URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2012, 23:27

Oana Lianu, în "runda doi" la "Românii au talent"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Artista Oana Lianu a surprins pe toată lumea vineri seară, când a participat la prima ediţie din noul sezon al emisiunii "Românii au talent", de la Pro TV. "Prinţesa naiului", cum este ea supranumită, a convins juriul interpretând o partitură de jazz.

Atât Andra, cât şi Mihai Petre şi Andi Moisescu au plăcut-o pe orădeancă, drept pentru care au votat-o pentru următoarea etapă a competiţiei.

Conferenţiar la Facultatea de Muzică a Facultăţii de Muzică, Oana Lianu şi-a câştigat celebritatea atât în ţară cât şi peste hotare, interpretând atât la nai cât şi la alte instrumente sau vocal melodii clasice, folclorice sau evergreen-uri.

Interpeta s-a născut în Zalău, într-o familie în care muzica era la ea acasă, tatăl ei cântând într-un ansamblu folcloric. De la 6 ani a luat lecţii de pian, însă după încă 8 ani de studiu speranţele unei cariere de succes ca pianistă s-au năruit, din cauza unui accident la un deget. Aşa a învăţat să cânte şi la nai.

Dedicată muzicii, a susţinut peste 500 de concerte şi a primit premii şi distincţii în zeci de festivaluri internaţionale de folclor din Europa, China şi SUA.

Cu o carieră deja remarcabilă ca instrumentistă, Oana s-a specializat în Pedagogie Muzicală, iar în 1999 şi-a urmat familia la Oradea, unde a devenit conferenţiar la Facultatea de Muzică, publicând şi două cărţi de specialitate.

De-a lungul anilor şi-a perfecţionat şi vocea, iar mai nou a adoptat un nou stil, jazz-ul.

Mai multe despre ea, în articolul "Jazz la nai"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
hai la ICR
@Boom: na, ca am aruncat o privire! mda, exact cum am zis. a cantat la I.C.R. din Budapesta si la N.Y. pentru comunitatea de romani. asa ca mai lasa-ma cu turneul american! ca asa si fuego a cantat in State dar...degeaba! evolutii de exceptie in strainatate au Angela Gheorghiu, Leontina Vaduva sau Ruxandra Donose! Da, ELE, DA!
Postat 20 Februarie 2012, 00:38 de TDS
de ce?
Boom: 1. de ce sa caut eu cand altcineva a adus vorba despre un festival? 2. a cantat pentru americani cumva? hai lasa-ma! pana la urma repet ce-am zis din prima: Daca e "Printesa naiului" si e conferentiara la o insignifianta Facultate de muzica din provincie, ce cauta, frate la un concurs de amatori? Pana la urma asta era IDEEA!
Postat 20 Februarie 2012, 00:23 de TDS
@TDS
Cauta pe Google baiete, daca vrei sa afli despre Oana Lianu.Sunt o multime de articole si clipuri pe Youtube cu si despre ea.S-a intors recent dintr-un turneu in SUA care a durat o luna de zile, unde a umplut salile.Este mai simplu sa cauti tu ce vrei, decat sa otravesti pagina de comentarii cu tampeniile tale..Oare de se grabesc sa comenteze la articole exact cei care ar trebui sa taca?
Postat 19 Februarie 2012, 20:42 de Boom
tell us
@CUNOSCATOR: spune-ne numele exact al festivalului, anul si alte amanunte de acest gen ca sa putem verifica ce fel de festival este(amploare, etc)! stii, in cinematografie una este sa castigi la Cannes, Berlin sau Venetia si cu totul alta stiu eu pe unde!
Postat 19 Februarie 2012, 18:45 de TDS
ATENTIE
OANA LIANU A FOST NUMITA ASA IN FRANTA, LA DIJON, CU OCAZIA UNUI FESTIVAL, UNDE I-A FOST DECERNAT PREMIUL SPECIAL IMPREUNA CU ACEASTA COMPARATIE, CA SA SPUN ASA! VA COMUNIC ASTA DRAGI FORUMISTI, CA SA NU MAI DATI VINA PE EA, IN REST, CINE ARE PRILEJUL SA O ASCULTE CANTAND VA RAMANE CEL PUTIN IMPRESIONAT, INTRUCAT GUSTURILE NU SE DISCUTA!
Postat 19 Februarie 2012, 18:36 de CUNOSCATOR
ai mei, ai mei, n-au avut habar!
@Ioana: comentariul meu o fi \"rautacios\" dar este adevarat! cand oana lianu va umple Sala Teatrului \"Regina Maria\"(spre exemplu)cu tot atatea bilete vandute, o sa zic, OK. pana atunci, da-mi voie sa ma indoiesc de marele talent al conferentiarei. sigur, nu e in afara muzicii dar pentru arta mai ai nevoie de mult har!
Postat 19 Februarie 2012, 13:20 de TDS
Felicitari
felicitari oana si mult succes mai departe . Nu te lua dupa comentariile rautacioase , ca acesti "comentatori" toata ziua stau si comenteaza orice ...cred ca asta e meseria lor si le place. Asta e...sunt oameni si oameni .
Postat 19 Februarie 2012, 09:48 de Ioana
Re: TDS
Bravo TDS. Ai remarcat bine. Sa te dai mare "printesa" in stanga si in dreapta (o printesa ar trebui sa fie macar frumoasa), mare conferentiar si sa te inghesui intr-un concurs pentru novici este rusinos. Fata asta se autonumeste peste tot printesa , este de un tupeu grosolan , graviteaza mereu in jurul presei pe care vrea sa si-o aserveasca ( si cu niste fatuci ..chiar ii reuseste). Fata lu mamuca, lasa publicul sa te aprecieze nu iti mai canta singura la osanale si te tot "printesui" atata ca esti ridicola!
Postat 19 Februarie 2012, 00:04 de ESTE
Trebuia
Trebuia s-o ia si pe doamna decan Marcu Agneta la concurs.Amandoua sunt amatoare cu muuuuuuuuuuuuuuuuuuult tupeuCanta si aia frumos la violoncel.
Postat 18 Februarie 2012, 21:00 de yvone
aproape...
@Sebi Tont: aproape m-am semnat! unii stiu exact, initialele o spun. dar eu consider ca nu am improscat pe nimeni cu nimic!
Postat 18 Februarie 2012, 14:14 de TDS
oh my...
depinde din ce unghi privesti: e totusi o dovada de curaj, si constiinta de sine, si corecta plasare pe scara valorilor... iar decizia de a participa la un astfel de concurs pt o artista este totusi remarcabila.... ha ha ha ha ha..... ai dreptate TDS.... e jenant!!!
Postat 18 Februarie 2012, 13:35 de florin
fotograf
Important e ca ai curaj sa te semnezi. In rest poti improsca cat vrei pe cine vrei, ca e voie.
Postat 18 Februarie 2012, 13:34 de Sebi Tont
jenant
sa te dai "Printesa naiului", sa fii "mare" conferentiar la o "mica" facultate de muzica din provincie si sa participi la un concurs de amatori, mi se pare de-a dreptul JENANT! pana si regizorii programului au realizat ridicolul situatiei si au dat un mic fragmentel din evolutia lu' madam conferentiara! Doamne, U.O., unde te afli pe scara valorilor? jos, jos, de tot! mai urmeaza sa-l vedem pe raducu la "vocea romaniei"(desi inteleg ca el este instrumentist)
Postat 18 Februarie 2012, 12:35 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON