URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2013, 09:11

Băsescu: Antonescu are şanse să devină preşedinte în 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că USL a fost o alianţă de succes şi că este convins că Uniunea îl va susţine pe Crin Antonescu la prezidenţialele din 2014, iar acesta are şanse de a deveni preşedinte. Totuşi, el a precizat că în PDL sunt doi oameni, bărbaţi, care s-ar putea bate cu succes în cursa electorală.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care şeful statului a fost întrebat despre şansele lui Crin Antonescu să devină preşedinte: "Are şanse, pentru că USL va rămâne. Cine îşi face iluzii că e de aşteptat pentru că USL o să se rupă, se înşeală. (...) Sunt convins că îl vor susţine pe Crin Antonescu pentru prezidenţialele din 2014", a declarat Băsescu într-o emisiune televizată la Digi 24.

Şeful statului a menţionat că Antonescu este genul de politician care "adună picătură cu picătură" şi că din acest punct de vedere liderul PNL nu îi seamănă, pentru că el s-a ocupat mereu de teme mari.

Pe de altă parte, în aceeaşi emisiune, Băsescu a spus că în PDL sunt doi oameni, bărbaţi, care se pot bate cu succes în 2014 cu Crin Antonescu la prezidenţiale pentru că îi sunt superiori intelectual acestuia şi au experienţă. "E o şansă extraordinară pentru PDL, dacă se relansează şi se curăţă, să dea un candidat puternic la Preşedinţie", a spus Băsescu.

Întrebat dacă are PDL un astfel de candidat, Băsescu a răspuns că da şi a subliniat că este vorba despre doi candidaţi, bărbaţi care îi sunt superiori intelectual actualului lider al PNL şi au experienţă. Întrebat dacă este vorba şi despre o femeie, Băsescu a răspuns: "Nu, doar doi bărbaţi".

Şeful statului a mai arătat, vizavi de zvonurile privind întoarcerea sa în politică, după ce va pleca de la Cotroceni, că nu este sigur că se va întoarce în PDL. "Voi vedea cum evoluează PDL. Într-un partid care îşi îngroapă singur şansele, nu pot. Mă voi ocupa să reconstruiesc dreapta, dacă PDL nu mai poate".

Pe de altă parte, în aceeaşi emisiune, preşedintele a mai dezvăluit că stabilise cu Emil Boc să-şi asume răspunderea pe legea regionalizării, care avea două variante, cu 12 şi respectiv 14 regiuni, dar niciuna cu Şinutul Secuiesc. A fost şi motivul pentru care nu s-a făcut asumarea, pentru că UDMR nu era de acord şi guvernul risca să cadă.

Traian Băsescu a explicat că legea nu stabilea capitale de regiuni, ci îşi propunea mai întâi infrastructura. Regionalizarea presupune costuri şi electronizarea ţării, a spus preşedintele.

Şeful statului a făcut câteva referiri şi în ce priveşte problemele de autonomie ale Ţinutului Secuiesc, spunâns că Harghita şi Covasna nu se pot autosusţine economic, sunt dintre cele mai sărace judeţe şi că depind de guvern. "A nu lăsa copiii din Covasna şi Harghita să înveţe limba română le reduce şansele să obţină slujbe bine plătite, de exemplu la Bucureşti, şansa de a învăţa româna în şcoală nu trebuie pierdută. Problema e mai ales în mediul rural. Economia nu e foarte dezvoltată acolo. Lucrurile sunt mult mai complicate ca perspectivă, problema autonomiei e una falsă, cât nu e în Constituţie, ea nu poate fi construită. Nu e definită nici măcar de ei", a mai spus Băsescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Errare humanum est
Este greu sa faci profetii,mai ales in ce priveste viitorul.Asa suna un proverb chinezesc.Si,cum nici Traian Basescu n-are cum sa fie infailibil,aproape sigur ca previziunile enuntate sunt false.
Postat 13 Martie 2013, 17:09 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON