URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2011, 23:27

Violenţe şi haos la meciul Petrolul-Steaua: Un spectator a intrat pe teren şi a lovit un jucător! (VIDEO)

Scene incredibile petrecute pe un stadion din România anului 2011. În minutul 43 al meciului Petrolul - Steaua din etapa a 12-a din Liga I, un suporter al ploieştenilor a intrat pe gazon şi l-a lovit cu pumnul pe stelistul George Galamaz, care a ajuns la spital, cu fractură de os zigomatic.

Totul s-a petrecut pe stadionul "Ilie Oană", unde s-a desfăşurat meciul dintre Petrolul Ploieşti şi Steaua. După ce Galamaz a fost lovit, colegii lui au reacţionat imediat, iar Novak Martinovici a început să-l lovească cu picioarele pe fan. Steaua s-a ales cu doi eliminaţi după acest incident, Martinovici şi Răzvan Stanca fiind trimişi la cabine de arbitrul Robert Dumitru.

Scandalul nu s-a oprit aici, căci, răzbunători, suporterii Petrolului au aruncat cu torţe şi l-au nimerit în spate pe portarul stelist, Ciprian Tătăruşanu, care a suferit arsuri pe gât şi pe spate. Tătăruşanu intrase în locul lui Galamaz şi a trecut în poartă, în locul eliminatului Stanca, iar în momentul în care a fost lovit arbitrul a trimis echipele la cabine şi a suspendat meciul!

Pentru Steaua marcaseră Bicfalvi (35) şi M. Costea (45+4 din penalty). Cel mai probabil, Steaua va câştiga cu 3-0 la "masa verde".

"A venit l-a făcut KO pe Galamaz! Asta ca asta, dar să mai arunci şi cu petardă şi să-l înnebuneşti şi pe Tătăruşanu! Cum să mai apere şi portarul? Ştii de ce se întâmplă aşa? 3-0 din prima, ce căuta ăla pe teren! N-am mai văzut fan să lovească jucător. E inadmisibil să îi elimini pe Stanca şi Martinovic! E ca atunci cînd mi-au furat mie maşina şi m-au eliminat tot pe mine", a spus Gigi Becali.

În urma incidentului, firma care asigura paza pe stadion a fost amendată deoarece angajaţii acesteia nu au intervenit la timp pentru a opri incidentele.

UPDATE

Suporterul care l-a lovit pe fundaşul echipei Steaua, George Galamaz, în timpul meciului cu Petrolul a fost reţinut de procurori, el fiind învinuit de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port fără drept de armă în incinta unei arene sportive.

Incidentul petrecut duminică seară pe stadionul din Ploieşti este anchetat de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Anchetatorii au stabilit că în timpul desfăşurării partidei de fotbal, Dragoş Petru Enache, aflat în tribune, a pătruns pe terenul de joc şi l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelist George Galamaz, transportat la Spitalul Judeţean Ploieşti, apoi la Spitalul Militar din Capitală, unde, în funcţie de evoluţia stării medicale a acestuia, se va stabili încadrarea juridică a acestei fapte.

În raport cu datele existente până în acest moment al cercetărilor, procurorii au emis, luni, o rezoluţie prin care s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Enache pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port fără drept de armă în incinta unei arene sportive.

Dragoş Petruţ Enache a fost reţinut pentru 24 ore, iar luni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au propus judecătorilor arestarea acestuia, ceea ce s-a şi întâmplat. Luni seară, Judecătoria Ploieşti a dispus arestarea preventivă a lui Enache, pentru 30 de zile, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În presa centrală s-a vehiculat că suporterul ar fi fost băut şi chiar drogat înainte să provoace scandalul de duminică seară.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Ploieşti, Adrian Oancea, a declarat, duminică seară, că s-a întocmit dosar penal pentru suporterul intrat pe teren la meciul cu Steaua şi că atât organizatorul cât şi firma de pază au primit sancţiuni financiare. "Jandarmeria a luat următoarele măsuri: pentru persoana care a intrat pe suprafaţa de joc s-a luat măsura întocmirii dosarului penal pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dosarul urmând să fie înaintat Parchetului Ploieşti. De asemenea s-a luat măsura sancţionării organizatorului cu amendă de la 5.000 la 50.000 de lei şi s-a luat măsura sancţionării firmei de pază pentru nerespectarea planului de acţiune cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei", declara Oancea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON