URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2013, 21:28

"Locotenenţii" lui Blaga au fost aleşi în conducerea PDL. Oamenii Elenei Udrea, traşi pe linie moartă

"Locotenenţii" lui Blaga au fost aleşi în conducerea PDL. Oamenii Elenei Udrea, traşi pe linie moartă (foto: Mediafax, Răzvan Chiriţă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL-iştii i-au ales, sâmbătă, pe "locotenenţii" lui Vasile Blaga în conducerea partidului şi i-au "tras pe linie moartă" pe oamenii Elenei Udrea, a cărei tabără este reprezentată la vârful partidului doar de Roberta Anastase, care a obţinut o funcţie de vicepreşedinte din cele 16 puse la bătaie. De altfel, potrivit gandul.info, dintre susţinătorii lui Udrea au mai reuşit să obţină trei posturi de secretari executivi din 16 (Lucian Bode, Eusebiu Popa Pistru şi George Scripcaru).

Îndemn la unitate

Consiliul Naţional de Coordonare a început pe un ton împăciuitor, în care liderul partidului, bihoreanul Vasile Blaga, a îndemnat la unitate. "Alegeţi azi oameni 100% PDL, nu majoritar PDL", a cerut Blaga la începutul întâlnirii, în care s-au votat prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, secretariii executivi şi secretarul general. "Trebuie să fim uniţi! Trebuie să procedaţi în aşa fel încât să votaţi o echipă care să câştige alegerile generale din 2016 şi să aibă un rezultat de etapă foarte bun în 2014", a spus Blaga, chiar dacă tensiunile de la convenţia Naţională contestată de Elena Udrea nu s-au stins încă.

Ca să nu se mai repete scandalul de la alegerea sa, Blaga şi-a luat măsuri de precauţie încă de la început, anunţând de la microfon că în sală sunt prezenţi 472 de delegaţi, însă vor avea drept de vot toţi cei care vor ajunge până la închiderea urnelor interne. Cum se ştie, echipa Elenei Udrea a contestat, în urmă cu două săptămâni, alegerea bihoreanului Blaga în fruntea PDL, sub pretextul că au fost găsite mai multe buletine de vot decât numărul de delegaţi asumat oficial de la microfon la începutul scrutinului intern.

"Până acum sunt prezenţi 472 de colegi, dar vor avea drept de vot toţi care vin şi semnează până declar închisă procedura de vot. Ca să nu mai avem discuţiile de acum două săptămâni", a anunţat preşedintele PDL.

Vot proBlaga

Votul a fost unul fără emoţii, în top 5 al democrat-liberalilor clasându-se susţinătorii lui Vasile Blaga, ales preşedinte la congresul din 23 martie. De altfel,cu excepţia unui caz, competiţia a fost pe reţeta omul şi locul. Astfel, pentru prim-vice strategii politice a fost aleasă Anca Boagiu, la comunicare Liviu Negoiţă, la strategii politice Dorin Florea.

Singura luptă pentru un loc de prim-vicepreşedinte, cel pentru mediul de afaceri şi societate civilă s-a dat între Ion Ariton, susţinător al Elenei Udrea, şi Andreea Paul Vass, aceasta din urmă fiind aleasă, mai menţioneată sursa citată.

Gheorghe Flutur a candidat la funcţia de secretar general şi a obţinut-o cu 505 voturi.

În cazul celor 16 posturi de vicepreşedinte, cu excepţia Robertei Anastase, susţinătoare a Elenei Udrea, şi a lui Ioan Oltean, toate celelalte au fost adjudecate de susţinătorii lui Blaga. Este vorba de Alexandru Nazare, Radu F. Alexandru, Sulfina Barbu, Alin Tişe, Ştefan Gheorghe, Raluca Turcan, Cristina Dobre, Alin Popoviciu, Mircea Hava, Marian Jean Marinescu, Bogdan Cantaragiu, Romeo Raicu, Cezar Preda, Ioan Balan.

Secretari generali adjuncţi au fost aleşi Marian Zlotea şi Costică Canacheu. Secretari executivi pe comisii de specialitate au fost aleşi Cristina Trăilă (strategii politice şi politică externă), Mircea Toader (economie, finanţe, fonduri europene şi mediu de afaceri), Moţa Maria (muncă, protecţie socială, sindicate, patronate, ONG-uri şi grupuri de cetăţeni), Valeria Schelean (administraţie publică, justiţie, siguranţă naţională, ordine publică şi siguranţa cetăţeanului), Iliuţă Vasile (agricultură, silvicultură, mediu şi dezvoltare rurală), Radu Carp (educaţie, cercetare, cultură, culte, minorităţi şi sport), Lucian Duţă (sănătate), Traian Igaş (dezvoltare locală şi regională). De asemenea, au fost aleşi şi cei opt secretari executivi regionali: Lucian Bode (Nord-Vest), Eusebiu Popa Pistru (Vest), George Scripcaru ( Centru), Marius Bălu (Sud-Vest), George Ionescu (Sud), Mircea Raicu (Bucureşti-Ilfov), Gigi Chiru (Sud-Est), Marian Dan Mihai (Nord-Est).

Ca fapt divers, întâlnrea de sâmbătă a fost "colorată" şi de cu un fundal sonor special, la sesiunea de vot a vicepreşedinţilor, din boxele sălii răsunând celebra melodie "Bang Bang (My baby shot me down)". Stând în picioare, PDL-iştii au mai ascultat cover-uri ale Maddonnei (Frozen), Barbra Streisand (I am a women in love) sau Depeche Mode.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON