URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2012, 16:41

Baza Voinţa: 2 în 1 - Primăria vrea şi parcare supraetajată, şi 7 terenuri de tenis modernizate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baza Sportivă Voinţa nu va fi desfiinţată, aşa cum se vehicula cu ceva timp în urmă. Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat, joi, studiul de fezabilitate privind reamenajarea bazei întinse pe 11.765 mp, astfel încât să cuprindă atât o parcare supraetajată pe două niveluri, cât şi terenuri de sport.

Terenuri la înălţime

Într-o conferinţă de presă desfăşurată chiar la baza sportivă Voinţa, viceprimarul a explicat că Planul Urbanistic Zonal şi studiul de fezabilitate pentru acest proiect au fost realizate din fonduri europene, în valoare de aproape 30.000 de euro, dar deocamdată municipalitatea nu are fonduri pentru realizarea propriu-zisă a lucrărilor.

"Din punctul nostru de vedere, proiectul va rezolva şi problema modernizării bazei sportive, şi problema parcărilor, şi pe cea a aspectului urban din zonă", a declarat viceprimarul.

Proiectul prevede realizarea unei parcări supraterane pe două niveluri, cu 301 locuri pentru maşini şi 20 pentru motociclete, în partea dinspre strada George Bariţiu. Tot aici ar fi construită o clădire administrativă care să găzduiască birourile Serviciului Parcări, care actualmente se află pe strada Independenţei. Cum spaţiul pe care îl ocupă parcarea ar afecta două terenuri de tenis, acestea vor fi reamenajate pe clădirea parcării supraterane.

Studiul de fezabilitate mai prevede amenajarea altor cinci terenuri de tenis cu tribune, la dimensiunile şi condiţiile standard. Astfel, în total vor exista şapte terenuri de tenis, dintre care trei vor putea fi folosite ca patinoare pe timpul iernii. Potrivit directorului bazei sportive, Mircea Drăgoi, care s-a arătat mulţumit de soluţia aleasă de Primărie, la ora actuală acolo există 11 terenuri de tenis, însă doar şase au dimensiuni standard.

În partea dinspre strada Academiei ar urma să fie construită o clădire în care să funcţioneze administraţia bazei, mai multe săli de sport (pentru tenis de masă, squash şi şah) şi o cafenea. De asemenea, aici vor fi realizate şi alte 22 de locuri de parcare pentru clienţii complexului. "Baza sportivă se va dezvolta într-un mod care să ne permită în viitor să organizăm şi concursuri internaţionale", a declarat Mircea Mălan.

El a mai precizat că în studiul de fezabilitate se propune şi demolarea gardului care înconjoară acum biserica din strada Roman Ciorogariu, iar de aici şi până la baza sportivă să fie spaţiu verde. "În felul acesta se poate pune în valoare şi clădirea bisericii", a adăugat viceprimarul.

În căutarea banilor

În perioada următoare, municipalitatea va încerca să găsească soluţii de finanţare pentru realizarea proiectului din fonduri europene. "În măsura în care vom identifica o axă de finanţare, vom încerca să o facem din bani europeni. Dacă nu, vom încerca să implementăm acest proiect din resurse proprii", a explicat Mircea Mălan. În aceste condiţii, viceprimarul n-a putut preciza deocamdată o sumă estimativă pentru realizarea parcării supraetajate şi a bazei sportive, şi nici un orizont clar de timp pentru începerea lucrărilor.

La începutul anului, municipalitatea anunţa că baza sportivă Voinţa va fi mutată alături de cea din Ioşia, ceea ce a stârnit opoziţia unor oameni de sport. De atunci, însă, planurile s-au schimbat: "Proiectul din Ioşia este unul separat. Noi nu am avut intenţia să dezafectăm această bază deoarece legea spune că este nelegal să dezafectezi o bază sportivă dacă nu ai amenajat alta în prealabil", a afirmat, joi, viceprimarul Mălan.

El a mai precizat că locaţia din strada Bariţiu este singura din zonă identificată de municipalitate ca optimă pentru realizarea unei parcări supraterane. "În Oradea sunt înmatriculate mai bine de 63.000 de maşini şi mai ales în zona centrală există o problemă acută a locurilor de parcare", a amintit viceprimarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
P.
laudati-l pe bolovan pt orice,altfel mai inventeaza ceva sa ne taxeze,bani europeni nu cred sa vina prea repede dupa modul in care \"sseful\" lui bolovan,CACARAU,se manifesta in relatiile cu occidentul si atunci trebuie sa scoata banii de la cetateni pt a mai face ceva,nimeni nu a spus inca de unde au fost banii pt referendum,cit au costat panourile cu bolovan care au umplut orasul si am vrea sa stim cit de indatorat e orasul {nu primaria} la banci,findca noi vom suporta costurile nu CL,oradenii ar trebui sa stie ca facturile la intretinere sint mai mari tocmai pt a face rost primaria de bani,restul sint abureli,iar cu termocentrala pe gaz vom plati si mai \"putin\" doar gazul e din ce in ce mai ieftin,in concluzie desfiintam o baza sportiva pt o parcare care va fi mai mult goala la fel ca multe altele dar macar avem realizari indiferent de costuri si rentablitate
Postat 24 August 2012, 09:31 de luky
Vointa
Stimate Viceprimar ! Rediscutaţi proiectul cu arhitectul deoarece , din punctul de vedere al unui jucator de tenis, ceva nu e in regula! Cum vrea arhitectul sa transporte zgura pe acoperisul cladirii ( deoarece terenurile trebuiesc completate periodic cu zgura ) şi atenţie la cum se va realiza drenajul terenurilor suspendate , deoarece s-ar putea trezi functionarii de la serviciul parcări cu apa în cap , fiindcă terenurile de tenis trebuie udate foarte des , de mai multe ori pe zi. Totodată zgura şi praful de pe terenuri ar putea deteriora clădirea administrativă ( praf pe ferestre , praf pe pereţii clădirii , o rafală de vânt la înălţimea respectivă poate sufla foarte multă zgură de pe terenuri ). Mai mult , nu se vede pe proiect gardul înalt de minim 4-5 metri care să oprească mingile să nu zboare prin tot oraşul. Acest gard s-ar putea să strice un pic din imaginea clădirii . Se poate vedea că nici celelalte terenuri de pe proiect nu au gard de protecţie , un aspect foarte important. Refaceţi proiectul şi daţi-l unui arhitect care a jucat tenis la viaţa lui . Se vede că cel care a făcut proiectul nu a jucat la viaţa lui tenis de câmp. După terminarea lucrărilor ne-am putea trezi cu o bază de tenis parţial funcţională şi iar ne vom face de râs. Domnule arhitect duceţi-vă la Arad şi în alte oraşe şi uitaţi-vă la bazele de acolo , nu invenaţi bază de tenis din calculator ,că ne facem de râs.
Postat 24 August 2012, 08:46 de O parere
vointa
PRIMARIA A PROMIS CA NU INCEPE LUCRARILE DE MODERNIZARE I P-TA FERDINAND INAINTE SA REZOLVE LOCURILE DE PARCARE DIN CENTRUL ORASULUI.
Postat 24 August 2012, 08:15 de lya
TERENUL ESTE IN LITIGIU !
Acest teren se afla in litigiu in plin proces la Tribunal intre proprietar si primarie. Domnii de la primarie se grabesc ca terenul respectiv s-a fie ocupat de constructii, astfel ingreunand restituirea terenului. Iar statul Roman va plati doane uriase din cauza unor politicieni iresponsabili , proprietarul este ferm hotarat s-a ajunga pa na tribunalul de la Strassburg. Hotie ,minciuna si coruptie asta este adevarata democratie. Domnul Pafka pacat ca nu vedeti pe cine ajutati astfel ! that is necessary for the triumph of evil is that enough good men do nothing
Postat 24 August 2012, 01:54 de George Gordon
parcare
CUM O SA OBLIGE SA PARCHEZE MASINILE IN PARCARE DACA NU SE DERANJEAZA SA INTERZICA PARCAREA PE STRAZILE DE LA TEATRU PINA LA CENTRUL DE CALCUL NICI PARCAREA DE LINGA TEATRU DE MARIMEA UNUI TEREN DE FOTBAL ESTE NEFOLOSITA.ACESTE PLANURI SINT VISE DE ADORMIT CONTRIBUABILUL DIN ORADEA CU O POSIBILA FINALIZARE DE PASTILE CAILOR
Postat 23 August 2012, 23:00 de doru
Cetatean
Într-adevăr arhitectura e de groaza!
Postat 23 August 2012, 18:31 de Oradea
a
Cat ar costa o parcare subterana - un nivel - pe toata suprafata Vointa? (cu terenuri de tenis si cladirile care vor construi pentru tenis de masă, squash, sah, administratie, deasupra parcarii). In strainatate e ceva normal sa fie parcare sub piete sau centrul orasului.
Postat 23 August 2012, 18:04 de a
Arhitectura?
Bravo Pafka.Arhitectura de tot rahatul.
Postat 23 August 2012, 17:23 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON