va trimite documentele necesare la Palatul Cotroceni pentru a prelua interimatul la Transporturi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Leru-i ler
Ieri, încă un membru al regimului “cinstiţilor” a căzut victimă dictaturii băsiste, care, în ticăloşia ei perversă, nu mai dovedeşte niciun fel de respect pentru nimeni: fie omul parlamentar, fie fost ministru sau, iată, actual ministru, tirania-l bagă la beci mintenaş. Asta deşi bietele victime sunt cu desăvârşire nevinovate. Ce-a făcut, de pildă, cea mai recentă victimă, onorabilul domn Fenechiu? Impulsionat de experienţa din facultate, când vindea blugi, ţigări şi ciungă pe sub mână, a vrut şi el să se mai simtă o dată tânăr şi a vândut nişte transformatoare antice, pe post de piese ultimul răcnet. Normal că transformatoarele n-au funcţionat niciodată şi statul român a rămas cu o pagubă de câteva milioane de coco, dar e ăsta un motiv să bagi omul la zdup? Că vorba lui Relu: nu-i prost ăla care cere, ci ăla care dă! Pe stat de ce nu-l bagă nimeni la bulău, pentru prostie în stare pură? La fel, ar trebui arestaţi şi fraierii care cumpără tot felul de aparate vindecătoare, pietre magice, tigăi-minune şi care pe urmă fac reclamaţie că i-a păcălit şarlatanca aia de Bahmu şi le-au rămas cartofii lipiţi pe teflonul “Made in China”.
Postat 13 Iulie 2013, 13:59 de academia catavencu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON