URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2010, 23:32

Băsescu: Udrea nu are "experienţă de viaţă" ca să fie premier

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Actuala Coaliţie de guvernământ are şanse să câştige următoarele alegeri, PDL are cel puţin trei figuri în pole-position pentru prezindeţialele din 2014, iar România se îndreaptă spre stabilitate, odată cu semnarea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, consideră preşedintele Traian Băsescu.

În emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, şeful statului a descalificat posibila candidatură a vreunei doamne de pe scena politică românească atât la Preşedinţia României, cât şi la preşedinţia PDL. "Exclud un candidat femeie şi la preşedinţia partidului şi la Preşedinţia României. Nu exclud candidatura, exclud şansa", a spus Băsescu.

Elena Udrea, al cărei nume a fost vehiculat pentru un eventual mandat de premier, este prea tânără pentru o funcţie atât de înaltă - crede Traian Băsescu. El a ţinut să clarifice faptul că ar susţine-o pe şefa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, care ocupă în acelaşi timp şi funcţia de preşedinte interimar al filialei PDL Bucureşti, pentru un post mai mare în Guvern sau în partid. Acesta a apreciat că Udrea nu are experienţa nici pentru a prelua conducerea PDL şi nici pentru funcţia de premier sau pentru a accede la şefia statului.

"Funcţiile înalte de tip prim-ministru, de preşedinte, implică o experienţă de viaţă. Nu e suficient să fii inteligent, aici v-o descriu pe doamna Udrea... Inteligent, ambiţios, capabil de negociere, extrem de rezistent în bătălia politică... Deci, aş spune, la vârsta dânsei, 36, 37 de ani, un politician, unul dintre cele mai bune produse ale politicii în PDL în ultimii ani. Dar de aici şi până la funcţia de prim-ministru sau de preşedinte este cale lungă", a explicat şeful statului.

Traian Băsescu a lansat câteva nume care, din punctul său de vedere, respectiv cel de "preşedinte-jucător", ar putea să se muleze pe noile cerinţe ale românilor. El i-a menţionat pe Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Liviu Negoiţă. "De ce spun: Baconschi ar putea fi un candidat la Preşedinţie? S-ar putea ca românii să vrea alt tip de preşedinte. Au avut tipul Ion Iliescu, omul cu privirea către înapoi, către socialismul cu faţă umană, au avut preşedinte tipul Emil Constantinescu... (Eu sunt - n.r.) jucător şi poate românii nu mai vor un jucător. Poate vor un intelectual cu viziune. Dar acest lucru trebuie analizat foarte bine", a explicat şeful statului.

Preşedintele a mai spus că printre prezidenţiabili s-ar putea regăsi şi bihoreanul Vasile Blaga, unul dintre politicienii "foarte puternici" ai PDL, şi care poate câştiga alegerile din cadrul partidului. Cu toate acestea, el a declarat că nu l-ar sfătui să candideze la Preşedinţie, deoarece nu ştie dacă ar putea câştiga în afara partidului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
boc udrea
La cat de bataioasa e Udrea preferam sa o avem pe ea premier in locul molaului de Boc.
Postat 21 Octombrie 2010, 17:00 de weir
udrea
Udrea si-a facut un palmares frumos de lucruri facute. Cred ca are dreptate cu multe lucruri pe care le-a zis si daca continua asa atunci sigur o sa mai auzim de ea in functii mai inalte.
Postat 19 Octombrie 2010, 17:27 de codreanu
dl
Domnule Aldea, nu va lasati furat de parul ei blond. E cam vai de capul ei.
Postat 19 Octombrie 2010, 11:16 de manole
dl
Ce treburi bune a facut? sunt foarte curios.
Postat 19 Octombrie 2010, 11:14 de dax
poate mai incolo
Udrea a facut treburi bune pana acum dar ca sa ajunga premier mai trebuie sa stea prin politica ceva vreme.
Postat 19 Octombrie 2010, 10:40 de aldea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON