URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 22 MARTIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Depopulată după război, Oradea şi-a atras populaţie din satele de prin împrejurimi. În cele mai multe cazuri, ţăranii s-au adaptat rapid la modul de viaţă citadin. Aşa că, dacă azi strigi pe stradă "măi ţărane!", 90% din trecători vor întoarce capul fără să se simtă lezaţi de apelativ. Problema nu e cu ei, ci cu ţăranii care la a treia generaţie în Oradea încă te întreabă "Inghi mei?".
Zic şi eu
Adrian Cris
La puţin timp după instalarea actualei conduceri a Consiliului Judeţean, BIHOREANUL arăta că, mânaţi de o insaţiabilă foame de imagine, cei trei şefi au angajat jurnalişti (mai vrednici sau nu) care să le laude "succesurile". Unii au fost reciclaţi la aşa-zisul Compartiment de Comunicare, alţii încartiruiţi în fantomatica agenţie de ştiri News Bihor, finanţată prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare a Proiectelor.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Îl ştiţi pe Gaiţă, cel cu interviurile alea absurde luate oamenilor pe stradă, în special celor din sate uitate de lume? Îl ştiţi. Săptămâna trecută am văzut o înregistrare, veche de vreo doi ani, în care întreba nişte săteni din judeţul Ialomiţa care este limba oficială în Ardeal. Răspunsuri, unul şi unul: ardelenească, maghiară, moldovenească, săsească, engleză...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum apreciaţi că au fost costurile încălzirii în Oradea în această iarnă?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat o hotărâre care va fi obligatorie pentru toate instanţele din momentul publicării sale în Monitorul Oficial, prin care a stabilit că judecătorii nu vor mai putea avea în vedere marja de toleranţă a aparatului radar în momentul soluţionării unei plângeri pentru a determina viteza concretă a autoturismului în cauză.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hepatita cronică virală C survine după hepatita acută C în aproape 50% din cazuri, indiferent de modalitatea epidemiologică de dobândire a infecţiei cu virusul C. 20% din pacienţii cu hepatită cronică C post-transfuzională evoluează spre ciroză hepatică.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Ştirile false şi panicarde care au invadat reţelele de socializare încă de la faza lor incipientă au devenit o adevărată problemă pentru utilizatori. Ai spune că în spatele acestora se află guverne şi corporaţii al căror scop este dezinformarea publicului, dar adevărul e că principalul factor care întreţine propagarea cu rapiditate a ştirilor false sunt chiar utilizatorii!
Criminalul cu ciocanul, la judecată: Sorin Rogia, trimis în faţa instanţei pentru omor calificat!
Știri Bihor
Sorin Rogia, autorul sângeroasei crime căreia i-a căzut victimă orădeanul Radu Bogdan, un tânăr de 27 de ani găsit cu capul zdrobit în zorii zilei de 9 noiembrie, a fost trimis în faţa instanţei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Rogia va fi judecat pentru omor calificat, acuzație formulată în cazul în care procurorii au dovezi că infracţiunea a fost comisă cu premeditare, prin cruzimi sau din interes material.
02 Martie 2018, 11:03
Săptămâna SUV-urilor Opel: 1 - 8 martie. Oferte Opel West de la doar 10.960 euro!
Advertorial
Săptămâna SUV-urilor are loc în perioada 1- 8 martie la Opel West Oradea şi oferă tuturor celor care vor un "Sport-Utility Vehicle" posibilitatea de a descoperi noua gamă de SUV-uri Opel.
02 Martie 2018, 10:50
Oradea ieri, Oradea azi: Cândva Academie Teologică Ortodoxă, în prezent o facultate cu tot mai puţini studenţi
Oradea noastră
Învățământul confesional ortodox din Bihor a apărut în epoca modernă, ca răspuns la nevoia școlirii copiilor proveniți din familiile românești și care nu aveau acces la școlile de stat maghiare, s-a dezvoltat în perioada interbelică şi a dispărut odată cu instaurarea comunismului. Abia în 1990, ordată cu apariţia Universității din Oradea, s-a pus problema redeschiderii școlii superioare teologice.
02 Martie 2018, 09:45
Cu sigla la Psihiatrie: Tovarăşele de la PSD Bihor au dus 50 de saci 'brenduiţi' cu haine bolnavilor de la Nucet
Bihorel
Degeaba faci un bine dacă nu-ţi iese nimic la afacerea asta! Cam aşa o fi fost socoteala membrelor Organizaţiei de Femei a PSD Bihor, în frunte cu consoarta preşedintelui filialei judeţene, Erica Mang, care au pus de-o acţiune filantropică-publicitar-politică. După cum chiar Întâia Doamnă (sau Tovarăşă?) a judeţului a ţinut să anunţe pe Facebook miercurea trecută, "femeile social democrate din Oradea s-au mobilizat şi au adunat peste 50 de saci cu îmbrăcăminte, pantofi, papuci şi lenjerie de pat".
02 Martie 2018, 08:58
Lancetti Transport face angajări!
Advertorial
SC LANCETTI TRANSPORT SRL selectează pentru noul sediu 4 persoane în vederea angajării în departamentul PLANNING – Logistică.
18 Martie 2018, 17:52
Căminul fără sfârşit: De 20 de ani, Universitatea din Oradea se chinuie să ridice un cămin pentru studenţi
Bihoreanul tipărit
De 20 de ani, Universitatea din Oradea se tot chinuie să ridice un cămin pentru studenţi. Construcţia a început pe vremea rectorului Teodor Maghiar, care a încredinţat-o unei firme de casă, a fost recepţionată parţial de Cornel Antal, iar acum trebuie relicitată deoarece Constantin Bungău, care a şi fost anchetat penal din pricina contractului, l-a reziliat.
02 Martie 2018, 08:09
Vladimir Putin “flutură” racheta care nu poate fi doborâtă de nimeni: „Încă nu există aşa ceva în lume!” (VIDEO)
Actual
În discursul anual despre starea naţiunii, care intervine cu mai puţin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia dezvoltă o rachetă, botezată Sarmat, care nu poate fi oprită de sistemele americane antirachetă. Noile tehnologii ruseşti în materie de armament nu au egal în lume, a subliniat liderul de la Kremlin.
02 Martie 2018, 07:30
Cel mai bun cadou de 8 Martie: un Samsung Galaxy S8! Concursul BIHOREANULUI se prelungeşte câteva zile
De ştiut
Smartphone-ul Samsung Galaxy S8 poate fi al tău! Concursul BIHOREANULUI se prelungeşte câteva zile, astfel că premiul pus în joc poate deveni cel mai frumos cadou de 8 Martie pentru un cititor care s-a abonat la arhiva online a ziarului. Sau, mai ales, pentru jumătatea sa...
01 Martie 2018, 21:24
Etno-Mărţişorul: Studenţii şi profesorii au sărbătorit 1 Martie cu un flashmob de Cartea Recordurilor şi dansuri populare (FOTO/VIDEO)
Educatie
Studenţi şi profesori ai Universităţii din Oradea au sărbătorit ziua de 1 Martie într-o manieră inedită. Peste 200 de persoane au făcut un mărţişor uman uriaş în Piaţa Unirii, afişând pancarte în culorile alb şi roşu. La final, pentru a celebra reuşita care, speră participanţii, va intra în Cartea Recordurilor, toţi cei prezenţi în centrul oraşului s-au prins în horă.
Deputatul Gavrilă Ghilea: 'Nu se pune problema să ne dorim alegeri anticipate la Consiliul Judeţean!'
Știri Bihor
Deputatul Gavrilă Ghilea, vicepreşedintele PNL Bihor, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă că liberalii nu îşi doresc alegeri anticipate la Consiliul Judeţean şi speră la depăşirea crizei prin votarea în cadrul aceleiaşi şedinţe atât a bugetului judeţean şi a alocărilor financiare către administraţiile locale, cât şi validarea mandatului consilierului Adrian Szatmari. Ghilea a mai vorbit despre două proiecte privind accelerarea investiţiilor în infrastructură şi a despăgubirilor acordate fermierilor păgubiţi de animalele sălbatice.
01 Martie 2018, 19:55
Universitatea din Oradea a primit bani pentru activităţi extracurriculare
Educatie
În anul 2018, Universitatea din Oradea a programat 29 de activităţi extracurriculare, mai precis o serie de conferinţe, seminarii şi concursuri din diferite domenii. Pentru organizarea acestora, facultăţile orădene au primit bani de la Ministerul Educaţiei: 250.000 de lei în total.
De la furia antivaccin la mania Bitcoin: Cum se nasc isteriile în masă şi credinţele iraţionale
De ştiut
De la credinţa în Yeti şi până la date fatidice care prezic sfârşitul lumii, isteriile în masă şi credinţele iraţionale sunt o parte a culturii globale de care se pare că nu putem scăpa. Ele există din cele mai vechi timpuri şi se comportă asemenea unui virus care infectează întâi o persoană, apoi un grup mic de oameni, apoi grupuri adiacente, formând în cele din urmă o credinţă puternic instaurată, dar ilogică, ce ajunge de cele mai multe ori să dăuneze cuiva.
01 Martie 2018, 17:00
Adevăru-i că se fură: Poliţiştii bihoreni caută portmonee, carduri, beţe de pescuit şi scule furate
Știri Bihor
Patru persoane s-au ales cu dosare penale pentru furturi, între suspecţi fiind şi două adolescente de 13 respectiv 14 ani, care au luat miercuri dintr-o maşină lăsată neasigurată un telefon mobil. Cele două fete au fost prinse în câteva ore, iar telefonul a fost returnat proprietarului.
01 Martie 2018, 16:44
Academia Civică vrea bustul lui Iosif Vulcan în faţa Teatrului, lângă Szigligeti Ede
Știri Oradea
Fundaţia Academia Civică a transmis o scrisoare deschisă primarului Ilie Bolojan şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, prin care cere amplasarea unui bust al cărturarului Iosif Vulcan alături de bustul lui Szigligeti Ede, în scuarul din faţa Teatrului de Stat Oradea. Solicitarea este susţinută de zeci de oameni de cultură din Oradea.
OTL va cumpăra 20 de tramvaie Tatra second-hand, care acum circulă prin Berlin
Știri Oradea
După ce, la finalul anului trecut, OTL a cumpărat 10 tramvaie Tatra KT4D din Berlin, fabricate între anii 1988 şi 1990, societatea de transport în comun din Oradea pregăteşte achiziţia a încă 20 astfel de garnituri care circulă încă prin capitala Germaniei.
01 Martie 2018, 15:36
Asociază-te! Doar așa vei deveni mai puternic!
De ştiut
Europarlamentarul liberal Daniel Buda (grupul PPE), membru al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, este iniţiatorul unei campanii de informare a fermierilor prin care se promovează asocierea în agricultură.
01 Martie 2018, 15:02
Se deschide autogara OTL de pe Ştefan cel Mare. Investiţia s-a ridicat la un milion de lei (FOTO)
Știri Bihor
Societatea de transport OTL deschide, din 2 martie, cea de-a treia autogară din Oradea, pe bulevardul Ştefan cel Mare, ce va deservi cursele care circulă pe rute din nordul judeţului, precum şi spre alte judeţe precum Satu Mare şi Timiş. Investiţia s-a ridicat la peste 1 milion de lei.
Luceafărul nu va debuta oficial în 2018 nici în acest sfârșit de săptămână
Știri Sportive
Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea nu vor debuta oficial în noul an nici în acest sfârșit de săptămână. Din cauza condițiilor nefavorabile, Comitetul Executiv al FRF a decis reprogramarea etapei din weekend, care trebuia să aibă loc pe 2 şi 3 martie, atât din campionatul Ligii a II-a, cât şi cel al Ligii a III-a. Echipa bihoreană va susține primul joc oficial pe 10 martie, pe teren propriu, cu FC Argeș.
01 Martie 2018, 14:20
Victoraş Micula s-a însurat! Face nuntă în luna mai şi va deveni tătic în vară
Știri Bihor
Bucurie mare în familia fraţilor Micula! Victor, fiul în vârstă de 23 de ani al lui Viorel Micula, a anunţat pe Facebook că s-a însurat, iar tabloidele spun că va face nuntă în luna mai şi va deveni tătic în vară. Tânăra care i-a „furat” inima, Ozana, este absolventă de Drept şi provine dintr-o familie cunoscută: tatăl ei, Eugen Puşcaş, este executor judecătoresc, în timp ce mama, Ioana, este grefieră la Curtea de Apel Oradea.
01 Martie 2018, 13:56
Studiul Storia.ro, la final: Oradea, cel mai avantajos oraş din România, după Braşov. Vezi clasamentele!
Actual
Oradea este considerat cel mai avantajos oraş din România, după Braşov, conform celor zece criterii analizate de Storia.ro, cel mai amplu studiu despre locuire, ajuns la final. De altfel, topul regiunilor este condus de Transilvania, iar Capitala se află abia pe a 17-a poziție în clasamentul celor mai avantajoase orașe din România.
01 Martie 2018, 13:32
Curăţenie în codru!
Oradea noastră
Vă place, când mergeţi la munte, să călcaţi între grămăjoare maro urât mirositoare, care alungă bucuria priveliştii şi sufocă parfumul vegetaţiei? Nici mie. Tocmai de aceea, ca om care iubeşte muntele, ca membru al unui club de alpinism care a contribuit la amenajarea unor zone şi trasee turistice, dar şi ca ales al câtorva zeci de mii de bihoreni, în noiembrie am propus Consiliului Judeţean, ba chiar am predat „la cheie” un proiect numit „Igiena Peisajului”.
01 Martie 2018, 13:11
CSM CSU Oradea a mai transferat un jucător: Stefan Nikolic
Știri Sportive
Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au de miercuri un nou coleg. Este vorba despre jucătorul sârb Stefan Nikolic. În vârstă de 30 de ani și înalt de 1.91 metri, Stefan evoluează la poziția 1. El a mai jucat în România la Energia Rovinari, dar acum a venit din a doua ligă franceză.
01 Martie 2018, 12:50
Casă din Salonta, distrusă de foc din pricina jarului căzut din sobă (FOTO)
Știri Bihor
Un incendiu violent a distrus, miercuri seară, o gospodărie din Salonta. Din cauza jarului căzut din sobă pe linoleum, bucătăria unei case de pe strada Spiru Haret s-a făcut scrum, cu tot cu mobilă şi aparate electrocasnice. Pentru a salva restul casei de flăcări, 15 pompieri au intervenit mai bine de o oră.
01 Martie 2018, 12:22
Cum se obţin despăgubiri când asigurătorul este în faliment. Decizie a Înaltei Curţi
De ştiut
În 21 februarie 2018 a fost publicată în Monitorul Oficial o decizie obligatorie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care s-a stabilit că Fondul de Garantare a Asiguraţilor nu are calitate de parte responsabilă civilmente în procesul penal...
01 Martie 2018, 11:42
Mărţişor salarial: De la 1 martie, cresc spectaculos salariile medicilor, asistenţilor şi profesorilor
Actual
De la 1 martie, angajaţii din sănătate şi din învăţământ vor avea salarii semnificativ mai mari. Potrivit ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, dascălii vor avea salarii cu 20% mai mari, iar un medic primar va câştiga, din această lună, 12.500 de lei.
01 Martie 2018, 11:20
Bilanţ la Serviciul Anticorupţie Bihor: locul ll în Ardeal, cu diplomă de merit la nivel naţional pentru strategii de anchetă
Știri Bihor
Peste 70 de activităţi preventive la care au participat aproape 1.400 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi activităţi specifice în 34 de dosare penale, din care 10 au fost iniţiate din sesizare proprie, cu 6 acțiuni de prindere în flagrant şi în care au fost cercetați 12 suspecţi, respectiv 69 inculpați. Acesta este bilanţul pe 2017 al poliţiştilor Serviciului Anticorupţie Bihor, care anul trecut au obţinut rezultate remarcabile inclusiv la competiţiile profesionale: locul ll în Ardeal, cu diplomă de merit la nivel naţional pentru strategii de anchetă.
01 Martie 2018, 10:50
Profesorul secolului XXI: Dascălii au dezbătut cum pot fi mai interesanţi pentru elevii lor (FOTO)
Educatie
Într-o eră digitalizată, în care atenţia copiilor la clasă se obţine mai greu prin metode clasice, zeci de dascăli orădeni au participat la un interesant simpozion organizat de Şcoala Gimnazială Oltea Doamna, în parteneriat cu IŞJ Bihor, cu universităţile din Oradea şi din Cluj Napoca şi cu Fundaţia Pro Cariere. Profesorii au dezbătut metode de bună practică în activitatea de predare, încercând astfel să răspundă unei întrebări care îi interesează: cum le pot preda elevilor de azi, pentru a fi pe placul acestora şi, mai ales, pentru a-i face să le placă şcoala.
Țarcuri vandalizate, în Oradea
Ne enervează
În Oradea, vandalii nu sunt niciodată în vacanţă. Săptămâna trecută, incintele metalice ale asociaţiei de proprietari Transilvaniei 6 au fost distruse de persoane rămase necunoscute.
01 Martie 2018, 08:41
O înfrângere și o victorie pentru Universitatea CSM Oradea, în ultimele două deplasări
Știri Sportive
Formația bihoreană de baschet feminin Universitatea CSM Oradea a mai disputat două jocuri în deplasare, în faza semifinală a campionatului Ligii I. Orădencele au cedat cu 55-64, la Târgoviște, în fața formației locale CSM, după care s-au impus cu 69-56, pe terenul celor de la CSM CSȘ Ploiești. Universitatea CSM ocupă în prezent locul II și va disputa, în continuare, șase jocuri pe teren propriu.
01 Martie 2018, 08:17
Ia de-aici! În timp ce orădenii nu vor să dea oraşului terenuri gratis pentru drumuri, unele primării de comune refuză să le accepte
Bihoreanul tipărit
În timp ce orădenii care vor să construiască se judecă cu municipalitatea pentru a nu-i da gratis teren pentru drumuri, în alte părţi oamenii oferă... străzi gata pietruite. Două familii care vor să-şi ridice case în Sânmartin oferă Primăriei terenuri în valoare totală de 50.000 euro, iar un sătean din Oşorhei vrea să cedeze un drum de 25.000 euro, dar nu au cui: edilii refuză să le accepte.
01 Martie 2018, 08:09
'Rock în timpuri noi': Al doilea volum din 'Istoria rock-ului românesc' va fi lansat la Oradea odată cu noul album al lui Călin Pop
Timp liber
Orădenii sunt invitaţi, sâmbătă seara, la Bistro Blues Caffe pentru a participa la lansarea celui de-al doilea volum din trilogia "Istoria rock-ului românesc", de Nelu Stratone, intitulat "Rock în timpuri noi". Tot atunci, va fi lansat şi "Fără filtru", noul album solo al muzicianului orădean Călin Pop, seara fiind încheiată cu o rockotecă de colecţie.
28 Februarie 2018, 20:00
Kiss, un elnök fericit: Patronul Selina a obţinut la CCR excluderea interceptărilor făcute pe mandate de siguranţă naţională
Știri Bihor
Curtea Constituţională a României a admis parţial, miercuri, o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de omul de afaceri orădean Beneamin Rus, patronul firmei Selina, vizând probele obţinute în baza unor mandate de interceptare pe siguranţă naţională, folosite ulterior în dosare penale ce privesc alte fapte, cum este şi dosarul de corupţie în care el a fost trimis în judecată de DNA, alături de fostul vicepreşedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss.
28 Februarie 2018, 18:59
Bilanţ la DNA: Iohannis consideră eficientă activitatea procurorilor anticorupţie şi nu ia în calcul revocarea lui Kovesi
Actual
Președintele Klaus Iohannis a confirmat, miercuri, la bilanţul activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 2017, că nu este tentat să ia în calcul revocarea procurorului-șef al DNA, așa cum cere ministrul justiției, Tudorel Toader. „În 2017, însuși demersul de a lupta împotriva corupției a fost pus sub semnul întrebării”, a spus Laura Codruţa Kovesi.
Nu-şi scot nici chiria! Gerul şi pierderea tradiţiilor au dus la prăbuşirea vânzării de mărţişoare (FOTO)
Știri Oradea
Gerul şi ninsoarea care au golit străzile în ultimele zile, precum şi reducerea numărului de orădeni care mai păstrează tradiţiile, au dus la prăbuşirea vânzărilor de mărţişoare. Comercianţii, care au ieşit în Piaţa Unirii şi pe strada Republicii încă din weekend, se plâng că încasările nu le vor acoperi nici măcar chiria care se ridică la circa 200 lei pe stand pe zi. De altfel, în condiţiile în care preţul mărţişoarelor variază între 2 lei şi 25 lei, în funcţie de calitatea materialului şi lucrăturii, cele mai vândute sunt exemplarele simple, de 3 lei, reprezentând ghiocei, coşari sau potcoave.
Măsuri de urgenţă: Oamenii străzii rămân şi ziua la căldură, în adăpostul din strada Gutenberg
Știri Bihor
54 de oameni ai străzii au dormit în noaptea marţi spre miercuri la adăpostul din strada Gutenberg. Administraţia Socială Comunitară Oradea a anunţat, însă, că din cauza temperaturilor extreme aceste persoane pot să rămână şi în timpul zilei la adăpost, primind ceaiuri calde şi haine groase.
28 Februarie 2018, 17:30
Palatul Vulturul Negru, iar în şantier: Primăria vrea să finalizeze reabilitarea monumentului cu bani europeni
Știri Oradea
Una dintre clădirile reprezentative pentru Oradea, Palatul Vulturul Negru ar putea intra din nou în şantier. Primăria vrea să reabiliteze integral fostul cinematograf Libertatea, să refacă ornamentaţia interioară din palat şi să monteze un lift. Lucrările vor costa, în total, 4,3 milioane euro, şi se vor face din bani europeni, dacă municipalitatea va câştiga finanţarea necesară.
28 Februarie 2018, 16:58
Ana Maria Tiron către Ioan Mang: „Lăsaţi poveştile muiereşti, faceţi ceva constructiv pentru Bihor'
Știri Bihor
Dezvăluirea BIHOREANULUI că PSD Bihor a fost amendat de Autoritatea Electorală Permanentă pentru că a încasat şi cheltuit bani negri, precum şi scuza şefului filialei, Ioan Mang, că de vină ar fi fosta secretară executivă Ana Maria Tiron au provocat o replică dură din partea acesteia. Fosta protejată a lui Mang răspunde că n-a avut nicio atribuţie referitoare la banii partidului şi îi cere imperativ să lase deoparte minciunile, mai ales că nici nu-şi face treaba de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
28 Februarie 2018, 16:24
Oradea face party! Anul acesta, orădenilor li se pregătesc evenimente diverse şi bogate, în care se vor investi peste 4 milioane lei
Oradea noastră
Orădenii se pot pregăti de distracţie. Consiliul Local a aprobat luna aceasta creşterea bugetului alocat pentru organizarea de evenimente de la 3,2 milioane lei, cât a fost anul trecut, la 4,2 milioane lei. Banii vor fi investiţi în concerte şi festivaluri menite să acopere cât mai multe preferinţe.
28 Februarie 2018, 15:52
Vinerea Mare, zi liberă! Un parlamentar PSD a justificat legea spunând că „vremea lozincilor că totul se rezolvă prin muncă ar trebui să treacă”
Actual
Camera Deputaţilor a decis miercuri să legifereze încă o zi liberă românilor, aprobând un proiect de lege iniţiat de deputatul UDMR Bihor Szabo Odon ce prevede că Vinerea Patimilor, ultima înainte de Paşti, este sărbătoare legală şi zi nelucrătoare. Pentru că şi Senatul a aprobat proiectul anterior, legea va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis chiar dacă patronatele se plâng că suportă costuri crescute cu forţa de muncă.
28 Februarie 2018, 15:32
Orădenii au cucerit şase medalii la Finala Campionatului Național de judo pentru juniori II
Știri Sportive
Tinerii judoka de la LPS CSS Liberty Oradea și-au adjudecat şase medalii la întrecerile finale ale Campionatului Național pentru juniori II, competiție care s-a desfășurat în perioada 24-25 februarie, la Arad. Dintre aceastea, două au fost de aur, două de argint și două de bronz. Performerii delegației s-au numit Alexandru Popa și Alex George Creț, deveniți campioni naționali.
28 Februarie 2018, 15:08
APIA aşteaptă fermierii bihoreni să depună cererile unice de plată pentru anul 2018
Știri Bihor
Odată cu prima zi a primăverii, Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Bihor deschide sesiunea 2018 de preluare, administrare, control şi autorizare a cererilor unice de plată. Şeful APIA Bihor, Florian Pavel, a prezentat calendarul de acţiuni pe acest an pentru depunerea cererilor aferente atât aşa-numitelor scheme de plăţi directe, cât şi pentru ajutoarele naţionale tranzitorii.
28 Februarie 2018, 14:34
Poliţiştii din Bihor au prins în 2017 toţi autorii infracţiunilor de mare violenţă şi toţi şoferii care au fugit de la locul accidentului
Știri Bihor
Reuniunea de miercuri a Colegiului Prefectural Bihor a prilejuit şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul şef Alin Haniş, să prezinte un raport de activitate pozitiv pe 2017. Potrivit acestuia, anul trecut a scăzut infracţionalitatea contra persoanei pentru a cincea oară consecutiv, toţi autorii infracţiunilor de mare violenţă fiind prinşi, în scădere fiind şi infracţionalitatea stradală în mediul urban.
28 Februarie 2018, 13:54
'Iubim femeia': Spectacol folcloric de 8 Martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor
Timp liber
Ansamblul folcloric "Nuntaşii Bihorului", format din solişti, orchestră şi dansatori, va susţine pe 8 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, spectacolul "Iubim femeia". Invitatele evenimentului sunt Iuliana Chelu şi Viorica Bradea. Preţul unui bilet este de 10 lei.
28 Februarie 2018, 13:30
Sezonul competiţional a început promițător pentru arcaşii de la Redpoint Oradea
Știri Sportive
Arcașii orădeni au obținut o clasăre pe podium la întrecerile Campionataului Național indoor, care s-a desfășurat la Deva, în perioada 25-26 februarie. Performerul delegației clubului Redpoint Oradea a fost Victor Antonescu, care a reuşit să-şi adjudece medalia de argint şi titlul de vicecampion naţional la arc compound.
28 Februarie 2018, 13:04
Din această săptămână, clienţii RER Vest îşi pot plăti facturile şi prin PayPoint
Oradea noastră
Din această săptămână, clienţii operatorului licenţiat RER Vest au o nouă modalitate pentru plata facturilor de salubritate. Conducerea societăţii a semnat un contract cu principalul operator de încasare plăţi, PayPoint, astfel că facturile pot fi achitate şi la aceste puncte, întâlnite de regulă în centrele comerciale şi în hypermarketuri.
28 Februarie 2018, 12:53
Bihorel: La ABA Crişuri toţi şefii s-ar da în bărci
Bihorel
Administraţia Bazinală de Apă Crişuri este o oază de prosperitate într-o baltă de sărăcie. La ei mai mult de jumătate din fonduri sunt pentru sedii somptuoase, vile şi cabane, maşini de lux şi bărci pentru premianţi. Că doar nu or fi fraieri să spargă banii pe baraje şi alte amenajări hidrografice!
28 Februarie 2018, 12:05
  5 6 7  9  11 12 13  

FOTO BIHOREANUL

 • Mergea la un pacient în stare gravă! A treia mașină de la Ambulanță, izbită în Oradea în doar trei zile (FOTO)
 • Aeroportul Otopeni, blocat de o ploaie îngheţată: Zborul spre Oradea, cu actori renumiţi la bord, a fost amânat (FOTO)
 • Aventurieri în eter: Un grup restrâns de orădeni practică radioamatorismul, un 'sport' care le-a permis legături inclusiv cu CIA şi NASA! (FOTO)
 • Două ambulanţe lovite de un BMW şi de un Audi, într-o singură oră, în Oradea. Una dintre autospeciale transporta o pacientă aflată în comă (FOTO)
 • Drum de fier: Cu un secol şi jumătate în urmă, revoluţia industrială a adus în Bihor trenurile şi transportul public de masă (FOTO)
 • Campioana Huszar Ingrid, în mijlocul elevilor de la Şcoala Gimnazială 'Szacsvay Imre' (FOTO)
 • 'Maşinile' lui Leonardo da Vinci sunt la Oradea. Vezi cum arată expoziţia! (FOTO/VIDEO)
 • Om sau supererou? Tibi Uşeriu a câştigat, pentru a treia oară, Maratonul Arctic 6633 (FOTO/VIDEO)
 • Cavalerii din Cetate: Trupa medievală Deus Vult îi cheamă pe orădeni la activităţi gratuite, pregătind turniruri şi scenete cu 'execuţii' (FOTO)
 • Dublu sau nimic: De Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, UDMR şi PPMT au organizat festivităţi separate la care au participat… împreună (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON