URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2014, 09:51

Apă minerală falsă, comercializată în magazinele Lidl

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a retras de pe piaţă peste 100.000 de litri de apă minerală naturală care avea drept sursă un izvor care nu figurează în lista apelor minerale naturale recunoscute în România.

Potrivit unor surse neoficiale citate de presa din Bucureşti, este vorba de apa minerală Saguaro, vândută în magazinele Lidl. Pe eticheta produsului scria că provine de la sursa F4 Roşu, din judeţul Suceava. Însă Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale a precizat că nu furnizează apă minerală spre îmbuteliere de la sursa respectivă.

"Văd că ne păcălesc în continuare. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Este vorba despre un brand comercializat pentru un singur lanţ de magazine din toată ţara. Un consumator a reclamat că într-un lanţ de magazine se comercializează apă minerală naturală. Sursa, în urma controalelor, care se vede şi pe etichetă, este F4 Roşu. În urma adresei făcute către Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale pentru a verifica această sursă, răspunsul pe care ni l-au dat ei spune aşa: «Sursa F4 Roşu nu este înregistrată rezervă sau resursă de apă minerală, iar Societatea Naţională a Apelor Minerale care are în concesiune acest izvor, această sursă, ne-a transmis că nu furnizează apă minerală pentru îmbuteliere din acest foraj». Au fost verificaţi 93 de operatori economici, s-au oprit de la comercializare peste 73.000 litri din sursa F4 Roşu şi operatorul economic, în mod voluntar, a retras 44.644 de litri. S-au aplicat 36 amenzi contravenţionale în valoare de 268.100 lei. Extindem controlul şi verificăm toată gama. Citind foarte atent eticheta, consumatorul îşi poate da seama dacă apa este dintr-o sursă sigură", a declarat Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC.

Apa Saguaro a mai fost implicată într-un scandal, la sfârşitul anului 2011, când mii de litri de apă plată au fost retraşi de la vânzare din 20 de judeţe al ţării. Firma care producea apa respectivă a constatat la un control că apa are o încărcătură biologică peste limita admisă şi a alertat autorităţile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON