URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2013, 11:54

Atentat cu bombă la Piatra Neamţ. Explozia ar fi ras totul pe o rază de 350 de metri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei persoane au fost prinse în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce încercau să amplasaze un pachet cu dispozitiv exploziv la Piatra Neamţ, sub maşina interlopului Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. Autoturismul sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul în care locuia proprietarul vehiculului.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că dacă nu ar fi fost dezamorsată, bomba, echivalentul a 5,5 kg de TNT, ar fi explodat pe o porţiune de 350 de metri.

Potrivit prefectului de Neamţ, Ilie Mitea, pachetul cu dispozitiv exploziv a fost găsit sub maşina lui Bogdan Mararu, pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ, fiind depistat de o echipă formată din reprezentanţi ai DIICOT, SRI şi ai altor structuri. Locuitorii din blocul în care a fost montată bomba au fost evacuaţi, iar de altfel întreaga zonă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, fiind oprit accesul pe toate străzile din zona respectivă, pentru evitarea oricărui incident.

O echipă de pirotehnişti, specialişti ai SRI de la Bucureşti, a dezamorsat bomba, fără incidente.

Cei trei tineri prinşi în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce montau un dispozitiv exploziv sub maşina lui Bogdan Mararu erau monitorizaţi de autorităţi încă din luna decembrie. Cei trei tineri au fost monitorizaţi de către SRI, DGIPI, DIICOT şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din IGPR, iar vineri dimineaţă au fost prinşi în flagrant.

În total, şase pesoane au fost duse la audieri la DIICOT Neamţ în acest caz, cei trei învinuiţi fiind membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism. În sarcina învinuiţilor se retine că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul P.D., de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, in vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului.

Din primele verificări, a rezultat că dispozitivul artizanal conţinea cantitatea de aproximativ un kilogram substanţă explozivă, probabil C4, iar detonarea urma a fi realizată mecanic.

Membrii gruparii intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamţ, aparţinând altor două părţi vătămate, activitaţi care nu s-au realizat, urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală.

Ancheta continuă, procurorii DIICOT urmând a dispune măsurile legale în cauză, după finalizarea audierilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@xlv
Ca bine zici! Nu toti putem avea diplome de ingineri minieri si nu toti avem armata facuta pe bune.Nici macar pretentii pentru utilizarea unui limbaj academic nu putem avea...In ecuatia asta Dumnezeu n-are nicio vina!(La neamprostia exploziva ma refer,care are-intr-adevar!-o mare raza de actiune!)
Postat 12 Ianuarie 2013, 09:22 de gyorgy tozser
raza de actiune
ce va mai stiti da voi cu parerea! toata viata voastra asta ati facut: ati experimentat cit de puternici sint explozivi. ati si vazut cum arata c4 si altele asemenea. le-ati si manuit, chiar. ** de retardati!
Postat 11 Ianuarie 2013, 22:10 de xlv
Articol "bombastic"!
...de bubuie!...Daca-i vorba despre echivalentul a 5,5 kg de trotil,adica TNT,brizanta acesteia (tinand cont ca era sub un autovehicul) e mult mai redusa decat cea vehiculata...Oricum: nu era secventa din vreun film regizat de Sergiu Nicolaescu.Totusi,pe-o raza de vreo 50 de metri nu era recomandabil a servi cafeaua!
Postat 11 Ianuarie 2013, 18:21 de gyorgy tozser
autorul articolului ori e mincinos, ori e handicapat mintal
Formularea \"explozia ar fi ras totul pe o rază de 350 de metri\" din titlu este o minciuna sfruntata. Stirea originala a fost ceva de genul \"schijele ar fi putut ajunge la 350 de metri\", dar autorul ori e handicapat mintal si nu sesizeaza diferenta, ori e un mincinos ordinar si il intereseaza doar sa aiba clickuri pe articol. Bihoreanule, te-ai facut de * la faza asta! Mai bine il dai afara pe cel care a compus titlul asta, pana nu ajungi ca OTV. RUSINE !
Postat 11 Ianuarie 2013, 17:27 de xfiles
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON