URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2012, 16:13

Şase universitari se "bat" pentru funcţia de rector al Universităţii din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vineri după amiază, la ora 16, a expirat termenul în care aspiranţii la funcţia de rector al Universităţii Oradea şi-au putut depune candidaturile pentru a ocupa această funcţie. Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Universităţii Orădene, în final, şase cadre didactice şi-au depus dosarele pentru a intra în cursă.

Este vorba despre actualul ordonator de credite, adică un fel de rector interimar, Constantin Bungău, liderul sindical Gheorghe Constantin Ionescu (care a mai candidat la alegerile din februarie), lectorul universitar Mircea Adrian Chiriac şi profesorii Ioan Felea, Ioan Horga şi Alexandru Ilieş.

Potrivit calendarului aprobat de Senatul Universităţii în şedinţa din 26 martie 2012, primul tur de scrutin pentru alegerea rectorului va avea loc luni, 23 aprilie 2012, între orele 8 şi 18, în Sala de Jocuri Sportive a instituţiei.

După cum se ştie, reorganizarea alegerilor este necesară după ce ministrul Educaţiei a refuzat să-l confirme pentru un nou mandat de rector, pe Cornel Antal, cel care a câştigat alegerile pe funcţie în luna februarie, din pricina faptului că a candidat pentru un mandat provizoriu, mai scurt, de 3 ani şi 4 luni.

Ministrul Cătălin Baba a invocat faptul că, dat fiind că nu reglementează mandatele provizorii, legea nici nu-l permite. Antal nici nu putea candida pentru un mandat plin, întrucât a ocupat această funcţie vreme de 4 ani şi 7 luni.

Provizoriu, locul lui Antal a fost luat de decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Constantin Bungău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
academic - trend nou !
Votati omul care este cel mai academic are si convingeri noi , e sigur ca poate depasii tot ce s-a intamplat si tot ce inca exista-- monotonie -- etc. Sa aduca un trend nou . Dar sa fie si om de caracter si cu moralitate , bun profesional si mai ales managerial . Avem o sansa - Pastele !
Postat 10 Aprilie 2012, 22:22 de yyy
de acord
@cetateanul turmentat: de acord in totalitate! doar el crede ca este buricul pamantului!
Postat 09 Aprilie 2012, 11:28 de TDS
consens
Trecut-a vremea. In orice caz, asocierea cu personaje ca el nu aduce beneficii nici sorbonicii nici orasului. Aviz viitorului rector si viitorului primar. Cu toate rugaciunile lui acest personaj nu aduce voturi.Dimpotriva.
Postat 09 Aprilie 2012, 11:22 de cetateanul turmentat
bagat, nu scos
@cetateanul turmentat: nu a fost scos din afisele electorale! daca iti amintesti i-a fost introdus capul in poza electorala de grup(toata lumea avea picioare, el nu!). apoi, in ultimul moment, dandu-si seama ca PD-L va pierde glorios si nu va pupa functia de "city manager" a renuntat. nu l-au mai trecut pe buletinele de vot dar afisele electorale au ramas asa, ceilalti intregi, el doar cu capul la vedere!
Postat 09 Aprilie 2012, 09:23 de TDS
Bolos
asta o data la 4 ani intra in febra publica.Acum 4 ani se vroia politician, se amesteca in campania electorala, dadea sugestii staffului de campanie, ba se vroia ales ba nu se mai vroia asa incat i-a lasat la un moment dat pe pedelisti cu ochii in soare de au trebuit sa schimbe afisele de prin oras. Acum se vrea universitar activ in viata sorbonicii. Dupa ce s-a bagat in consiliul facultatii de stiinte economice, i-a trebuit sa intre si in senat si sa conduce comitete pe acolo, toate pe seama faptului ca-i mai coopteaza pe unii si pe altii in proiectele europene. Daca e asa capabil de ce nu candideaza la primarie sau pentru rector, de ce se tot ascunde dupa poala popii sugand la cate oi poate?Pardon
Postat 09 Aprilie 2012, 09:04 de cetateanul turmentat
Lasa ma ca merge asa
Subscriu la cea ce sa scris despre Bolos si Tara. Toate sunt facute cu stiinta preacuratei si preanevinovatei Crina Gherlea. Antal a fost spectator. Altii vor fi tot spectatori. Cinstita de Crina executa ordinele sefilor, Tara si Bolos aplicand legile dupa bunul lor plac.
Postat 09 Aprilie 2012, 08:20 de pompi
mda
@Eu: in primul rand nu stiu daca este adevarat ce s-a scris in aceste comentarii! daca totusi e, intr-adevar suntem in 2012, faptul in sine n-ar conta deloc doar ca nu prea cadreaza cu morala crestina pe care o propovaduieste personajul! adica la modul concret BIBLIA spune cam altceva! zic si eu!
Postat 09 Aprilie 2012, 00:08 de TDS
pentru votant
Domnule Votant, vad ca esti insistent. Nu mai bine lasi tu publicatia aceasta celor care vor si ei sa-si exprime sincer parerea (fara a fi terfeliti de tine, parca ai fi Ionescu) si sa spui tu ce vrei pe informatiadebihor a ionescienilor?
Postat 08 Aprilie 2012, 19:57 de Saniel1
@. @...
Intram in Saptamana Luminata, asa ca fiti buni si iertatori ! Ceva-ceva au ,,semnat'' ei, dupa metoda lui pal schmitt ((( = :
Postat 07 Aprilie 2012, 19:23 de aiurel
Despre Bolos
Nu stiu ce tot aveti cu Bolos, ca e gay, ca a nenorocit primaria si celelalte. Da, e gay, dar sumtem In anul 2012 si asta nu e ceva neobisnuit. In rest, la primarie nu se poate spune ca nu isi face treaba. La univ., ce-i drept, vine mai rar, mai ii tin altii orele, il mai acopera, cercetarea si-o face cu proiectele din primarie, dar totusi...Profesional e in general OK. Singurl lucru care se poate spune este ca nu Cred ca e tocmai legal sa aiba 2 cntracte de munca de 8 or efiecrae, plus vreo 20 ore de la proiectele d ecercetare de la universitate plus la Biserica. Dar uite ca se poate, si pt. el si pt. Tara.
Postat 07 Aprilie 2012, 15:43 de Eu
raspuns
Bungau nu cred ca a semnat denunturi, el e specializat in adeziuni. Adeziune la programul lui Antal, adeziune la programul lui Felea. El e de acord cu toata lumea, nu vrea sa schimbe nimic, toate pana acum erau bune si el doreste sa ne asigure ca va pastra acest bine. Aferim dom profesor!
Postat 07 Aprilie 2012, 12:31 de ...
?
Dintre astia sase, a semnat careva ceva in afara de de denunturi ?!
Postat 07 Aprilie 2012, 11:52 de .
mai sa fie
@Votant: mai sa fie! n-as fi crezut! nimic(dar absolut nimic-!!!!!)nu indica acest lucru!
Postat 07 Aprilie 2012, 11:37 de TDS
Succes!
Constantin BUNGAU va fi noul rector ales al Universitatii din Oradea. Mult succes, domnule rector!
Postat 07 Aprilie 2012, 11:08 de SAFE
GHICI GHICITOAREA MEA
@TDS: E greu de crezut, dar e adevarat. E vorba de Marcel B., care e titular si la UO si la Primarie si mai e si presedintele Comisiei de Buget-Finante a UO (numit la ordinul lui Antal care a facut afaceri murdare cu Primaria si MB trebuie sa ascunda furtisagurile din cauza carora suntem in faliment). La noi orice este posibil.
Postat 07 Aprilie 2012, 10:14 de Votant
fripturisti
Ni s-a dat de inteles ca nu exista interes pentru conducerea universitatii si astfel, pentru a nu fi lasata pe mana lui Ionescu, Antal a trebuit sa se scrifice si la limita legalitatii si-a depus candidatura. Acum vedem ca mai sunt 4 regi si un pion care au idei, sunt capabili si isi doresc sa faca bine acestei scoli de traditie. Sa fi fost o strategie bine pusa la punct de a ne face cunoscuti in toata tara prin prostia noastra sau o lasitate din partea celor care acum s-au inscris in cursa?
Postat 07 Aprilie 2012, 09:14 de daniel
cine?
@Votant: e cineva gay in Senat? Nu pot sa cred!!! Cine?..
Postat 07 Aprilie 2012, 01:12 de TDS
UTC
@Profu: Horga(usor identificabil dupa sprancenele in unghi de 90 grade!)nu e ala care a fost pe la UTC? parca asa tin minte....
Postat 07 Aprilie 2012, 01:11 de TDS
Ha, ha, ha!
Ce gluma buna face \"Profu\" asta vineri seara! Nu ajunge ca avem un popa gay in Senatul UO, ne mai lipseste cocota masculina Horga ca rector. Asa il alinta fostele si actualele lui studente asa ca eu cred ca e adevarat. Felea vrea sa fie \"prorector\" - asa scrie el, cu singura lui mina, in CV, Ilies e \"minat\" (sper ca nu din spate) de altii (sper ca nu de Bolos), Bungau e prea sigur ca este deja rector si ne tot asigura ca pastreaza \"trendul\" existent de care eu, personal, vreau sa scap. Eu raman la convingerea ca, daca vrem schimbarea macar la fata a UO, Ionescu e cel mai capabil. Si s-a dovedit ca tot ce a spus a fost adevarat. Va asigur (vorba lui Bungau) ca Ionescu, atunci cand spune ceva, are acoperire in cel putin cinci articole de lege. Macar sa intram in legalitate, daca bani de salarii nu prea mai avem, decat daca vor lua credite Bungau sau Horga. Desi, cred ca Ionescu stie de unde si de la cine sa-i recupereze.
Postat 06 Aprilie 2012, 23:13 de Votant
Dar
Cum de lipseste famiglia Marcu de aici?pai astia sunt crema universitarilor!Si bautorilor de urina!
Postat 06 Aprilie 2012, 23:03 de yvone
parere personala
Domnul Profesor Horga este de departe cel mai bun. Urmeaza in ordinea valorii Profesorul Felea, Profesorul Ilies, Profesorul Bungau. Restul sunt outseideri.
Postat 06 Aprilie 2012, 17:53 de Profu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON