URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2011, 16:13

Avocaţii lui Paprika au cerut din nou eliberarea interlopului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Judecătoria Oradea s-a desfăşurat, marţi, un nou termen de judecată al procesului intentat interlopului Iuliu Kiss pentru ucidere din culpă respectiv vătămare corporală gravă din culpă, în urma accidentului pe care l-a provocat în urmă cu două luni, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului, soldat cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două.

În timpul dezbaterilor, la care au participat atât părinţii interlopului cât şi cei ai tinerelor accidentate de către acesta, s-au pus în discuţie mai multe cereri făcute de avocatul lui Kiss, Ionel Manole. Apărătorul a solicitat audierea unor martori, efectuarea unei expertize care să stabilească alcoolemia lui Kiss în momentul producerii accidentului rutier, dar şi a unui raport de expertiză privind mecanismul şi dinamica producerii accidentului.

Toate cele trei solicitări au fost admise de magistratul care soluţionează cauza, în ciuda declaraţiilor dezaprobatoare ale reprezentantului Parchetului şi a avocaţilor părţilor civile, care consideră solicitările irelevante şi doar menite să prelungească inutil cauza. "Inculpatul a recunoscut că a băut, că a condus cu viteză şi că nu a respectat indicatorul (n.r. cedează trecerea). Nu înţeleg ce ar mai putea aduce expertizele în plus", a întrebat avocatul Mircea Ursuţa.

Judecătorul a considerat, însă, că cererile sunt "pertinente şi relevante pentru soluţionarea cauzei". "Expertiza va stabili viteza de deplasare a ambelor autovehicule, în momentul impactului, dar şi premergător accidentului, respectiv dacă ar fi existat posibilitatea evitării accidentului. Totodată, vom solicita expertului să stabilească dacă indicatorul "Cedează trecerea" era vizibil şi de la ce distanţă respectiv dacă vizibilitatea acestuia a fost obstrucţionată de vegetaţi", a arătat judecătorul în solicitarea care va fi înaintată Laboratorului interjudeţean de expertize Timişoara.

O altă expertiză va trebui să stabilească numărul de zile de îngrijiri medicale pentru cele două tinere rănite grav în accidentul rutier provocat de Paprika. "Vom solicita Serviciului Judeţean de Medicină legală Bihor ca în baza rapoartelor de constatare medico-legale şi a actelor medcilae ulterioare să stabilească zilele de îngrijiri medicale de care au nevoie victimele", a arătat magistratul.

Singura solicitare rămasă nerezolvată în timpul dezbaterilor este cea privind eliberarea provizorie a interlopului, aflat de 3 luni în stare de arest preventiv. "Există cazuri mult mai grave, pentru care instanţa a dispus cercetarea în libertate. Este cazul celor doi sportivi acuzaţi de tentativă de omor (n.r. Daniel Brata şi Valentin Radu) sau a unuzi bărbat care şi-a înţepat soţia cu cuţitul. Toţi au fost puşi în libertate. Aici avem o persoană care este acuzat de fapte comise din culpă. Consider că lăsarea clientului meu în libertate nu ar constitui un pericol", a argumentat cererea avocatul lui Kiss.

Magistratul a amânat, însă, să se pronunţe asupra cererii, urmând ca soluţia să fie făcută publică cel târziu în cursul zilei de miercuri.

Iuliu Kiss a fost arestat, după ce, pe 11 iunie, a provocat un accident mortal la intersecţia dintre străzile Meşteşugarilor şi Barcăului. Aflat la volanul unui Mercedes de lux, Paprika nu a acordat prioritate unui Tico, în care se aflau trei tinere, şi a intrat din plin cu bolidul în cea de-a doua maşină.

O tânără în vârstă de 24 de ani, Adriana Jurcan, a murit pe loc, sora ei geamănă, Anca, a fost în comă, iar verişoara lor, Mihaela, a fost transportată la Cluj pentru operaţie. Între timp, victimele accidentului au fost externate, dar starea lor de sănătate este în continuare şubredă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
PENTRU TEPES
BA TE CREZI VRE/UN VLAD TEPES FRAEREEEE.VEZI/TI TU DE TREABA TA DE SUFLET NEGRU CE AI....AI CE MANCA?âHAI SA ITI DAU O PAINE CA POATE TE RELAXEZI PUTIN SI NU MAI AI ASA CRIZE IN TINE.
Postat 17 Septembrie 2011, 10:50 de SPINTECATORUL HA,HA
gunoaielor care aparati o corcitura de tigan cu ungur
DACA TU JUDECATOR DAI O PEDEAPSA , FARA 20 de ANI CU EXECUTARE ZI LA ZI extrema de mica si asa ) SANGELE ACELEI FETE VA CADEA ASUPRA CAPULUI SUFLETULUI CELUI MAI DRAG TIE de aici de pe pamant .IAR DACA CREZI CA SUNT VORBE IN VANT IL INVIT SA FACA PLANGERE PENALA DE PE ACUM PT AMENINTARE , sa puna sub supraveghere canalele de internet pe care se vehiculeaza amenintari sa se milogeasca la Serviciul de Transmisiuni Speciale, la SRI, la DGIPI cat si la SERVICIUL DE INFORMATII AL MINISTERULUI JUSTITIEI PT CA M-AM SATURAT SA VA VAD CURVELE DE COPII CUM OMOARA SI I FACETI SCAPATI , CAT SI PE CEI CU BANI SPRE SUFERINTA NENOROCITILOR DE ROMANI.EH .... ERA O GLUMA DON JUDECATOR........HAHAHAHAH SAU POATE NU..... CAT DESPRE TIGANU UNGUR poprica , si lingaii lui de labangii homosexuali care il apara aici mai jos si incearca sa-i discrediteze familia aceea nenorocita ...sa patiti si voi la fel pana ne intalnim ......
Postat 01 Septembrie 2011, 15:46 de tepele lui vlad
Milioane
deja sunt milionar...ai uitat??? tacerea e tacere...decat sa spun o suma din burta mai bine tac! nici nu e treaba mea sa informez lumea cati bani s-au strans!...oricum sunt milioane...si deja familia VICTIMELOR si restul de rude si prieteni ne lafaim in bani!! Si la asa mari sume de bani...cativa lei in plus in minus...ce mai conteaza??! E tarziu...mai postam si maine, ca oamnii mai si trebuie sa doarma!
Postat 31 August 2011, 23:01 de Dan
SI TACEREA E UN RASPUNS
Mai , danut . De ce nu te documentezi tu si ne spui si noua cati bani ati strans in contul de solidaritate . Ca doar nu esti un simplu cetatean . Ai implicatii de ordin personal . Dupa ce ne spui suma , sa ne zici si ce ati facut cu banii , ca spitalizarea nu e platita si o cer spitalele separat . Nu iti place ca o sa deveniti milionari in euro cu sprijinul mass-media ? Stai linistit ca lumea intelege incet incet ce se intampla . Ori vreti dreptate , ori vreti sa deveniti milionari in euro ? Vezi cand te documentezi sa ne spui si procentul avocatilor din despagubiri ? 10% sau 20% ? Adica 260 000 euro sau 520 000 euro ?
Postat 31 August 2011, 22:53 de STRUTUL
Milioane
n-ai citit atent!! ma autocitez: " Suma exacta din fondul de solidaritate n-am cum sa ti-o cominic eu...ca nu sunt titularul de cont!" ne intindem la discutii dejaba! discutam prostii cand ceea ce conteaza este: o fata a murit si alte doua ranite grav! din ce cauza??? din 3 cauze: 1. alcoolemie; 2. viteza; 3. nu s-a dat prioritate de trecere! restul sunt pe langa subiect si nu au relevanta!
Postat 31 August 2011, 22:41 de Dan
CE FACETI CU MILIOANELE CERUTE ?
Vad ca stii ca nu s-au atins de 5000 din cont dar nu ne spui suma stransa . Ori vreti ajutorul oamenilor onesti , ori vreti milioane de euro ? Trebuie sa va hotarati . Au platit victimele vreun leu spitalizare ? Spitalul va lua banii direct de la vinovat . Pacientul nu plateste nimic in caz de accident doar daca nu are ce face cu banii si vrea sa crediteze spitalul . Pune mana pe carte . Cat ati strans in contul de solidaritate daca tot sunteti corecti ? Ar trebui sa informati opinia publica a carei sustinere o solicitati . O sa dati banii inapoi dupa ce luati milioanele de euro ? Care e procentul pe care trebuie sa il dati avocatilor ?
Postat 31 August 2011, 22:33 de MILIONARUL VIRTUAL
Dezinformare
tot ce am postat apre cu numele de Dan sau Dan Sabau! Costurile de spitalizare trebuie achitate de catre pacient...asa a reglementat minunatul stat roman! Si ulterior in justitie se pot cere acei bani + alte daune vinovatului! n-am zis nici eu nici tu nici un secret! Momentan s-au cerut daune morale...si nu stiu de ce te impacientezi, ca inca nu s-a dat verdictul si nu s-a stabilit suma care trebuie platita de catre ppk! Daca familia a cerut 1 leu sau 12 milioane de RON iarasi e irelevant pentru caz! da-le tu fata inapoi si n-o sa mai ceara nimeni nimica! Suma exacta din fondul de solidaritate n-am cum sa ti-o cominic eu...ca nu sunt titularul de cont! oricum iti garantez ca nu s-a strans nici macar sa se cumpere alt tico! aia 5000 de lei sunt neatinsi in banca...si nici nu cred ca vor fi atinsi ! pana atuncea...numai bine la cine merita!
Postat 31 August 2011, 22:04 de Dan
VRETI MILIOANE DE EURO NU PEDEPAPSA MAXIMA
Nu spune nimeni cat s-a strans din donatii in contul de solidaritate . Nu ar trebui facute public cifrele ? Pt DAN . Nu mai dezinforma si numai scrie mesaje multe sub nume diferite . Spitalizarea nu o cer victimele ci direct spitalurile unde au avut loc internarile . De ce aveti nevoie de milioane ? Daca tot vreti dreptate , atunci aveti o atitudine de bun simt . Ce spun oamenii care castiga 600 lei pe luna cand voi cereti aproximativ 3 milioane de EURO , adica 12 750 000 lei (salariile pt 21 250 de luni sau pt 1770 de ani) ? In curand o sa-si dea seama si mass media ca e vorba in principal de a castiga cat mai multi bani . Cineva din familie spunea ca paprika nu si-a oferit ajutorul financiar . De ce nu va intrebati cei doi avocati daca paprika a fost de acord sa achite inclusiv spitalizarea in Szolnok sau Budapesta , dar starea de sanatate a evoluat neasteptat de bine ? Oricum cei 5000 de lei donati in contul de solidaritate nu puteti sa-i negati . Vedeti ca plafonul pt RCA e de 7 500 000 de EURO . Puteti sa cereti mai multi bani .
Postat 31 August 2011, 21:36 de VIITORII MILIONARI
eu zic sa ti masori vorbele
ca la urma urmei lati ca cainele muscat unde nu trebuie, totii avem drepturi, mortii nu le mai au.PUNCT
Postat 31 August 2011, 16:38 de @cretu
o sa scap de voi
fratilor care il aparati pe peste am atata sa va spun incep cu el si termin cu voi niciun proxenet si bani lui murdari nu pot curata sangele atat am sai spun si domnului care il reprezinta cand vei vedea ca bani murdari primiti de la un proxenet nu merita o sa fie prea tarziu ca deja vei fi primit o corectie iar asa zisi prieteni ai lui paprika am sa va iau glanda rand pe rand la fiecare dupa ce il voi rezolva pe el sa vedem daca sunteti barbati cu barbati nu doar cu femeile
Postat 31 August 2011, 15:50 de cretu
Iar ne invartim in jurul subiectului
@minciunica: da-mi un mail unde sa-ti trimit dovada!! daca nu exista asa ceva...sigur n-am inventat-o eu! iar partea cu banii ceruti despagubiri: nu conteaza cat se cere...conteaza cat spune justitia ca se va primi! daca s-ar fi cerut numai 1000 de lei...nu s-ar fi primit mai mult...nu?? da' stim cu totii ca 1000 de lei nu plateste nici macar o saptamana de spitalizare! asa ca las-o mai moale cu suma ceruta...n-are rost sa comentam decat dupa verdict cand vom sti cat se va da! si banii primiti prin apelurile sociale: chiar crezi ca s-au strans averi??
Postat 31 August 2011, 14:10 de Dan
da administratia drumurilor in judecata
Divinitatea este si va fi intodeauna mai presus decat justitia, cine crede in D-zeu crede si in dragsotea lui, el nu si ia mana de pe cei pe care ii iubeste.
Postat 31 August 2011, 10:04 de sa nu fi prost
da administratia drumurilor in judecata
nu conteaza ca a murit un om conteaza ce a provocat accidentul si din ce cauze asteptam rezultatul expertilor privind viteza dar oricum daca indicatorul nu era vizibil ce trecere sa cedeze, capul sus si lasa lumea D-zeu ii iubeste pe cei cu sufletul curat, asta nu a ucis premeditata, iar cu alcool conduc o gramada nu doar el cat din politie nu conduc pana la gradul 4 asa ca hai ca numai rautatile sunt de voi, fata a murit ca asa ia fost scris sa moara numai ea stie ce pacate spala.
Postat 31 August 2011, 10:02 de sa nu fi prost
VRETI DESPAGUBIRI MAI MARI
De fapt principalul lucru care va intereseaza e sa luati cateva milioane de euro despagubiri . Cica va schimba modul de viata al familiei . Sa stiti ca nu o sa luati mai multi bani daca scrieti mai multe comentarii si dati telefoane pe la ziare sa spuneti ca vreti dreptate si daca se poate cat mai multi EUROI . O sa returnati atunci banii pe care i-ati incasat de la cetateni in contul de solidaritate deschis ? Care a fost suma care s-a strans . Asa de curiozitate . Pt DAN . Vezi ca la oradea nu exista directia cercetari penale .
Postat 31 August 2011, 09:26 de MINCIUNICA
cer sa fiu adus cu forta!
am facut o sesizare...un fel de ptitie electronica pe pagina ministerului de interne in legatura cu cazul...am pus si link-uri cu articole din ziare si m-am trezit cu o scrisorica si acasa si in e-mail! sa ma prezint la politia oradea sa lamurim situatia. Avea pusa stampila cu directia de cercetari penale! Acuma eu as vrea sa-mi spuna unul din "destepti" oare de ce am primit scrisorica??? Ce are exprimarea indignarii mele cu directia de cercetari penale din Oradea??
Postat 31 August 2011, 03:10 de Dan
Ce bine ca suntem majoritatea prosti
...dar asa in prostia noastra tot nu putem ignora 3 lucruri: 1. Alcoolemie (nu conteaza cat la mie...oricum n-ai voie sa conduci baut!) 2. Depasirea limitei de viteza. 3. Neacordare de prioritate. Oricare din cele 3 ar fi comise si in urma lor rezulta victime se numeste ucidere din culpa! Care se pedepseste conform legii! Daca mai sunt cazuri similare in tara...NU CONTEAZA (este grav ca oamenii care au facut ceva similar sunt liberi), conteaza ca in acest caz lumea sa nu se lase influentata de cei "destepti" si sa realizeze ca nu poate fi decat doua finaluri: 1. justitia face dreptate; 2. ne facem noi dreptate.
Postat 31 August 2011, 03:04 de Dan
toti niste prosti
ce tot acuzati justitia tembelilor. normal ca trebuie sa se faca expertizele care nu s_au facut niciodata. sau ar trebui sa-l condamne pt ca a avu 160 de km la ora doar pt ca aceasta informatie a scos-o cretina de laura gal ca sa creeze senzationalul. Avea ea la momentul accidentului radarul in poseta si a inregistrat viteza? sunt 55 de cazuri in tara[verificati informatia] similare. alcool,viteza,victime si in nici unul dintre ele nu a fost nimeni condamnat cu executare. de ce ar fi acuma altfel,ca asa vreti voi ?
Postat 31 August 2011, 00:38 de v-am ciuruit
pina cind???
pe scurt, justitia ramine sa aprecieze mediatizarea continua si presiunea sociala din acest caz (sau mai bine zis, sa le elimine prin tergiversarea procesului) ca sa poata emite o sentinta, ca doar cu atita presiune massmedia si sociala, doar nu credeti ca va semna cineva vreo sentinta!!! PT POSTATORUL DE MESAJE: despagubirea nu ule va intoarce fata inapoi, in schimb le va schimba modul de trai si asa vor mai uita de ce au pierdut si isi vor ajuta fiica in viata (nu stiu in ce stare se afla)!!! pe deasupra, acest om nu ar trebui lasat sa mai conduca vreu vehicul, dupa parerea mea (si nu am nimic personal cu el) deoarece nu din accident a omorat o fiinta , ci prin NERESPECTAREA LEGISLATIEI care duce la CRIMA . accidentul e un lucru ce nu se poate evita cind respecti codul rutier, ori incalcind legislatia rutiera, a omorat o persoana!!!
Postat 30 August 2011, 22:04 de nkl
DIN NENOROCIRE NU CERI SA TE IMBOGATESTI
E adevarat ca s-a petrecut o tragedie . De aici pana la a poza in victima si sa ceri peste 2 milioane de euro e drum lung . De ce vreti bani patati cu sange ? De ce nu cereti pedeapsa maxima fara sa cereti vreun leu despagubire ? Nu suntem toti fraieri . Cat e procentul din despagubiri pe care trebuie sa il platiti avocatilor ca onorariu ? Incet se dezumfla balonul de sapun pe caree l-ati creat . Si e doar inceputul .
Postat 30 August 2011, 21:52 de postatorul de mesaje
de la anka
adca tu spui ca D-zeu face drepate de ce i pui la indoiala dreptatea? El decide daca ramane sau nu in puscarie nu justitia ai inteles.Eu nu l consider vinovat oricine putea fi in locul lui si sa nu vada semnul si in plus era plecat in strainatate ca sa stie ruta. DECI NU MAI bociti ca babele, aveti increde in D-zeu si gata.
Postat 30 August 2011, 21:48 de @gabi
incredibil ce se intampla
Ce tupeu poate avea acest inculpat :sa spuna ca nu si a vazut copii de 3 luni , dar oare parintii care nu si au mai vazut fata de 3 luni si nu mai au nici o sansa sa o vada?expertiza la alcolemie dupa 3 luni?incredibil in ce tara traim! condusa de legea banilor murdari, cu varsare de sange nevinovat.....omorarea unei fete nevinovate in floarea varstei de 24 de ani, si distrugerea altor doua de aceeasi varsta.....oare poate sa puna capul pe perna linistiti toti cei care apara sau dau dreptate unor astfel de oameni....unde sunt legile circulatiei rutiere domnilor politisti ...oare cine ar trebui sa le respecte? doar oamenii simpli care nu au bani de a mitui pe toata lumea?INCREDIBIL CE SE INTAMPLA....STRIGATOR LA CER....UNDE ESTI DUMNEZEULE...COBOARA PE PAMANT SI FA DREPTATE ....
Postat 30 August 2011, 21:38 de gabi
Sa Traiti Bine!
Daca ai bani sau esti informator scapi si de acuzatia de terorism sau mai stiu eu ce.Degeaba ne vaitam pe internet ca nu rezolvam nimic , pana nu iesim in strada sa le dam foc nu o sa rezolvam nimic.Primeste baiatu 2 ani cu suspendare si maine omoara pe altu.O seara placuta
Postat 30 August 2011, 20:52 de sany
extraordinar ce justitie avem!
De trei luni se fac expertize peste expertize.De ce mai are nevoie domnul judecator?Iar avocatul lui Kiss.....cum isi permite asta sa compare aceste cazuri?''mult mai grave''....Asta e tampit,sau si-a propus sa sfideze nu doar instanta,ci si pe noi,toti?!!!Cei doi sportivi l-au lovit pe ala,ala cica zeci de zile de spitalizare,dar el dadea interviuri.Alt tembel si-a ''intepat'' sotia.Cum poti compara?Clientul lui A OMORAT,FIIND BEAT SI NEGLIJENT.Ce comparatie face avocatul?Extraordinar!!!!
Postat 30 August 2011, 20:28 de sorin
criminal nenorocit
o sa scape si criminalul asta, vai de noi in ce tara de kkt traim
Postat 30 August 2011, 20:19 de a
Greşeli de tipar...
"de constatare medico-legale şi a actelor medcilae" ... Se mai întâmplă...
Postat 30 August 2011, 19:39 de az
scortosul tu nu ai invatat ca in capitalism
un om trebuie sa produca el oricum moare:)) nu conteaza ce vrea OMUL conteaza ce vrea sistemul cu cat creste balanta parazitilor sociali cu atat sclavi care se perpelesc ca au banii sunt schingiuiti:)) voi nu vedeti masina bengosa taxa , pedepseele sunt diferentiate ai buget se gaseste o usitia legala deoarece mai produci banii si iar vi la impartit asta e capitalismul , piraterie curata .
Postat 30 August 2011, 19:35 de anka
rooma-nia
tot si toate sunt in ceata in roomanica asta !!! totul se poate invarti dupa interesul "monetar" > Poti muri in draga pace cu dreptatea in mana !!
Postat 30 August 2011, 18:39 de scortosul
vai de noi! asta nu e justitie e dosar contrafacut
conducând cu o viteză aproximată de martori de 160 de kilometri pe oră.
Postat 30 August 2011, 18:01 de auzi martori, asta n
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON