URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2014, 14:54

Băsescu: Daniel Morar s-ar încadra în portretul robot al viitorului preşedinte al României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful statului a făcut la Adevărul Live un portret robot al viitorului preşedinte al României, precizând că s-a hotărât să nu mai facă greşeala de a enumera unul, doi sau mai mulţi potenţiali candidaţi pentru această funcţie, pentru că întotdeauna omite pe cineva şi îi pare rău.

"O să încerc să fac un portret robot. Trebuie să fie un om care deja a probat că a făcut ceva pentru ţara asta, nu poţi să pui un începător, care nu a lăsat nimic de pe urma lui, în vârful statului. Trebuie să fie un politician care să aibă suficientă experienţă politică, care nu a avut nimic în comun cu fostul regim. Eu am învăţat democraţia, hai să alegem unul care vine gata învăţat, crescut în democraţie", a declarat şeful statului.

Preşedintele a arătat că nu spune că viitorul preşedintele trebuie să aibă 25 de ani, dar "poate să fie la peste 40 de ani, undeva acolo", să nu fi trăit în societatea comunistă, care făcuse asistaţi şi dependenţi de stat. "Să fi trăit mai mult în perioada după Revoluţie", a adăugat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai arătat că i-ar plăcea ca viitorul preşedinte să aibă capacitate de negociere politică. "Nu ca mine, din când în când, când am avut nevoie să formez guvernele, ci tot timpul, să poată negocia cu partidele la putere şi cu partidele din opoziţie, pentru găsirea unor soluţii", a mai afirmat Băsescu.

Preşedintele a menţionat că i-ar mai plăcea să fie un "politician care ori dacă a venit în politică cu un apartament, să îl găsească candidatura pentru prezidenţiale cu un apartament, ori, dacă a primit un Mercedes, foarte bine, să fie cu Mercedes, dar să nu fi explodat bogăţia pe capul lui după ce a venit în politică".

Întrebat dacă viitorul preşedinte ar trebui să fie bărbat sau femeie, Traian Băsescu a afirmat că "poate fi orice, ori bărbat ori femeie".

Întrebat dacă Daniel Morar, fostul procuror-şef al DNA, s-ar încadra în acest portret robot, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: "Cred că da. Am convenit că nu voi spune, dar cred că Daniel Morar se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
satana e basescu
e de la cluj unde e scaunul de domnie al satanei,maior de la invatamant care a vandut diplome si a cazut maghiar,fiu sau la sri acum care nici usturoi n a mancat nici gura nu i miroase,iar pe finu sau fost director in stei de pa vremea lui ceusescu anii 75 pana in 2013 la tinut tot director acesta schimband partidele ca toloantea caii,o vorba din stei unde a stat necurmat director ca sa rezolve bacul la elevi cu camere puse ca acestia sa dea 200 euro,apoi admiteri la sorbonica oradea,ce mai,masina adevarata de facut bani gandirea lui maior care l a dus si pe morar....
Postat 14 Iunie 2014, 13:18 de botan sebi
mail@k.ro
@talk: E mai bun al tau Ponta. Are in el cate o gaura pentru fiecare baron local.
Postat 24 Aprilie 2014, 14:27 de oradean
Daca a primit Mercedes si nu l-a cumparat e suspect deja!
Dupa Basescu si hermafroditul de la coltul bulevardului ar fi corespunzator, conditia unica fiind sa aiba macar o gaura in care el sa-si bage p***!
Postat 24 Aprilie 2014, 13:21 de talk
Mai mult robot decât portret !?!
.
Postat 24 Aprilie 2014, 13:16 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON