URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2012, 18:48

Condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, fostul premier Adrian Năstase a vrut să se sinucidă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat miercuri la doi ani cu închisoare şi interzicerea unor drepturi în dosarul "Trofeul calităţii", decizie care a provocat o ieşire tulburătoare a liderului PSD. Când poliţiştii s-au prezentat la el acasă pentru a-l ridica, Năstase a încercat să se sinucidă cu un pistol, rănindu-se la gât.  

Dosar mamut

Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare de magistratii Curtii Supreme, dupa trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului Trofeul Calitatii. Decizia este definitiva si a fost luata cu unanimitate de completul de 5 judecatori dupa deliberari ce au durat mai bine de sase ore.

Magistratii au decis si interzicerea lui Nastase a unor drepturi timp de doi ani, printre care interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice. Fostul prim ministru nu a fost prezent la citirea sentintei.

În 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de către un complet de trei judecători al instanţei supreme, în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an.

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Marian Ioana şi Bogdan Popovici au primit fiecare câte şase ani de detenţie, la care s-a aplicat un spor de un an.

"Trofeul calităţii", un caz mamut care a însemnat audierea a aproximativ 1000 de martori, este primul din cele trei procese în care este inculpat fost premier Adrian Năstase care s-a finalizat.

Procesul, referitor la strângerea de fonduri pentru campania electorală a liderului PSD din 2004, Adrian Năstase, s-a încheiat după mai mulţi ani de sincope. Deciziiile definitive în alte două dosare - "Mătuşa Tamara" şi Zambaccian - încă sunt aşteptate.

Din 2005, dosarele referitoare la Adrian Năstase sunt subiect de discuţie la Bruxelles, iar Comisia Europeană a făcut nu o dată referire la soluţionarea cazurilor de corupţie la nivel înalt, în speţă fostul premier PSD şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Năstase s-a împuşcat

Doi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei au venit, miercuri seară, la reşedinţa lui Adrian Năstase din Strada Zambaccian, precizând la intrarea în imobil că acesta va fi dus, în primă instanţă, la medic, potrivit procedurilor. Apoi, după 15 minute, o maşină a Poliţiei a intrat, în jurul orei 23.00, în garajul imobilului din Strada Zambaccian. După câteva momente, a sosit şi o ambulanţă, iar echipajul medical a intrat în garaj.

Adrian Năstase a fost scos din locuinţa din Zambaccian în ambulanţă, pe targă, având ochii închişi, acoperit cu o pătură albastră şi având un fular în jurul gâtului. La scurt timp după aceasta, s-a aflat că în interiorul imobilului a avut loc un grav incident, fostul premier încercând să se sinucidă, în prezenţa poliţiştilor care au venit să îl reţină.

Potrivit unor surse judiciare, Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său, dar fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, însă politicianul s-a rănit în zona gâtului.

Versiunea a fost confirmată de un comunicat oficial al Parchetului General. "Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost sesizat de organele de politie, iar din primele date comunicate a rezultat ca ar fi existat o tentativa de suicid a numitului Nastase Adrian", spune informaţia de presă.

A avut zile

Ambulanţa l-a dus pe Năstase la Spitalul Floreasca. La scurt timp, la spital a ajuns şi premierul Victor Ponta. Chestionat de presă, liderul PSD a spus că Năstase arată "groaznic, cum poate să arate un om împuşcat" şi s-a întrebat - pecizând că nu comentează decizia justiţiei - dacă preşedintele Traian Băsescu e fericit de pe urma incidentului.

Năstase a fost operat în dimineaţa zilei de joi. Seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascar, a declarat, dupa operatie: "Putem spune ca pacientul nostru, Adrian Nastase, a fost norocos. Nu va ramane cu sechele".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
replica redactiei saptamanalului Bihoreanul si replica la articol
Redactia saptamanalului Bihoreanul NU mai cenzura !NU mai sterge! comentariile comentatorilor care scriu pe acest forum ,dreptul la opiniei si exprimare a opiniilor individului cetatean al acestei tari roman simplu este scris in Constitutia acestei tarii ROMANIA,NU interzice si cenzura acest drept,este a n oara cind stergi comentariile mele ale lui @Romanul Simplu fara nici o justificare,fara nici o atentionare,RUSINE!RUSINE!RUSINE!cu aceste fapte redactia saptamanalului on line Bihoreanu dovedesti ca esti in slujba USL si ale USLasilor ,iar opinia publica si glasul opiniei publice de pe forum NU conteaza pentru redactie.DEMISIA!DEMISIA!DEMISIA!Senatorul PSD Ioan Mang(PLAGIATORUL) sa-si de-a demisia din toate functiile politice pe care le detine in partidul PSD,si in PSD Bihor pentyru ca ne-a facut de rusine in ROMANIA si in lume cu lucrarile lui plagiate si s-a vrut ministrul educatiei in mindria lui prosteasca pentru putere politica si faima.Viitorul politic in PSD al senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL NUexista pentru ca s-a compromis civic si moral cu faptele lui de plagiat si ne-a facut de RUSINE organizatia PSD Bihor .JOS MANG!Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Iunie 2012, 08:25 de Romanul Simplu
replica la articolul despre demisia senatorului PSD Ioan Mang din Parlament
Victor Ponta (Prostalaul) presedintele PSD o sa-si spele obrazul lui si al partiduluiPSD de rusinea plagiatului cu demisia aceasta asenatorului PSD Ioan Mang ,dar toate sunt minciuni sfruntate ,gogorite ,pt ca nu o sa-si de-a demisia si intra in 6 luni de tacere si 2 functii platite din banii publici asta-i ADEVARUL si DREPTATEA !:))=))DEMISIA!DEMISIA!DEMISIA senatorului PSD Ioan Mang din toate functiile politice pe care le detine in PSD Bihor ,si functia de consilier judetean pentru ca ne-a facut de RUSINE pe cei din PSD Bihor membrii simpli de partid, de cei din conducerea corupta si aristocrata nu discut ,pentru ca sunt pe aceeasi parte cu PLAGIATORUL senator PSD Ioan Mang.IESI AFARA (din PSD Bihor)JAVRA ORDINARA (PLAGIATOARA )CA NE-AI FACUT DE RUSINE ORGANIZATIA PSD BIHOR!:))=)) PLAGIATORUL senator PSD Ioan Mang nu mai modifici statutul PSD ca sa ne excluzi din PSD pe membri simpli militanti fanatici PSD si sa ramai in PSD Bihor cu pupincuristi ,nevasta ,copii ,amantele si conducerea corupta?:))=)) NU AVEM FRICA !,,ORI NOI TALIBANII,ori voi bogatani ,luptam pina la moarte...si dupa aceea iti trimitem votul contra!:))=)) Aceasta este opinia Romanului Simplu.
Postat 23 Iunie 2012, 09:50 de Romanul Simplu
PLAGIATI-L PE ADRIAN NASTASE
Daca tot este la voga "plagiatul" la romani,ce-ar fi ca toata cohorta de devalizatori ai Romaniei sa-l "plagieze"pe Adrian Nastase,si sa se sinucida? Vai ce-ar mai scapa tara asta de uzurpatori.Noi,romanii de rand ne-am bucura si daca ar alege Streangul.Incepand de la uzurpatorul nr.1 al Romanie,Basescu Traian si clica lui,nu fie uitat nici nea <Nelu>,cel care nu a pus piciorul in prag dela inceput
Postat 21 Iunie 2012, 09:21 de moromete
@adrian
care esti,fiul lui Tarau pe care la scapat bombonel de bulau sau un bulangiu oarecare?sobolanii stau pe ginduri cum sa reactioneze,daca justitia incepe sa-si faca treaba au o mare problema iar amestecul lui Base e o simpla gargara,cum zicea cineva mai jos cred ca pedeapsa e mai mult simbolica,deja au aparut pe toate posturle TV{sau aproape pe toate} uslasi revoltati de curajul judecatorilor de a se atinge de bombonel,uita ca la guvernare e USL,dar ce sa-i faci asa-i cind lasi justitia sa-si faca treaba,restul cu nevinovtia sint povesti,va-ti intrebat cite cite cariere de oameni capabli a distrus bombonel cind era prim ministru,iar asta cu tentativa de suicid e teatru ieftin
Postat 21 Iunie 2012, 08:48 de luky
și eu am câyeva găuri în plus
M-am gândit toată noaptea cum dreaq i-au rămas lui Bombonel 3 găuri în gât? 1. Sau a avut pistol mitralieră, a tras 2 gloanțe, din care unul a iesit? 2. Sau a avut pistol normal, a tras - normal, ca în orice tentativă de suicid - un singur cartuș și glonțul a ieșit prin două locuri, pentru că banditul are bărbie triplă. Singurul care ar putea lămuri misterul este fostul procuror Gavra, printre altele și criminalist amator, dar omul a fost definitiv pus pe tușă pentru motive de corupție. Să li se lase pistoalele în continuare! Poate, poate ...
Postat 21 Iunie 2012, 08:31 de mariana gal
orice
da si eu aseara ma tot holbal pe tv, si nu mi dadeam seama cum a iesit ala din ambulanta fara nc macar o perfuzie..........stiu pe cnv care a lesinat din cauza unei caderi de calciu si a venit ambulanta,i-a dat oxigen+perfuzie si asta sta cu gatul ferfelit de un glont si are un amarat de bandaj sub fularu-i f f f bn aranjat,si la 3 plagi impuscate sau pana la urma ce a fost,ca initial avea plumbul in el,dupa care cica ar fie iesit sau dreaq mai stie ce a fos acolo...io sincer cred ca ii o vrajeala cat Casa Poporului!!!
Postat 21 Iunie 2012, 07:51 de adi
Un cabotin !
Nici sa-si traga un glonte in cap, ca un adevarat barbat, n-a fost in stare ! Un fatalau....
Postat 21 Iunie 2012, 06:12 de .
BASE
Basescu nu uita va veni si ziua ta !
Postat 21 Iunie 2012, 04:01 de Adrian
pacat ca na crapat
pt cat a furat eu ma bucuram sa sa fi furat 5 % din cat a furat si sa merg la parnaie 2 ani,din care faci 1,3luni
Postat 21 Iunie 2012, 00:51 de gh
???
ce vrajeala faza asta cu sinuciderea daca esti impuscat in gat ai perfuzii masca de oxigen in nici un caz nu-ti bandajezi (rana) cu fular burberry si-ti misti capu dupa toti care te filmeaza mai ales cu un cartus in gat. scapa bombonel ca doar are cateva miliarde la groapa
Postat 21 Iunie 2012, 00:49 de bolo
pnl
Dar cu primarii de municipii, orase, comune care fura din banii publici ,a contribuabililor, isi fac averi de nici ei nu mai stiu ce au, ex.Primarul de Beius, Bihor, ADRIAN DOMOCOS, are mai multe dosare penale dar ele se tin ascunse incontinuare ....cine trebuie sa stie ,stie ...dar nu se intampla nimic .Cinci case intr-un mandat de patru ani de primar ,etc si e bine mersi tinandu-l Cornel Popa in brate . Pacat ,acest om de mare valoare sa ajunga bataie de joc si pentru ce ??? Acest primar de Beius il baga in buzunar pe Nastase la avere .....
Postat 21 Iunie 2012, 00:20 de pnl
Si ?!
Maine nu mai rasare soarele ?! Oricare alt roman lua 100 de ani cu un asemenea dosar ! Din doi ani face maxim 8 luni.... Ma chis pe ea de (in)justitie !
Postat 20 Iunie 2012, 20:23 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON