URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2012, 10:45

Aberant! Procurori ai DNA verifică listele electorale chiar şi în biserică: "Au pus Biblia pe capotă să jur"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandalul listelor electorale a ajuns până acolo încât procurorii DNA au ajuns să meargă pe la casele oamenilor şi să îi întrebe dacă votează. Mai mult, o echipă de procurori şi poliţişti a avut tupeul să întrerupă slujba din biserică, în judeţul Vrancea.

Potrivit Antena 3, miercuri seară, localnicii comunei Suraia, din acest judeţ şi-au strigat nemulţumirea în stradă, după ce în cursul zilei o echipă de 9 poliţişti şi 3 procurori au întrerupt slujba din biserică pentru a-i ancheta pe oamenii care au votat la referendum.

Un localnic în vârstă de 89 de ani a povestit în cadrul ediţiei de miercuri seară a emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3 cum au încercat cei trei procurori să îl determine să jure cu mâna pe Biblia de pe capota maşinii.

"Mai bine aţi lua Biblia şi aţi citi ce scrie înauntru", le-a replicat bătrânul Lixandru. "Am avut şi eu ocazia, la vârsta mea, să vad ce îndrăzneală au făcut aceşti domni", a mai spus acesta.

Localnicii sunt nemulţumiţi de modul aberant în care gestionează autorităţile scandalul listelor electorale, acuzându-i pe procurori că se implică în politică.

Procurorii DNA au făcut cercetări în peste 20 de localităţi din judeţul Olt, unde prezenţa la referendum a depăşit sută la sută, magistraţii audiind preşedinţii mai multor secţii de votare, dar şi membrii acestora.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a informat marţi, că se fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar că, având în vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări cu privire la fapte ce sunt în competenţa acestei instituţii în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din data de 29 iulie 2012. Având în vedere stadiul cercetărilor, date suplimentare nu putem furniza în acest moment", se arată într-un comunicat de presă al DNA, ca răspuns la solicitarea reprezentaţilor mass-media.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@oradean
Eu incerc sa fiu politicos, dar exista unii sau categorii de asa zis oameni(eu i-as numi patrupede) care nu merita "amabilitatile " mele si ca atare actionez in consecinta.Deci, daca tot ai adus vorba de consulturi/ retete , iti fac invitatie la mine sa te tratez.Esti in mare nevoie! Dar daca stau sa ma gindesc, mai bine te-ar trata nea' Ionica autopsierul, ca faci umbra dijaba pamintului.Un idiot mai putin! Si uite asa mai scade cvorumul...
Postat 17 August 2012, 17:42 de doctor
@doctor
Daca esti intr-adevar doctor, prescrie-ti niste pastile. Daca nu, atunci fa-ti un consult psihiatric. Nu stiu cum ai scapat in libertate. Oamenii ca tine ar trebui tinuti numai sub supraveghere medicala.
Postat 17 August 2012, 14:58 de oradean
@baubau
Pai mah, nu stiu cum sa-ti zic! Suntem slujile UE!!! UE a desfintat/distrus zeci de mii de fabrici in romania! Numai in oradea uitat-te si vezi numai buticarii, crisme, lohn -uri si cite de multe supermarketuri!Cu asta defilam! Mincam rahaturile lor, consumam tot ce ne trimit ei, made UE(ca pentru romania- de prosta calitate).Deci care avantajul integrarii?Ca circulam liber? Fals!Eu am trait si sub comunisti,tu nu cred ca erai nici in proiect, dar ar fi fost f bine daca ceausescu ne dadea sa mincam.Acum sub asa zisa democratie, asa zisa libertate, esti mai inlantuit in robie si datorii decit am fost pe vremea lu' ceausescu(a nu se intelege ca l-am placut! ) Guvernul iti da numai impresia ca esti liber.Telefoanele, stie toata lumea ca sint ascultatate, internetul nu mai vorbim, vecinii nu se mai inteleg intre ei, prietenii mai rar...asa ca despre ce vorbim???
Postat 17 August 2012, 14:22 de doctor
...
Ce ma distreaza astia care nu vor sa ajunga "slugile" Uniunii Europene. Acesti clovni nu inteleg ca nu am fost integrati in UE cu forta. Nu cred ca aveau aceasta gandire infecta in 2004, in fine. Spalati pe creier, precum "doctor", sunt multi in tara asta. Doamne fereste sa zici ceva de usl sau de alti comunisti, precum iliescu, ca repede esti "basist".
Postat 17 August 2012, 12:05 de baubau
Basescu este un gunoi, trebuie inlaturat
da l in masa pe BASESCU ne strangem peste un milion si mergem la nunta lui EBA , cetateanul Traian BASESCU sa vedem un jandarm acolo :))
Postat 17 August 2012, 10:15 de Basescu trebuie
@dorel
constitutia a fost incalcata de mult de betivanul de la cotroceni. in alta ordine de idei, care este treaba ca au intrat la slujba???? si daca m.asturbau atunci puteau sa intre?
Postat 17 August 2012, 07:44 de @dorel
@dorel
"instiga populatia la nesupunere civica " Baaaaa! Se vede ca esti basist pina in maduva oaselor! Cum poti spune asa ceva? Numa pedeleul si ceausescu in ultimulul discurs public, a zis "stati linistiti". Stati linistiti ca noi va "lucram"! Va furam, va minimalizam ca si cetateni, va aducem la o stare de saracie, incit sa nu ridicati capul! Sa-l tineti plecat, iar noi sa face ABSOLUT ce vrem.Asta vor sa zica, zoombii astia din pedele! Daca antena 3 mai spune cite ceva, fireste ca nu e de bine! poporul Nu trebuie sa stie ce porcarii se fac in tara asta! Trebuie sa stea cuminti, obedienti,"supusi" civic si sa manince kkt cu polonicu din mina banditilor!?
Postat 16 August 2012, 21:57 de citizen
a3
Antena3 daca organizeaza iesiri in strada ale populatiei la asa-zisele greve si rascoale spontane de la orele lor de stiri, daca instiga populatia la nesupunere civica in fata organelor de justitie, daca indeamna populatia la violenta si dezordine sociala, incalcand Constitutia atunci sa-si asume niste responsabilitati, sa se organizeze intr-un ong ori intr-un partid politic si sa nu se ascunda sub protectia libertatii de opinie specifica unui post tv. Antena3 nu mai este o televiziune de stiri, s-a transformat intr-o unealta in mana celor care deruleaza in continuare o lovitura de stat.
Postat 16 August 2012, 21:45 de dorel
@.
"Noua nu ne convine sa ne schimbe destinul ca tara si popor niste idioti de-ai lui felix, un repetent cu repetitie si un copy-lot...." Pai bine mah ciumpalacule! E mai bine cu hotii astia de videanu udrea si toti ceilalti, tinuti sub aripa protectoare a marinarului? E mai bine ca au dus hotia la perfectiune, ca si-au pus oameni in toate structurile pe care i-au platit gras din banii luati de la noi, zicind ca-i criza?? Trebuie sa fii idiot sa-ti placa asta!!! Apropos, care destin? de slugi ai UE? Poate tu vrei sa fi si esti o sluga .O sluga a unuia care il face pe ceausescu copil mic!!! Daca cineva e timpit in propozitia asta acela esti tu, ficior!
Postat 16 August 2012, 20:24 de doctor
Care-i problema ?! Ii exorcizeaza pe tampiti, poate-si revin !
Chiar daca unor dobitoci (din pacate nu putini, din fericire DOAR vreo 45% !) li se pare o blasfemie, rolul parchetului este acela de a ancheta plangerile ! Cine se simte fara vina n-are a se teme, dar atat timp cat au fost gasiti tembeli care au votat de 8(opt!!!) ori.... Acum ,,basistii'' au stat acasa, asa ca e simplu CINE si pt. CE a votat ! Sper sa umple puscariile cu ticalosii astia indobitociti de antene sa le scoata VOTURILE (atentie, n-am zis VOTUL !) din cap ! Noua nu ne convine sa ne schimbe destinul ca tara si popor niste idioti de-ai lui felix, un repetent cu repetitie si un copy-lot....
Postat 16 August 2012, 19:20 de .
@draq
Bah, draq(sa te ieie) de agramat si decerebrat! Citi ani ai? Ti-a crescut paru\' pubian sau esti imberb, cu cashu' la gura?Pe ling' faptul ca habar n-ai sa scrii mai esti si prost! Nici buletin nu cred ca ai dupa ce idei "avangardiste" sau utopice debitezi pe metru patrat! Duhnesti a prostie basista in cel mai inalt grad! Habar nu ai ce se intimpla in tara asta, vrei sa fi un nonconformist cu belciug in nas sau ureche, te iei dupa ce spune unu sau altu, si atunci \"emani\" o prostie cit circumferinta lu\' tac\'tu la ecuator...mai cizeleaza-te baiete!
Postat 16 August 2012, 18:33 de doctor
potrivit antena3
la antena3 toate informatiile si instigariile sunt de ceea mai proasta calitate,daca ar spune ei vreodata adevarul curat,cine si de ce se teme oare?daca au votat curat si nu au vacut nimic ilegal ce naiba se sperie ca dracu de tamaie?aaa da antena3 duce la dezinformarea cetatenilor corecti cum ca pt. ca au votat vor face puscarie,FALS!!!in plus e obligatia legiuitorilor sa verifice sa cerceteze,ce dracu nu suntem in congo,faza cu procurori ca ar fi pus oameni sa jure pe bibile sunt baliverne menite sa induca spaiama in oameni corecti,sa devieze adevaratele anchete asupra acelor care au savarsit ilegalitatea,sa te pui si cu statul de drept deja e halucinant,sa inventezi fel de fel de teorii si sa prostesti lumea fara nici o dovada numai cu minciuni impotriva legiuitoriilor deja e prea de tot,ce draq ne facem fara legi?haos?kakatii de la antenele alea ar trebui oproti intr-un fel sau altul,deja devin tot mai instigatorii!!!!!!!!!!!
Postat 16 August 2012, 13:05 de draq
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON