URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2010, 23:51

Băsescu a ajuns la spital: "Mi-am băgat invers în ureche un beţişor cu vată"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Traian Băsescu a făcut astăzi un control medical ORL la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Investigaţiile medicale ale preşedintelui au durat circa 15 minute, iar înainte de sosirea sa, agenţii de pază au îndepărtat rudele pacienţilor aflate în zonă.

După ce iniţial Biroul de presă al Administraţiei Prezidenţiale nu a făcut niciun comentariu pe marginea evenimentului, în această seară, la TVR, şeful statului a explicat că nu are probleme de sănătate, aşa cum se vehiculează, ci pur şi simplu şi-a băgat invers în ureche un beţişor cu vată. Băsescu a dat asigurări că este sănătos tun şi a criticat trusturile de presă ale "mogulilor" care au întors ştirea pe toate părţile.

"Să vedem cât de ridicoli putem fi. Eu în fiecare dimineaţă înot. Jumătate de oră, o oră, cât pot. Cât îmi permite timpul. După piscină, trebuie să te asiguri că nu mai ai apă în ureche, iar ieri dimineaţă, sunt acele beţişoare cu vată, după piscină vorbeam la telefon cu un ministru şi nu am observat că am luat un beţişor şi l-am băgat în ureche invers, nu cu vata. M-am zgâriat. Aşa că m-am dus şi mi-au pus un tampon cu rivanol în ureche, pentru că exista pericolul unei infecţii", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a mai afirmat că nu populaţia este cea care se îngrijorează de starea sa de sănătate, ci presa: "Având în vedere că 80% dintre ziarişti se roagă pentru sănătatea mea, interesul este de înţeles...Dacă vreodată va fi o situaţie dificilă cu starea mea de sănătate, vă asigur că Administraţia Prezienţială va da un comunicat", a spus preşedintele, adăugând că angajaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu şi ai lui Dan Voiculescu sunt cei care creează panică în privinţa sănătăţii sale, prin televiziunile de ştiri.

Operat de două ori

În ultimul an au circulat mai multe zvonuri prin presă legat de posibile probleme medicale ale preşedintelui.

În luna februarie, preşedintele a fost tot la Spitalul Militar pentru investigaţii medicale tiroidă, dar şi la ficat şi la colon. Până la terminarea analizelor, şeful statului a stat în rezerva de protocol a Spitalului Militar, dar în aceeaşi zi, şeful statului a infirmat zvonurile că este bolnav. "Sunt mai sănătos decât patronii voştri. Ştiu că de trei luni mulţi se chinuie tare să spună că preşedintele ori e bolnav ori face partide, rupând de la PSD. Nu mai transmiteţi minciuni. Sunt mai sănătos decât toţi patronii voştri şi la minte şi la corp", a afirmat Traian Băsescu, vizând direct televiziunile de ştiri.

În aprilie, Traian Băsescu spunea, la postul B1 TV, că ar fi bucuros să facă publice rezultatele vizitei sale medicale, însă aceasta nu este terminată pentru că aparatul pentru investigaţia RMN de la Spitalul Militar este defect.

De la câştigarea primului mandat de preşedinte, în 2004, Traian Băsescu a fost operat de două ori. Prima intervenţie chirurgicală a fost pentru o hernie de disc, iar a doua operaţie a fost la glanda tiroidă.

Operaţia de hernie de disc a avut loc pe 8 mai 2006, la Spitalul Universitar din Viena, una dintre cele mai mari unităţi medicale din Europa. În septembrie 2007, şeful statului a fost supus unei intervenţii chirurgicale la tiroidă, la Spitalul Militar Central.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Stima noastra si mandria: Basescu, Flota, Romania!
I. Dar cu cetățenii României ce ați avut, din 1989 încoace? Cate tepe le-ați băgat/dat/tras? Inclusiv, multora dintre cei care v-au votat. II. Nea Nelu, cu cine ne-ai mai pricopsit? 1. De ce nu v-a fost mai bine cu (pseudo)"Prostănacul"? Majorității romanilor le-ar fi fost, în mod cert! 2. O "eticheta" și pentru don Băsescu, nu aveți?
Postat 05 August 2010, 21:23 de stefan
betisorul
povesti MARINARESTI .
Postat 05 August 2010, 17:27 de ludovic
betisorul bato vina
DUPA CUM STIU EU CHIAR DACA BAGI BETISORUL CU VATA INVERS IN URECHE TOT ATITA E FIINDCA PE AMBELE CAPETE ESTE VATA . TREBUIA ALTTA MINCIUNA MAI CREDIBILA.
Postat 05 August 2010, 17:25 de ludovic
Basescu = bovis perpetuus
Are dreptate bashinescu asta, mai ridicol ca el nu se ezista pe planeta.
Postat 05 August 2010, 14:28 de Merlin from Berlin
da...
Dar p**a ai stiut sa o bagi bine in tara asta
Postat 05 August 2010, 13:44 de nimeni
basinosu
un presedinte f penal, ce sa mai yici...
Postat 05 August 2010, 09:10 de cristina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON