URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2011, 16:38

Poloistul Tarnoveţchi: puşcărie cu suspendare şi interdicţie de a mai intra în săli de jocuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea s-a pronunţat, vineri, în şedinţă publică, în cazul poloistului orădean George Tarnoveţchi, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru tentativă de tâlhărie.

Magistraţii au dispus condamnarea sportivului la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 2 luni şi eliberarea imediată a acestuia din arest.

Magistraţii i-au instituit, însă, sportivului, obligaţii speciale pe parcursul perioadei de probă. Astfel că, pe durata supravegherii, Tarnoveţchi nu are voie să frecventeze localuri şi saloane cu jocuri de noroc şi este obligat la consult medical de specialitate şi tratament în cazul în care se constată că a dezvoltat o dependenţă de jocuri de noroc.

Judecătoria Oradea l-a mai obligat pe sportiv la plata unor despăgubiri materiale de 3000 lei către proprietarul sălii de joc şi daune morale de 50.000 lei către angajata salonului, pe care a agresat-o.

Sentinţa nu este definitivă. Ea poate fi atacată, cu apel, în termen de 10 zile de la pronunţare respectiv comunicare, apelul urmând să se judece la Curtea de Apel Oradea.

După cum se ştie, George Tarnoveţchi, 23 ani, poloist în cadrul CSM Digi Oradea, a fost arestat pe 4 noiembrie, sub acuzaţia de tâlhărie, după ce, în noaptea precedentă, a încercat să jefuiască sala de jocuri "OK Liberty" de pe strada Transilvaniei din Oradea. Poloistul a intrat cu o cagulă trasă pe faţă în local, a lovit-o cu pumnul în figură pe angajată, după care i-a cerut banii din încasările zilei.

În momentul în care sportivul s-a îndreptat spre casa de bani, casiera a fugit pe uşa localului şi l-a închis în interior, după care a apelat numărul de urgenţă 112. Auzind că uşa se închide, Tarnoveţchi s-a întors şi, în încercarea de a scăpa, a încercat să deschidă fereastra cu un cuţit şi o foarfecă, dar nu a reuşit. Poliţiştii veniţi la faţa locului l-au reţinut, iar ulterior individul a fost arestat pentru 20 de zile.

Pe de altă parte, deşi conducerea CSM Oradea a anunţat excluderea lui Tarnoveţchi din echipă, unii dintre colegii poloistului susţin că acesta a fost judecat prea aspru. Deşi îl dezaprobă pentru gestul său, aceştia nu se dezic de fostul lor coechipier. "Este foarte uşor să spui atât de vehement că te delimitezi de George Tarnoveţchi, aşa cum a făcut conducerea, după ce ani de zile a pus umărul la echipă. Sigur, nici noi nu suntem de acord cu fapta sa. A comis o faptă urâtă, a greşit şi va plăti pentru asta. Dar noi suntem alături de el în continuare şi l-am ajuta dacă ar fi posibil. Un om nu trebuie abandonat la nevoie, atunci când se confruntă cu probleme şi greutăţi", a declarat presei locale un component al CSM Digi Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Unitate exemplara
E de ne inteles, doar pentru ca e spotiv de performanta, si deci are un venit, este condamnat cu suspendare. Si ca treaba sa fie completa, colegii cred ca a fost judecat prea aspru! Oare chiar asa de unita e echipa, s-ar baga alaturi de el la un jaf sau un viol?
Postat 11 Decembrie 2011, 17:07 de Miratul
Bula saracul de tine
Bula da rau esti tu ce sa zic....vedeta de cris?ala a facut ceva nasolule nu traieste ca si tine pe bani lu mama te-ai gasit si tu sa comentezi mi se pare justa pedeapsa....iara sportivi de la digi cica vor sal ajute toti stiua despre situatia lui 1 nu la ajutat cand castiga trofee era bun dar cand greseste e aruncat la gunoi atunci nu mai este bun niste penali cei din conducerea CSM
Postat 05 Decembrie 2011, 04:05 de andrei
pentru paul
nu doresc sa te contrazic,insa daca ai avea posibilitatea sa ,de fapt o ai,poti cauta pe portalul instantelor de judecata si vezi cati sunt condmanati cu executare pentru tentative de talharie (jaf),chiar si de la prima abatere de la "drumu drept" ,ai fi socat sa vezi cati exista numai in bihor. ceea ce el a facut e urat si condamnabil indifierent cum o iei,nu zica sa fie pus la zid insa,parca merita sa mai stea macar putin sa mediteze la racoare,poate asa ar fi avut mai mult timp de reflectie asupra vietii in general.ar fi ideal pentru el sa isi fi bagat mintiile in cap,insa ceva imi spune ca mai devreme sau mai tarziu vom mai citi de el in presa si nu lucruri tocmai placute.
Postat 04 Decembrie 2011, 04:55 de wizz
comentariu
Mi se pare justa pedeapsa,daca e prima abatere de la "drumul drept".Cei ce urla dupa pedepse la sange,"securitarii" gen <bula> de mai jos (meritat pseudonim,dupa ciorba cu criminali,vuscan,camatari,etc,ce a incropit o din informatiile ce le are de la <strul>,pesemne) n au decat sa se mute in cuba sau iran,acolo se mai practica astfel de judecati demne de evul mediu,sau comunism.N au ei ce "accepta" sau nu, e treaba justitie sa fie echilibrata,dozandu-si pedepsele dupa caz,graduat nu orbeste,nu represiv gen far-west.De aia se numeste "justitie" nu "razbunare".Am ajunge la linsari publice daca i am lasa pe toti speriatii de viata cu apucaturi de militian sa ne judece,fie si verbal.
Postat 03 Decembrie 2011, 15:52 de paul
halal justitie
.....daca era vreu-un amarat care ar fi incercat sa fure de foame,ar fi luat macar 9 ani,asa cine stie cat o fi platit mamica si taticu \"saracului copil\" sa obtina chestia cu suspendare.sunt foarte curios daca parchetul va face recurs.ceva imi spune ca nu.
Postat 03 Decembrie 2011, 10:25 de wizz
doar fraierii platesc
Nu pot sa accept ca justitia sa fie chioara, nu oarba. Caci chiorul vede faptele subiectiv. Totusi e vorba de un delict penal, premeditat. Un atac pentru a jefui, pentru a face rost "camatarilor", toate acestea pe fond penal inseamna puscarie grea. Dar "vedeta de " Cris si lipsa locurilor in penitenciar fac ca chiorii din justitie sa dea acete condamnari cu suspendare, ce mai mult seamna cu o mustrare scrisa pentru criminali. Criminali care omoara cu masina (vezi cretinul favorit al Bihoreanului "Vuscan") sau omoara din "neglijenta. Deci iar un infractor a scapat ca sub presiunea camatarilor sa o faca...altfel.
Postat 02 Decembrie 2011, 17:03 de bula
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON