URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2010, 12:51

Băsescu, pus la punct de victimele inundaţiilor (VIDEO)

"Hai să renunţăm la ţăţisme, vreţi?". Acestea sunt cuvintele lui Traian Băsescu, adresate unei profesoare din Dorohoi, unul dintre locurile puternic lovite de inundaţii care a fost vizitat vineri de preşedinte. Profesoara era foarte necăjită, ca şi ceilalţi oameni prezenţi în locul respectiv, din cauza situaţiei create de inundaţii.

Băsescu, fără replică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Dorohoi, că de anul viitor statul nu va mai da materiale de construcţii pentru refacerea caselor afectate de inundaţii, iar oamenii trebuie să îşi asigure locuinţele.

În acest context, o femeie a început să ţipe la preşedinte, spunându-i: "Din ce Doamne iartă-mă să îmi fac asigurare?". Femeia a spus, pe un ton ridicat, că este profesoară şi că nu îşi permite acest lucru din salariul de 11 milioane de lei pe care îl are, mai ales că este singură şi că are în întreţinere un copil. Ea i s-a plâns preşedintelui, spunându-i că face naveta "pe frig, pe ger".

Preşedintele a întrerupt-o şi a întrebat-o: "Sunteţi cadru didactic?". "Da, sunt cadru didactic şi ce vă miră aşa?", a întrebat femeia, Băsescu răspunzând: "Este un pic jenant". În continuare, femeia a adus o serie de reproşuri, plângându-se de situaţia în care se află, ea fiind întreruptă la un moment dat de către preşedinte, care i-a spus: "Hai să renunţăm la ţăţisme".

Scârbit de vizita preşedintelui

Un alt bărbat din Dorohoi a cărui casă a fost distrusă de inundaţii i-a spus preşedintelui Traian Băsescu, care a inspectat gospodăriile inundate, că îi este "scârbă" să vadă că acesta vine şi se uită la nenorocirea oamenilor, afirmând că ar fi preferat să vadă ingineri.

"Îmi este scârbă când văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră. Aş fi preferat să văd ingineri", a spus bărbatul din Dorohoi. Traian Băsescu i-a atras atenţia acestuia că la faţa locului sunt prezenţi şi ingineri, iar bărbatul a continuat spunându-i că de 20 de ani se fac comisii şi constatări.

"Cine e vinovat pentru această viitură? Voiam să văd şi eu unul care să zică «domne, eu sunt inginerul ăla de la ape, am făcut o prostie, o greşeală tehnică, îmi dau demisia»", a spus bărbatul, făcând referire la faptul că în 28 iunie, când a venit viitura, nu i-a anunţat nimeni, însă a doua zi, când nu a mai fost viitură, autorităţile i-au pus în alertă pe oameni.

"Am muncit ca un sclav în străinătate. Toţi banii i-am adus în ţară şi aici îmi vine gunoiul la poartă. Sunt îndurerat şi mă doare inima când văd că ai mei patru copii nu au nici un viitor", a mai spus localnicul a cărui casă a fost distrusă de ape. Băsescu i-a replicat că au un viitor, " dar ne-am obişnuit să ne privim propriul viitor urât". Bărbatul i-a mai reproşat preşedintelui birocraţia care există în instituţii şi faptul că atunci când au nevoie de serviciile funcţionarilor oamenii sunt trimişi de la un ghişeu la altul.

Preşedintele a fost de acord, spunând că "statul a devenit un devorator de bani". "Statul trebuie simplificat, asta am zis şi în campanie", a încheiat Băsescu, vădit indispus de reacţiile de care a avut parte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
presedintele a facut act de prezenta
si in plus asiguratorii nu asigura calmitatea ar insemna falimentul firmelor de asigurari si pierderea baniilor oameniilor care joaca CARITAS prin acesta forama de asigurare...iti faci casa in zona unde sti sigur ca pot fi inundatii....
Postat 03 Iulie 2010, 18:49 de anca
presedintele a facut act de prezenta
dar voi mass media ce faceti pentru cei loviti de inundatii? se vede ca nu aveti capacitati de lideri...mai luati din buzunarul omului un banut casa aveti si voi salarii......cata mizerie aveti in ochii nu o vedeti numai pe a presedintelui?
Postat 03 Iulie 2010, 18:47 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON