URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2013, 08:39

Câinii neadoptaţi sau nerevendicaţi vor fi eutanasiaţi în 14 zile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

Proiectul a fost adoptat cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri.

După vot, deputatul PDL Ioan Oltean a declarat, în plenul Camerei, că speră ca "expresia nu mor oamenii când vor câinii să fie o realitate de acum în colo".

Deputaţii din Comisia juridică şi cea pentru administraţie au aprobat eutanasierea câinilor maidanezi cu câteva condiţii: animalele trebuie ţinute în adăpost 14 zile, iar apoi, dacă nu sunt revendicate, pot fi eutanasiate. Potrivit Digi24, stabilirea termenului în care se face eutanasierea câinilor nerevendicaţi se va face având în vedere capacitatea de cazare în padocuri şi bugetul alocat.

Deputaţii jurişti spun că au stabilit exact paşii de parcurs între momentul capturării unui câine şi momentul eutanasierii lui, care trebuie să fie ultima soluţie.

"Avem 14 zile de la data capturării, apoi fiecare caz se analizează şi se emite o decizie în care se va stabili un termen la care se va proceda la eutanasiere în condiţiile legii şi ale Uniunii Europene. În funcţie de resursele necesare şi de locurile prevăzute în padoc, se va decide o anumită dată cu privire la eutanasiere. Legea aceasta, dacă va fi votată şi promulgată, va da posibilitatea unui primar, dacă are condiţii şi bani, să ţină câinii în padoc până când va consuma resursele, sau să-l eutanasieze", a declarat Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Acesta a precizat că atât adopţia cât şi revendicarea câinilor din padoc vor fi gratuite. În plus, explică deputaţii jurişti, reîntoarcerea câinilor maidanezi în teritoriu este exclusă. Raportul celor două comisii reunite va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor, care este şi cameră decizională.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
PACAT !!!!!!!
mare pacat ca trebuie sa moara bietii caini mici pentru a plati greselile CAINILOR MARI !!!!!!!!, A CELOR CARE AU LUAT BANI PENTRU A LE PURTA DE GRIJA.
Postat 10 Septembrie 2013, 16:19 de iulia
antianalfabetism
pariu pe cat vreti voi ca dupa eutanasiere peste trei ani avem aceiasi PROBLEMA , deoarece STAPANI PERSOANE FIZICE nu sunt educati sa respecte legea, maidanezii sunt de la persoanele FIZICE si noi toti ROMANIA am hotarat sa respectam legea sa nu provocam un macel. DA ESTE adevarat mancam PORCI dar eu va intreb mancam si CAINI ?HOTARATI va nu EUTANASIERE si mancam si caini !!! nu transformam HRANA in macel ca nu suntem popor de analfabeti, lege sa faca LUMINA , dar nu i ucide asa ca vezi Doamne X si Y ii lasa in padure si se inmultesc singuri , natura !! EUTANASIEREA nu va rezolva problema cu raspunderea in ce priveste legea a persoanelor fizice care au caini , ei provoaca maidanezi, noi din UMANITATE le asigura hrana si adapost toti la un NUMAR stabilit dar nu in CRESTERE atentie !!
Postat 10 Septembrie 2013, 15:51 de JEGGGURI
MINCIUNA nu tine loc de DEMNITATE !
MASS media face MILIARDE la INSTIGARE DE FAPTE PENALE !!
Postat 10 Septembrie 2013, 10:45 de DDREPTATE !
NU te poate obliga prin nici o lega sa nu privesti nasterea si sa ai parte de pui toata viata !!
hai sa gandim RATIONAL , prin legea au hotarat STERILIZAREA celor "maidanezi " dar ce fac persoanele fizice cu pui lor , fie ii vor vinde fie ii vor dona la altii, deci nu te poate OBLIGA PRIMARIA sa iei ceva STERILIZAT, este un abuz GROSOLAN !!!!! NU te poate obliga prin nici o lege sa nu privesti nasterea si sa NU ai parte de pui toata viata !! Tot circul asta mediatic demonstreaza ca cineva incerca sa faca HAOS LEGISLATIV, prindeti l , avem SRI, etc. ROMANIA este in stare de conflict aiurea !! Ganditi va ca SIRIA a pierdut 3000 de oameni si au motive sa se agite , dar noi ce avem ? Este neconstitutionala modificare deoarece canii au stapani PRIMARIA, deci nu i pot EUTANASIA , problema este de transportul si lasarea in alte judete dar Oricum ei in maxim 7 ani vor disparea datorita sterilizari, ce vom face cu acinii care se vor naste la stapani asta trebuie PREVENIT , "maidanezii au staopani PRIMARIA care nu poate OBLIGA, FORTA pe cetatean sa i ADOPTE dar nici sa i UCIDA :)) sa ceara fonduri nerambursabile asa cum legea prevede !!
Postat 10 Septembrie 2013, 10:35 de NU te poate obliga p
Câinii neadoptaţi
mie mi se pare normal cea ce face statul,acusi macar o sa vedem daca multa lume numai din gura da sau se duce si isi alege un catel-ciine.NU MI SE PARE LOGIC CA DIN CAUZA MAIDENEZILOR SA FIE STERILIZAT CiINELE MEU la care tin si il iubesc.si cred ca multi mai gindesc asa.BAFTA LA CEI CARE PINA ACUMA AU DAT DIN GURA LA ALEGEREA CIINILOR!!!!
Postat 10 Septembrie 2013, 10:34 de pip
NU te poate obliga prin nici o lega sa nu privesti nasterea si sa ai parte de pui toata viata !!
hai sa gandim RATIONAL , prin legea au hotarat STERILIZAREA celor "maidanezi " dar ce fac persoanele fizice cu pui lor , fie ii vor vinde fie ii vor dona la altii, deci nu te poate OBLIGA PRIMARIA sa iei ceva STERILIZAT, este un abuz GROSOLAN !!!!! NU te poate obliga prin nici o lega sa nu privesti nasterea si sa ai parte de pui toata viata !! Tot circul asta mediatic demonstreaza ca cineva incerca sa faca HAOS LEGISLATIV, prindeti l , avem SRI, etc. ROMANIA este in satra de conflict aiurea !! Ganditi va ca SIRIA a pierdut 3000 de oameni si au motive sa se agite , dar noi ce avem ?
Postat 10 Septembrie 2013, 10:27 de NU te poate obliga p
hai sa terminam cu IRESPONSABILITATEA conform LEGII!!
este neconstitutionala modificare deoarece canii au stapani PRIMARIA, deci nu i pot EUTANASIA , problema este de transportul si lasarea in alte judete dar Oricum ei in maxim 7 ani vor disparea datorita sterilizari, ce vom face cu acinii care se vor naste la stapani asta trebuie PREVENIT , "maidanezii au staopani PRIMARIA care nu poate OBLIGA, FORTA pe cetatean sa i ADOPTE dar nici sa i UCIDA :)) sa ceara fonduri nerambursabile asa cum legea prevede !!
Postat 10 Septembrie 2013, 10:22 de minciuni !!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON