URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2011, 17:58

Legea pentru obligativitatea uniformelor, respinsă de Senat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Legea deputatului PDL Cezar Preda, prin care se reglementa obligativitatea uniformelor şcolare pentru clasele I-VIII, a fost respinsă, miercuri, de Senat, inclusiv prin votul senatorilor din arcul guvernamental.

Propunerea lui Preda a fost respinsă de plenul Senatului cu 91 de voturi "împotrivă", şase voturi "pentru" şi patru abţineri. Proiectul de lege a primit avize negative atât de la Guvern, cât şi de la comisiile care l-au avizat sau dezbătut pe fond.

Iniţiativa senatorului PDL stabilea obligativitatea purtării unei ţinute vestimentare de către elevii din cliclul primar şi gimnazial. Uniformele urmau să aibă un tipar unic - sacou/vestă, cămaşă cu mânecă lungă/scurtă, pantalon/fustă, cravată/eşarfă, ecuson - asupra căruia unităţile de învăţământ puteau decide în privinţa detaliilor: culoare, model.

Modelul de uniformă specific fiecărei unităţi ar fi trebuit stabilit de consiliile de administraţie împreună cu consiliile consultative ale părinţilor şi elevilor.

Achiziţionarea uniformelor trebuia făcută de conducerea unităţilor de învăţământ cu respectarea legislaţiei privind contractele de achiziţie publică, fondurile urmând să fie asigurate, în cazul elevilor cu burse sociale, de către Guvern.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Scoala este Inchisoare?
Scoala este Inchisoare ? “Poti sa fii de acord sau nu. Dar uniforma te aproprie mai mult de inchisoare (si eu as adauga si gardurile inalte din curtea scolii).Nu degeaba liceului meu (probabil si altora) i se spunea Bastilia “ Video: \'School Is A Prison!\' - Dr Peter Gray Interviewed on Freedomain Radio
Postat 15 Septembrie 2011, 10:08 de Inchisoare
sunt n modele in societate
apropo te duci la LUCRU elegant !! mergi la munca sau la distractie? asa e si scoala, mai vad unele situatii penibile ca casa de pensii femeie peste 40 de ani imbracta in fusta scurta, minijup sa ma ierte D-zeu dar asta a venit sa se distreze sa rada de asigurati, vedeti demonstreaza cata educatiea are, ce sapte ani nu se pierd , studiile da intodeauna se vor pierde, educatia niciodata, ai fost educat prost nu te mai schimba nimeni.
Postat 15 Septembrie 2011, 10:07 de andreea
Impotriva uniformelor
“... Se aproprie alegerile si politicienii cauta disperati subiecte care se preteaza la populisme ieftine (chiar gratuite, daca se poate). Pe banii parintilor, dl. Preda crede ca invatamantul va fi reformat daca elevii se vor imbraca in uniforme si vor arata ca si cum scoala si-ar fi facut datoria. Parintii (pe banii lor) se vor induiosa de fotografia in care odraslele lor arata exact ca niste elevi adevarati care chiar au beneficiat de educatie. Profesorii sunt fericiti ca parintii inghit galusca si calitatea educatiei furnizate de ei pe banii contribuabililor nu mai conteaza. Forme fara fond, forma in loc de fond: uni - forma in loc de educatie, abureala politica in loc de reforma reala. Ma tem ca dl. Preda nici macar nu pricepe cat de toxic este demersul sau si chiar crede ca uniformele scolare vor creste procentul de promovati la BAC. Cred ca trebuie sa dam un semnal ca asteptam altceva de la politicieni, aceasta cauza avanseaza prea incet pentru ca presupune o dezbatere reala. Toata lumea este de acord cu salvarea copacilor si impotriva cancerului si oricine poate striga "jos Basescu". Este nevoie de ceva mai mult si anume de o atitudine ! Promovati aceasta cauza prin toate mijloacele, incercati sa va convingeti prietenii, colegii, parintii, pe oricine care, din comoditate, va fi tentat sa zica : "Bravo, avem nevoie de uniforme, scoala romanesca va fi la fel ca inainte" Nu vrem ca scoala romanesca sa se intoarca in timp, nostalgia "ordinii si disciplinei" ceausiste este inca o toxina activa, un drog halucinogen pentru toti cei care nu vor sa gandeasca si mai cred ca defilarea in pas cadentat tine loc de egalitate sociala.”
Postat 15 Septembrie 2011, 10:05 de impotriva
Contradictie cu LEN
Obligativitatea uniformelor este in totala contradictie cu principiile Legii Educatiei Nationale care are niste articole foarte clare despre drepturile copiilor : Art. 2. — (1) Legea are ca viziune promovarea unui învățământ orientat pe valori, creativitate, capacități cognitive, capacități volitive și capacități ACTIONALE, cunoștințe fundamentale și cunoștințe, competențe și abilități de utilitate directă, în profesie și în societate........ (3) Idealul educațional al școlii românești constă în dezvoltarea LIBERA, INTRGRALA și armonioasă a INDIVIDUALITATII umane, în formarea PERSONALITATII AUTONOME și în asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru împlinirea șI dezvoltarea PERSONALA, pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, pentru participarea cetățenească activă în societate, pentru incluziune socială și pentru angajare pe piața muncii............ Art.3 "c) principiul relevanței — în baza căruia educația răspunde nevoilor de dezvoltare PERSONALA și social- economice;"........ "n) principiul LIBERTATII DE GANDIRE și al independenței față de ideologii, dogme religioase și doctrine politice;"......... "u) PRINCIPIUL RESPECTARII DREPTULUI LA OPINIE AL ELEVULUI/ STUDENTULUI CA BENEFICIAR DIRECT AL SISTEMULUI DE INVATAMANT."
Postat 15 Septembrie 2011, 10:04 de Contradictie cu LEN
normal ca este analfabet politic
dar de ce uniform , modul cum te imbraci exprima educatia din familie daca sunt excentruci si fuduli asa se imbraca, daca au gust asta vor arata, care e problema ca unii sunt comunisti si promoveaz comunismul, auzi motivatie copii vad: vad gusturi, vad prostime, si eu am vazut cand eram copil si nu mi a influentat vaita daca este educat sa nu ti doresti decat ce este al tau, al altuia niciodata.Dar cu corciturile comuniste ce sa te faci, furati, dresati ca copilul vostru e superior celorlati in mintea voastra bolnava dar in realitate sunt doar copii :))
Postat 15 Septembrie 2011, 09:21 de anka
Foarte bine !
Sunt impotriva uniformei, uniforma inseamna uniformizare, reducerea omului la un ,,ins'' in marea masa de ,,insi'' ! Sunt si impotriva uniformelor care arata apartenenta la un grup elitist ; ex : elev la o scoala renumita. Cui ii e draga uniforma are liber la excursii in RPDC - Coreea de Nord.
Postat 15 Septembrie 2011, 06:40 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON