URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şpagă şovăită

Călin Roman, directorul grupului de firme Selina, prins într-un scandal de corupţie la nivel înalt. Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, l-a denunţat pe orădean la DNA, pretinzând că acesta l-a momit cu bani în schimbul unui contract de 138 milioane euro, însă patronul Selinei, Beniamin Rus, susţine că omul său a încercat doar să-l lămurească pe demnitar că subalternii cer şpăgi în numele lui.

Şefă la stat, patroană în privat

Şefa Biroului Economic al Societăţii de Pază şi Protecţie din subordinea Consiliului judeţean şi-a înfiinţat pe şest propriul sereleu-căpuşă de "bodyguarzi" privaţi. Jenica Glitia şi-a fondat anul trecut firma de protecţie şi pază Hyperion Security şi, în timp ce firma CJ Bihor se ducea în cap din lipsă de clienţi, ea încasa salarii nesimţite şi îşi căuta muşterii pentru propria afacere.

Prinşi cu satelitul

Beiuşul, de râsul lumii: deşi trebuia închisă în 2009, groapa de gunoi a oraşului creşte de la an la an. Şefii firmei de salubritate Edilul au fost depistaţi prin satelit de funcţionarii de la Bruxelles că, deşi erau obligaţi să aducă gunoaiele la halda ecologică din Oradea, continuă să le arunce, pe şest, la propria groapă ce trebuia închisă şi ecologizată.

Bătaie în proiecte

Oradea şi Bihorul au început cursa pentru fondurile Programului Operaţional Regional din bugetul UE pe 2014-2020 . În timp ce municipalitatea ţinteşte 75 milioane euro pentru un proiect integrat de transport, parcuri industriale şi calificarea forţei de muncă în Zona Metropolitană, Consiliul Judeţean vrea 50 milioane euro pentru modernizarea a şase drumuri.

Banul la ban trage!

Adeplast vrea să devină prima companie care se finanţează prin listarea la bursă după izbucnirea crizei. În vreme ce majoritatea societăţilor bihorene listate pe bursă lâncezesc, iar companii cu tradiţie precum CIAC, Mobila Alfa şi SUT îşi pregătesc ieşirea de pe această piaţă, Adeplast vinde 33% din acţiuni pentru a aduna 15 milioane euro.

Liberal pe liber?

Pentru că a îndrăznit să-i critice pe miniştrii USL, Cristian Bodea riscă să fie dat afară din partid. Tânărul senator va fi "judecat" săptămâna aceasta de conducerea PNL, însuşi vicepremierul Daniel Chiţoiu vrând să ceară excluderea lui pentru că, în loc să fie solidar cu Guvernul, îi acuză pe membrii acestuia de incompetenţă.

Pe din două!

Monopolul firmei Selina asupra reparaţiilor străzilor din Oradea a fost spart. După patru ani în care s-a ocupat singură de întreţinerea şi reparaţiile de străzi, Selina a cedat malul drept al oraşului asocierii conduse de Drumuri Orăşeneşti, în urma unei licitaţii în care cele mai ieftine oferte, făcute de două firme clujene, au fost descalificate!

Vrăjeală ca la carte

Pensionarii orădeni sunt momiţi, cu mesaje colorate dar înşelătoare, să cumpere cărţi scumpe. Reprezentanţii Reader's Digest trimit vârstnicilor, pentru că aceştia sunt mai creduli, cupoane care îi informează că sunt gata-gata să câştige un Volkswagen Tiguan sau 200.000 lei, însă cu condiţia să comande de la ei cărţi la preţuri prohibitive.

"Zidit" în chioşc!

Un comerciant din Piaţa Obor s-a trezit cu chioşcul blocat de un altul, construit cu aprobarea ADP. După ce i-a zidit geamul prin care îşi vindea alimentele, obligându-l pe pieţar să-şi improvizeze o tejghea în partea opusă a chioşcului, Administraţia Domeniului Public a luat ţeapă de la noul chiriaş, care a dispărut lăsând în urmă facturi neplătite.

Chefuri pentru pitici

S-au dus vremurile în care zilele de naştere ale copiilor însemnau întâlniri "cuminţi" acasă cu prietenii cei mai buni, iar delicatesele serii erau platourile reci şi tortul făcut de mama. Aniversările micuţilor au devenit evenimente plănuitee cu migală şi, musai, cu un detaliu aparte. Fie decoruri deosebite, personajele preferate din poveşti, jocuri antrenante ori chiar concursuri pe Play Station şi Wii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON