URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Februarie 2012, 16:30

Zona Metropolitană are director nou

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ciprian Barna a fost desemnat, miercuri, să ocupe funcţia de director general al Zonei Metropolitane Oradea. Din septembrie 2008, funcţia era ocupată de Adrian Foghiş, care a renunţat deocamdată la ea.

Potrivit unor surse, Foghiş a plecat, pentru un an, manger de proiect la VATI, Compania Maghiară Publică Nonprofit cu Răspundere Limitată pentru Dezvoltare Regională şi planificare Urbană din Ungaria.

"În urma şedintei Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea, care a avut loc azi, 29.02.2012, dl Barna Ciprian a fost desemnat să ocupe funcţia de director general", arată un comunicat al primăriei.

Barna a ocupat până în prezent funcţia de coordonator proiecte în cadrul ZMO, contribuind în mare parte la elaborarea şi implementarea principalelor proiecte de dezvoltare locală asumate, atât de Asociaţie, cât şi de către o parte din unităţile administrativ-teritoriale, membre ale acestei entităţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
omul cui
Oare nevasta lui Tarta stie ce buna profesionista pe public privat este madam ungur??????????????......
Postat 24 Martie 2012, 07:46 de soso
omul cui
Barna s-a inteles foarte bine cu ghici .........
Postat 24 Martie 2012, 07:43 de soso
adevarat
@Marius: Nu sunt frustrat; stiu prea bine cum si-au capatat locurile cei de la ZMO. Pt Delia Ungur inteleg ce zici, dar ... pt Cipri Barna nu vad care-i sunt rezultatele.
Postat 05 Martie 2012, 09:30 de abab
In sfarsit
Se pare ca exista dreptate. Abab nu trebuie sa fi frustrat.. toti de acolo au intrat la fel. Doar ca el si Delia Ungur chiar au avut rezultate. Labilul de Delorean cum crezi ca a intrat, baiatul lui Tata alias Botond Pete cum a intrat? si restul?
Postat 03 Martie 2012, 10:12 de Marius
Felicitari
Felicitari Cipri! Mult succes in oceanul cu "rechini"!
Postat 02 Martie 2012, 17:51 de Sergiu
degeaba
@Darius: Intr-adevar doar la atat se rezuma cv-ul lui. Cum spunea si Octavian mai mult nu se putea. Ar mai fi inca de adaugat cateva elemente: de plimbat s-a plimbat si el la greu (nu doar Foghis); ii place enorm de mult sa vorbeasca fara nicio noima. Si mai ales este baiatul lu mama. Oare era el la ZMO (o institutie care plateste bine, doar asa...) fara acest sprijin imens?!
Postat 02 Martie 2012, 12:16 de abab
cum nu
Ei cum n-a facut nimic...a sapat pe toata lumea impreuna cu Delia Ungur....dar probabil s-au cam saturat de ei..si fac curat....Amindoi au fost tinuti in brate de Sala...fostul economic, si pt. tradari au fost pastrati.Ceva nu este in regula .....cu retragerea.....om mai vedea...Pe vremuri Barbici ce-a mai mirosit-o pe paparuda cealalta, dar repet, noroc cu Sala
Postat 01 Martie 2012, 14:24 de dna
in sfarsit
In sfarsit ca au scapat de incompetentul de Foghis, parvenit de 2 lei si care nu a facut chiar nimic, in afara sa se promoveze pe sine si cam atat. oricum a dovedit ca e o cochilie goala.
Postat 01 Martie 2012, 13:37 de cami
parfum
... era Foghis pe langa acest "domn" plin de ifose si interese foarte personale. Din pacate mai mult nu se putea!
Postat 01 Martie 2012, 07:58 de Octavian
Atat?
Doar la atat se rezuma activiatea acestui domn? "Barna a ocupat până în prezent funcţia de coordonator proiecte în cadrul ZMO, contribuind în mare parte la elaborarea şi implementarea principalelor proiecte de dezvoltare locală asumate, atât de Asociaţie, cât şi de către o parte din unităţile administrativ-teritoriale, membre ale acestei entităţi." Va rog dati mai multe informatii! Nu insinuez nimic , dar vreau sa stiu cat mai bine despre ce a facut, ce face, si ce va face acest domn pe BANII MEI SI AI ORDENILOR!
Postat 29 Februarie 2012, 19:33 de Darius
vai noua
Cum adica pleaca un pokemon ca sa-l citez pe dante, si chiar cum o lasa pe Deliuta singura..sau a trebuit s-omparta....in rest bine ca pleaca , nu de alta dar cam prostovan, fara coloana ,cu aere de geniu neinteles hai pa .....Dar apropo cine te-a sfatuit sa o intinzi, asta daca nu te-o fii maturat Bolojan,...nu cumva experimentatul unches...cine stie cunoaste cine l-a bagat la zona....pa putoi.....
Postat 29 Februarie 2012, 19:00 de soso
Bolo se dezlantuie din nou
Adi F. a renuntat pentru ca era prea mititel salariul de peste 2000 de euroi + premii lunare + deplasari la munte si la mare + masina sub popou + amanta la scara ??? sau s-a scapat Bolojan de el, timitindu-l sa se joace cu ungurii si sa-i invete si pe ei, intr-un an, obiceiurile de taran cu bracinar urban ??? ori chiar a realizat singur gramada de competenta pe care nu o avea ???
Postat 29 Februarie 2012, 18:31 de Consilier PDL
Revine la normal ?
Poate asa, in etape putine si dese, structura aceasta va iesi din conul de umbra in care a bagat-o gibonul si giboneii lui.
Postat 29 Februarie 2012, 18:21 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON