URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2015, 07:24

Blaga respinge acuzaţiile lui Cocoş: Nu a adus niciun ban la partid, cine a cotizat e pe lista oficială

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Dorin Cocoş a susţinut în faţa procurorilor că a cotizat la campania electorală a PDL, fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga, acum copreşedinte PNL, susţine că Dorin Cocoş ”nu a adus niciun ban la partid” şi că nu a avut niciun fel de relaţie cu acesta, adăugând că ”cine a cotizat e pe lista oficială”.

”Nu am avut niciun fel de relaţie cu domnul Cocoş, nu avem nicio implicare în Microsoft. Domnul Cocoş nu a adus niciun ban la partid. Cine a cotizat e pe lista oficială, se taie chitanţă cum spun regulile întotdeauna”, a precizat Blaga, pentru agenţia de ştiri Mediafax.

Declaraţia sa vine după ce ziarul Libertatea a arătat miercuri că Dorin Cocoş i-a pomenint atât  pe fosta sa soţie, Elena Udrea, cât şi pe Vasile Blaga în denunţurile formulate la DNA, după 4 luni de arest.

„Precizez că am sprijinit personal campania electorală din anul 2009, pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract (Microsoft - n.r.). În acest sens am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea. Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista mai sus menţionată, precizându-mi că suma ajunge la aproximativ 3 milioane de euro”, a spus Cocoş în denunţ, potrivit Libertatea.

În aceeaşi pagină, se mai spune încă o dată că Elena Udrea ştia de demersurile făcute în vederea derulării contractului de licenţiere Microsoft, în condiţiile în care până miercuri Udrea a susţinut în mod constant că nu ştia de afacerile derulate de fostul ei soţ. Până la urmă, Udrea a recunoscut miercuri, la ieşirea de la audierile de la Înalta Curte de Casaţie şi justiţie, că fostul ei soţ a finanţat PDL în campania electorală.

"Precizez că Elena Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţiere Microsoft şi despre banii primiţi şi aşa cum am spus mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care, de asemenea, a sprijinit derularea contractului", se arată în documentul publicat de Libertatea.

Mai mult, fostul soţ al Elenei Udrea a povestit şi ce a făcut cu banii primiţi mită de la Pescariu. „Din banii primiţi în cont de la Dinu Pescariu am achiziţionat pe persoană fizică, împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, ½ din Hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate ¼ chiar şi azi"."Nu cunosc care a fost circuitul sumelor de bani de la Ministerul Comunicaţiilor către beneficiarii finali. Pot spune însă că o parte din aceşti bani au ajuns la Dinu Pescariu care a efectuat plăţile către noi”, se mai spune în document.

Cocoş a descris şi traseul banilor. ”Din cauza blocării conturilor lui Dinu Pescariu din Elveția suma ce mi-a fost remisă mie cu titlu de beneficiu propriu a fost de aproximativ 1.800.000 de euro, adică cei 700.000 de euro din cont, 200.000 de euro în Dubai, 100.000 de euro retragerile din cărțile de credit și cei 800.000 de euro cash, din care 500.000 de euro i-am împrumutat lui Gabriel Sandu”, arată sursa citată.

După cum se ştie, în dosarul "Microsoft", Cocoş este acuzat că ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societăţii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România. Gabriel Marin a făcut un denunţ la DNA, arătând că i-a plătit lui Dorin Cocoş prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

La rândul său, Dinu Pescariu, vizat în dosarul "Microsoft", a denunţat-o pe Udrea, arătând că aceasta i-a cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justiţie".

Totodată, potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul ""Spovedanie" cu efect: DNA cere ca Dorin Cocoş să meargă în arest la domiciliu. L-a denunţat pe Vasile Blaga"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON