URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 16 DECEMBRIE 2017

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La actualul nivel de dezvoltare, Oradea are nevoie de ajutor de la Bucureşti în tot mai mică măsură. Probabil cel mai mare cadou ar fi să fie lăsată în pace. Dacă sistemul de redistribuire a  veniturilor nu ar fi fost bulversat de "revoluţia fiscală", lucrurile ar fi mers, în continuare, decent.
Zic şi eu
Adrian Cris
La 99 de ani de la momentul astral al Marii Uniri, ţara nu ne leagă nici prin şosele, căi ferate şi aeroporturi care să faciliteze o bună circulaţie a oamenilor şi mărfurilor, nici printr-o educaţie care să ofere şanse egale, nici printr-un sistem sanitar care să nu ne îmbolnăvească şi mai grav pe unii, în timp ce alţii ne tratăm la Viena ori Istanbul, nici printr-o administraţie care să ne uşureze viaţa în loc să ne facă zile fripte.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
În aprilie 1972, Charlie Chaplin se întorcea în America după un exil de 20 de ani. Fusese alungat în 1952 de senatorul McCarthy din pricina unor presupuse simpatii comuniste. Charlie Chaplin n-a fost cetăţean american - era născut în Londra - însă americanii l-au iubit ca pe unul de-al lor. Dar, cu toată dragostea, nu l-au putut salva atunci când urgia statului s-a stârnit împotriva sa. În aprilie 1992, Regele Mihai se întorcea în România după un exil de 45 de ani. Fusese alungat în 1947 de noul regim comunist, condus de Petru Groza...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu proiectul de amenajare a Pieței Ferdinand?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Una dintre dilemele pe care le au cetăţenii români, chiar şi cu asigurări de sănătate achitate la zi prin CAS, este cine le plăteşte cheltuielile de spitalizare şi de tratament dacă au fost victimele unui accident sau unei agresiuni, în condiţiile în care furnizorii de servicii medicale îi "taxează" atunci când autorii acestor fapte nu sunt identificaţi.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În ultimii 30 de ani marile firme producătoare de ţigări au scăzut continuu cantitatea de tar (adică agregatul de particule existent în fumul de ţigară după înlăturarea nicotinei şi deshidratare) şi de nicotină din produsele lor. Azi, cele mai vândute ţigări sunt cele cu filtru şi cele cu conţinut scăzut de tar sau nicotină. Cancerul pulmonar şi cel laringian apare cu o frecvenţă mai mică la  fumătorii de ţigări cu conţinut scăzut de tar şi de nicotină, comparativ cu cei care fumează ţigări obişnuite...
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Acum că se apropie Crăciunul, iar magazinele vor fi acoperite cu funde roşii şi globuri argintii, nu strică să discutăm puţin despre tehnicile folosite de magazine pentru a stoarce cât mai mulţi bani de la cumpărători.
Viaţă de pârnăiaş: Avocatul care şi-a omorât soacra are preocupări 'deocheate' în puşcărie
Bihorel
Celebrul avocat Cosmin Moraru, ajuns la pârnaie pentru că în urmă cu 5 ani şi-a hăcuit soacra fiindcă aceasta îl cicălea, a ajuns popular şi printre colegii "de suferinţă" din Penitenciarul Oradea, unde îşi ispăşeşte condamnarea de 13 ani. Motivul? În pachetele pe care le primeşte periodic îi este adus şi câte un braţ de reviste deocheate pe care le "citeşte" nu doar în celulă, ci şi la activităţile organizate pentru deţinuţi.
30 Noiembrie 2017, 09:20
Unire pe sărite: Primăria Oradea are planuri consistente pentru Centenar, Consiliul Judeţean se mai... gândeşte
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea are planuri consistente pentru Centenar, Consiliul Judeţean se mai... gândeşte. Municipalitatea a plănuit 100 proiecte de investiţii şi 72 de evenimente publice, cel mai grandios fiind un concert în formula André Rieu, Dumitru Fărcaş, Grigore Leşe şi un "highidiş", plus statui ale unor personalităţi române, maghiare, slovace şi evreieşti care au marcat evoluţia oraşului.
30 Noiembrie 2017, 08:03
Crimă şi canibalism în Covasna: Un adolescent şi-a ucis prietenul, i-a băut sângele şi a mâncat o parte din el
Actual
Detalii oripilante ies la iveală în cazul unei crime petrecute săptămâna trecută, sub un pod din Covasna. Un adolescent de 16 ani şi-a ucis prietenul de pahar la o manieră extrem violentă, povestindu-le anchetatorilor săi că apoi a băut sângele victimei, i-a tăiat mandibula, a dus-o acasă unde a mâncat bucăţi din ea de faţă cu fratele său. Atenţie, detaliile cazului sunt şocante!
29 Noiembrie 2017, 22:12
Ministrul de Interne susţine că a găsit un microfon ascuns în locuinţa sa
Actual
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a chemat, miercuri după-amiaza, poliția la locuința sa din București după ce a găsit în casă microfoane de ascultare. Dezvăluirea a fost făcută chiar de șefa de la MAI în cadrul unor emisiuni televizate.
29 Noiembrie 2017, 21:37
Elevii de la Gojdu au sărbătorit Ziua Naţională cu un concurs de istorie şi o conferinţă despre Marea Unire (FOTO)
Educatie
Înainte de a intra în mini-vacanţă, liceenii de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu au sărbătorit Ziua Naţională cu un concurs pe teme istorice. De asemenea, ei au participat la o conferinţă despre Marea Unire, susţinută de istoricul orădean Gabriel Moisa.
29 Noiembrie 2017, 20:10
Ultima reuniune a Colegiului Prefectural din 2017: valoarea masei lemnoase confiscate de Garda Forestieră a scăzut de 44 de ori faţă de anul trecut
Știri Bihor
Ultima întrunire a directorilor de deconcentrate din Bihor din acest an, desfăşurată miercuri la Prefectură, a avut pe ordinea de zi prezentarea rapoartelor de activitate pe primele 10 luni de către şefii Casei de Pensii, Direcţiei Silvice şi Gărzii Forestiere Oradea. Din înşiruirea de cifre, este de remarcat că în comparaţie cu anul trecut, anul acesta a scăzut valoarea masei lemnoase confiscate. În schimb, Garda Forestieră a autorizat mai multe dispozitive pentru marcarea copacilor ce pot fi tăiaţi legal.
29 Noiembrie 2017, 19:19
Aproximativ 300 de elevi de la Şcoala 'Oltea Doamna', la discuţii cu antrenorul echipei de polo CSM Digi Oradea, Dorin Costrăş (FOTO)
Știri Sportive
Aproximativ 300 de elevi de la Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna" din Oradea l-au întâmpinat cu bucurie şi interes pe actualul antrenor al echipei de polo pe apă CSM DIigi Oradea, prof. Dorin Costrăş. Acesta a venit la întâlnirea cu tinerii în cadrul campaniei "Campionii României" pe care Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor a organizează în şcolile bihorene.
Liderul ALDE Bihor, Traian Bodea, consideră că primarul Bolojan s-a pripit să mărească impozitele în Oradea
Știri Bihor
Preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea, în acelaşi timp vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a criticat, miercuri, într-o conferinţă ţinută la sediul partidului, majorarea impozitelor în Oradea cu 20% şi creşterea preţului gigacaloriei. Bodea spune că deciziile primarului Ilie Bolojan sunt "pripite" şi că acesta nu se gândeşte la populaţia săracă, ci doar la investiţii. "Nu trebuie pedepsiţi oamenii fiindcă tu ai o viziune", a spus acesta.
29 Noiembrie 2017, 17:33
Un orădean care a amenințat că-și dă foc în apartament a fost calmat de polițiști
Știri Oradea
Un orădean care a amenințat că-și incendiază apartamentul din strada Borsecului iar apoi se sinucide a fost ridicat, miercuri, din propria locuinţă, și transportat la Spitalul de Neuropsihiatrie, în urma intervenției polițiștilor. Până la finalizarea acțiunii, în zonă au fost dislocate un echipaj SMURD și unul de pompieri.
29 Noiembrie 2017, 17:05
Reacţia Episcopiei Greco-Catolice: Expoziţia Muian a fost anulată fiindcă Palatul Episcopal nu e autorizat ISU
Știri Bihor
Episcopia Greco-Catolică de Oradea a transmis, miercuri după amiază, o reacţie după ce controversatul Gabriel Miloia, proprietarul galeriei Visual Kontakt, a anunţat că episcopul Virgil Bercea i-a anulat expoziţia Apocrypha 2, care urma să aibă loc în Palatul Episcopal, ba chiar i-ar fi şi redirecţionat un mesaj cu limbaj trivial. Reprezentanţii Episcopiei spun că, de fapt, expoziţia a fost anulată deoarece ISU Crişana le-a transmis, miercuri, că Palatul Episcopal nu poate găzdui nicio manifestare publică.
29 Noiembrie 2017, 16:45
Guvernul a decis: Salariul minim creşte la 1.900 de lei din 1 ianuarie
Actual
Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, hotărârea de majorare a salariului minim brut la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018, în această sumă nefiind incluse sporuri și alte adaosuri.
29 Noiembrie 2017, 16:20
Noutăţi privind DN 76: Prefectul Mihaiu anunţă marcare rutieră provizorie în zona Bitii, iar comisarul Corina Creţu fonduri UE pentru finalizarea lucrărilor
Știri Bihor
În ultima reuniune din acest an a Colegiului Prefectural, desfăşurată miercuri, prefectul Ioan Mihaiu a anunţat că, după plângeri repetate ale bihorenilor, şoseaua DN 76 va fi marcată provizoriu din zona Bitii spre limita cu judeţul Hunedoara, pentru evitarea accidentelor. Totodată, comisarul european Corina Creţu a făcut cunoscută alocarea de către Comisia Europeană a 76 milioane euro pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare, începute cu zece ani în urmă.
29 Noiembrie 2017, 16:00
Fostul primar din Chișlaz, urmărit național: Condamnat la puşcărie pentru că a plătit 600.000 lei pentru un cămin cultural fictiv, Ștefan Tripo a fugit!
Știri Bihor
Condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare după ce a plătit unei firme circa 650.000 lei pentru ridicarea unui cămin cultural care, în final, nu s-a realizat, fostul primar al comunei Chișlaz, Ștefan Tripo, a dispărut, fiind dat în urmărire națională. Afaceristul care a încasat suma, Cristian Spridon, a fost încarcerat, având de executat o pedeapsă de 5 ani și 2 luni de detenție.
29 Noiembrie 2017, 15:19
Tehnici psihologice care te fac să cheltui mai mult de sărbători
De ştiut
Acum că se apropie Crăciunul, iar magazinele vor fi acoperite cu funde roşii şi globuri argintii, nu strică să discutăm puţin despre tehnicile folosite de magazine pentru a stoarce cât mai mulţi bani de la cumpărători.
29 Noiembrie 2017, 15:10
Rezultate foarte bune pentru dansatorii orădeni de la 'Unique Dance Studio' la Concursul Internaţional 'Bucharest Dance Festival 2017'
Știri Sportive
Echipa de la Şcoala de dansuri Hip - Hop "Unique Dance Studio" Oradea a obţinut rezultate foarte bune la Concursul Internaţional "Bucharest Dance Festival 2017", competiţie ce a fost organizată la Sala Polivalentă din Capitală şi la care au participat peste 2000 de dansatori atât din România, cât şi din străinătate. Orădenii au ocupat cinci locuri pe podium, dintre care trei pe prima poziţie.
29 Noiembrie 2017, 14:45
Expoziţia Muian de la Palatul Episcopal, anulată. Vezi ce SMS cu conţinut trivial i-ar fi trimis episcopul Virgil Bercea lui Miloia (FOTO)
Știri Bihor
Expoziţia Apocrypha 2 a controversatului Gabriel Miloia, care urma să aibă loc în Palatul Episcopal Greco-Catolic, a fost anulată. Printr-un anunţ publicat pe portalul Visual Kontakt şi transmis presei, Miloia - autorul proiectelor "Muian" - spune că episcopul Virgil Bercea l-a anunţat, prin SMS, că expoziţia nu mai poate să aibă loc. "Muianul" susţine şi că Preasfinţia Sa i-a fi trimis un SMS cu limbaj trivial.
Orădencele Huszár Ingrid şi Ioana Buzlea şi-au adjudecat 20 de medalii la Campionatele Naţionale de poliatlon
Știri Sportive
Sportivele orădene Huszár Ingrid şi Ioana Buzlea s-au remarcat din plin la întrecerile Campionatelor Naţionale de poliatlon, care s-au desfăşurat la Hunedoara. Cele două înotătoare de la Crişul şi-au adjudecat 20 de medalii, dintre care 7 de aur. Huszár Ingrid a stabilit cinci noi recorduri naţionale, iar Ioana Buzlea a devenit prima campioană naţională de senioare a nataţiei bihorene după Revoluţie.
29 Noiembrie 2017, 13:51
Cornel Popa acuză: Liberalii, bruscați de mascați în clubul Black Eagle din Oradea
Știri Bihor
Un grup de parlamentari PNL, sosiţi la Oradea cu o săptămână în urmă pentru a asista la dezvelirea statuii lui Ion I.C. Brătianu în parcul omonim, susţine că a fost brutalizat de mascaţi în clubul Black Eagle, deţinut în Pasajul Vulturul Negru de fiul senatorului PNL Bihor Cornel Popa, cel care luna trecută atenţiona chiar de la tribuna Senatului asupra abuzurilor de care dau dovadă organele de control în localurile din Oradea.
29 Noiembrie 2017, 13:32
Dezinteresaţi: Votanţi puţini la alegerile parţiale din Universitatea orădeană (FOTO)
Educatie
Universitarii orădeni sunt prea puţin preocupaţi de cine îi va reprezenta în Senatul instituţiei. Miercuri se desfăşoară cel de-al doilea tur de scrutin în cadrul alegerilor parţiale care vor decide zece viitori senatori, însă până la prânz prezenţa la vot a fost foarte slabă: sub 3% în rândul cadrelor didactice şi de doar 0,48% în cazul studenţilor.
29 Noiembrie 2017, 12:55
Plata cheltuielilor de spitalizare după accident sau agresiune
De ştiut
Una dintre dilemele pe care le au cetăţenii români, chiar şi cu asigurări de sănătate achitate la zi prin CAS, este cine le plăteşte cheltuielile de spitalizare şi de tratament dacă au fost victimele unui accident sau unei agresiuni, în condiţiile în care furnizorii de servicii medicale îi "taxează" atunci când autorii acestor fapte nu sunt identificaţi.
29 Noiembrie 2017, 12:10
Programul tomate: 60 de legumicultori bihoreni şi-au încasat subvenţia de 3.000 de euro
Știri Bihor
Direcţia Agricolă a făcut luni plăţile pentru primii 60 de legumicultori bihoreni din totalul de 117 înscrişi în Programul Tomate. Agricultorii au vândut 2.000 de kilograme de roşii din recolta plantată în vară și au primit fiecare 3.000 de euro, bani pe care au declarat că vor să îi reinvestească în folie pentru acoperirea solariilor şi lemne pentru încălzirea lor.
29 Noiembrie 2017, 11:32
Impozitele lui Bolojan
Opinii
Bolojan a reacţionat rapid: a decis să crească impozitele cu 20%, iar cei care le plătesc în avans să beneficieze de o scutire de numai 5%, nu de 10%, ca până acum, iar în plus a redus din subvenţia la gigacalorie, măsuri cu puternic impact electoral negativ. Şi-o fi zis că dacă tot creşte PSD-ul salariile cu 25%, aşa cum scrie în Biblia guvernării, ce mai contează 100 lei în plus la impozitele anuale?
29 Noiembrie 2017, 10:37
Unu’ da, altul ba: Judecătorul Puşcaş a fost eliberat condiţionat, comisarul-şef Brîndaş mai aşteaptă
Bihorel
Ex-judecătorul Mircea Puşcaş, închis în 2015 după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru că a pretins bani de la un afacerist ca să-i rezolve o sentinţă favorabilă, a fost eliberat condiţionat de Judecătoria Timişoara în data de 6 noiembrie, iar verdictul a rămas definitiv. Un ortac de-al lui, fostul şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Bihor, ex-comisarul şef Ioan Brîndaş, nu a avut însă acelaşi noroc.
29 Noiembrie 2017, 08:53
Reabilitări de faţadă: Programul de reabilitare a faţadelor din Oradea aduce a spoială făcută pe sume exorbitante (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Programul de reabilitare a faţadelor aduce a spoială făcută pe sume exorbitante. Mulţi orădeni se plâng de costurile exorbitante ale reabilitării faţadelor iniţiate de municipalitate, care pot depăşi 9.000 euro pe apartament, chiar dacă nu implică refacerea scărilor şi curţilor interioare, şi spun că investiţia nu poate fi amortizată la vânzarea apartamentului.
Scandal la dezbaterea Nutripork: În frunte cu viceprimarul Birta, orădenii acuză angajaţii APM şi DSP că ţin partea Nutripork şi au cerut o nouă consultare publică (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Trei ore de nervi întinşi, discuţii în contradictoriu, huiduieli şi reproşuri. Aşa s-a desfăşurat, marți, dezbaterea publică pe tema autorizării fermei de porci din Ioşia. Cei peste 100 de orădeni prezenţi la întâlnire i-au acuzat pe reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ai Gărzii de Mediu şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor că, deşi recunosc că în Oradea pute, ţin partea Nutripork, ba chiar şi viceprimarul Florin Birta i-a făcut pe funcţionari "avocaţii" fermei. La final, oamenii au cerut să mai fie organizată o dezbatere, la care să participe şi reprezentanţi ai ministerelor Mediului şi Sănătăţii.
Concert Simfonic dedicat Zilei Naţionale a României, la Filarmonică
Timp liber
Filarmonica de Stat din Oradea îi invită pe orădeni, miercuri, de la ora 19, la un concert simfonic dedicat Zilei Naţionale a României, în program fiind incluse lucrări de George Enescu, şi anume "Rapsodia română nr. 2" şi "Simfonia I", respectiv Dumitru Bughici - Concert de jazz pentru trompetă şi orchestră. Concertul va fi dirijat de Romeo Rîmbu.  
28 Noiembrie 2017, 19:11
Şpăgare la catedră: Două profesoare condamnate pentru fraudarea examenului de Bac continuă să lucreze în învăţământ
Bihoreanul tipărit
Fosta directoare a Colegiului Tehnic Andrei Şaguna, Antiana Lung, fosta juristă a Inspectoratului Şcolar, Ramona Bacter, şi universitara Cristina Roşan au recunoscut că au fraudat Bacalaureatul din 2012. Deşi cele trei profesoare au fost condamnate definitiv cu suspendare pentru mită şi trafic de influenţă, Roşan şi Bacter continuă să lucreze în învăţământ, ba mai mult, cea din urmă a promovat în cel universitar.
28 Noiembrie 2017, 18:42
O parte a locurilor de parcare din strada Primăriei se anulează, pentru ca şoferii să nu mai blocheze liniile de tramvai
Știri Oradea
Comisia de circulaţie din cadrul municipalităţii orădene a aprobat o propunere a Direcţiei Tehnice pentru desfiinţarea unor locuri de parcare cu plată din strada Primăriei. Pe respectiva porţiune, şoferii blocau adesea liniile de tramvai şi, implicit, întreaga circulaţie rutieră.
28 Noiembrie 2017, 17:57
Cu sau fără miros de porci? Dezbatere tensionată la Prefectură pe tema reautorizării fermei Nutripork din Ioşia (VIDEO)
Știri Bihor
Peste 100 de orădeni participă, marţi după amiaza, la dezbaterea publică tema reautorizării fermei Nutripork din Ioşia, ţinută în sala mare a Prefecturii. Atmosfera este una tensionată, mai mulţi oameni vociferând la adresa firmei patronate de Iosif Pazuric şi a reprezentanţilor acestora, denunţând mirosul de la fermă şi cerând soluţii.
28 Noiembrie 2017, 17:05
Găselniţă marca 'Muian': Excentricul Gabriel Miloia vrea să doneze monede de argint Episcopiei Greco-Catolice ca să-i fie iertate 'pornografia şi obscenitatea'
Știri Bihor
Tânărul care anul trecut a şocat printr-un proiect pe care l-a numit artă contemporană, în care apărea în imagini şi filmuleţe complet gol şi masturbându-se, revine în prim-plan cu o expoziţie nouă, Apocrypha 2, pe care o va vernisa pe 7 decembrie tocmai la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, altfel închis publicului. "Muianul" a explicat că a dorit să facă o expoziţie pe tema "arta este poarta graţiei" şi, astfel, să-şi spele păcatele după ce episcopul Virgil Bercea l-ar fi "certat" pentru "mizeria care îmi înconjoară munca".
28 Noiembrie 2017, 16:51
Cântăreaţa Sanda Ladoşi, ridicată de procurorii DIICOT
Actual
Artista Sanda Ladoşi şi soţul ei, Ştefan Tache, au fost ridicaţi de procurorii DIICOT marţi dimineaţă, fiind acuzaţi de o fraudă de un milion de euro. Tache a mai fost acuzat în trecut de înşelăciune.
28 Noiembrie 2017, 15:40
Lecţii de prim-ajutor, pentru jurnaliştii orădeni, de la specialiştii ISU Crişana (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Oricine poate ajunge într-o situaţie de urgenţă şi oricine poate să aibă în jur o persoană care are nevoie de ajutor medical. Tocmai de aceea, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana le-au predat o scurtă lecţie de prim-ajutor jurnaliştilor orădeni, învăţându-i cum să facă resuscitarea şi manevra Heimlich.
28 Noiembrie 2017, 15:14
Dragnea şi Tăriceanu le răspund americanilor: Deciziile se iau în numele suveranităţii, fără presiune
Actual
Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au o poziţie comună faţă de comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA, transmiţând că dezbaterile, deciziile şi voturile din Parlament se desfăşoară în numele suveranităţii poporului şi nu pot face obiectul niciunei forme de presiune.
28 Noiembrie 2017, 15:01
Cum ne otrăvesc acoperiţii
Opinii
Vă puteţi închipui un grăsan instructor de fitness? Un necioplit dând lecţii de bune maniere? Un analfabet citând din Seneca, un vandal predicând despre civism şi un hoţ despre virtute?  Şi, totuşi, asta se întâmplă în ţara noastră de deja prea multă vreme. Rezultatul? Pe nesimţite, după ce am visat "o ţară ca afară", ţara ne-a fost întoarsă pe dos. Lupii au devenit păstori şi conduc o turmă care şi-a extirpat chiar instinctul de conservare.
28 Noiembrie 2017, 14:41
Consilierii PNL Bihor: Vina ratării proiectului pe sănătate aparţine exclusiv executivului Consiliului Judeţean
Știri Bihor
Consilierii judeţeni ai PNL Bihor se absolvă singuri de orice vină în eşecul proiectului strategic pe sănătate al judeţului, în valoare de aproape 9,5 milioane euro, respins în prima fază de evaluare, deşi în câteva rânduri liberalii nu s-au prezentat să voteze, înainte de deadline, actul necesar încheierii contractului pentru un teren inclus în proiect. Ba mai mult, liberalii susţin că şi-au dat tot concursul pentru acest demers.
28 Noiembrie 2017, 14:10
Salvatori made in Bihor: Centrul de prim-ajutor al ISU Crişana a pregătit, în nouă ani, peste o mie de pompieri
Știri Bihor
În cei nouă ani trecuţi de la înfiinţarea Centrului de Instruire şi Dezvoltare a Aptitudinilor pentru Salvatori din cadrul ISU Crişana, unde angajaţii MAI învaţă tehnici de prim-ajutor, peste  o mie de pompieri din toată ţara au fost şcoliţi. Din aceştia, aproape jumătate au fost pompieri bihoreni care au obţinut, astfel, şi calificarea de paramedici.
28 Noiembrie 2017, 13:44
Crapă! Pavajul din Piaţa Unirii a început să cedeze la doar un an de la darea în folosinţă (FOTO)
Știri Oradea
Pavajul din Piaţa Unirii a început să cedeze la doar un an de la darea în folosinţă. O parte din plăcile albe de piatră trani din zona centrală a platoului au crăpat. Viceprimarul Mircea Mălan susține că defecţiunile au fost provocate de camioanele care au intrat în zona pietonală a pieţei cu ocazia diferitelor manifestări.
Handbaliștii de la CSM Oradea s-au impus la o diferenţă de 15 goluri în jocul cu HCM Sighişoara! (FOTO)
Știri Sportive
Handbaliştii de la CSM Oradea au obţiunt o victorie clară, luni, la Arena "Antonio Alexe", în ultimul meci din etapa a X-a a Diviziei A. Bihorenii s-au impus la o diferenţă de 15 goluri, în disputa cu HCM Sighişoara şi au punctaj maxim, cu o etapă înaintea finalului turului de campionat.
28 Noiembrie 2017, 12:32
Să trăieşti, române! Primăria Oradea pregăteşte 2.700 de porţii de fasole cu ciolan pentru ziua de 1 Decembrie
Știri Oradea
Festivităţile de Ziua Naţională, organizate de Instituţia Prefectului şi Primăria Oradea vor începe vineri de la ora 10 pe platoul Statuii Ostaşului Român. Manifestările vor cuprinde un ceremonial militar şi religios, alocuţiuni, depuneri de coroane şi se vor încheia cu defilarea detaşamentului de onoare. Anul acesta Primăria va pregăti 2.700 de porţii de fasole cu ciolan. Meniul tradiţional de 1 Decembrie va fi distribuit începând cu ora 11:30 pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.
28 Noiembrie 2017, 12:02
Unul din cele 1000 de chipuri. A fost lansat albumul Palatului Episcopal Greco-Catolic (FOTO)
Educatie
Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic a fost neîncăpătoare, luni seară, pentru cei interesaţi să afle secretele unuia dintre clădirile-simbol ale Oradiei, Palatul Episcopal Greco-Catolic din Piaţa Unirii. Ca parte a unei iniţiative a Asociaţiei Culturale Ars Nobilis, parte a proiectului "Oraşul cu 1000 de chipuri", publicului i-a fost prezentat albumul "Palatul Episcopal Greco-Catolic. Oameni, istorie, credinţă", coordonat de Rodica Indig.
28 Noiembrie 2017, 11:15
Zece noi trasee turistice din Bihor aşteaptă aprobare de la Bucureşti
Știri Bihor
Bihorenii şi turiştii care ajung în judeţ ar putea să parcurgă zece noi trasee turistice, în diferite zone montane. Toate cele zece trasee au fost amenajate de ONG-uri de profil, verificate de salvamontiştii bihoreni, care apoi, conform procedurilor legale, au propus Ministerului Turismului să le omologheze. Totuşi, de mai bine de un an de zile, oficialii de la Bucureşti nu au transmis niciun răspuns către Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor.
28 Noiembrie 2017, 10:14
Consiliul Local Oradea a aprobat cel mai restrictiv regulament de publicitate din ţară
Știri Oradea
Consiliul Local a aprobat în şedinţa de luni, rapid şi fără discuţii, cel mai restrictiv regulament de publicitate din ţară, a stabilit la 2 milioane euro indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de modernizare a Bazinului Olimpic, a decis reducerea numărului de curse ale OTL şi a hotărât finanţarea cheltuielilor cu masa şi cazarea pentru elevii învăţământului dual.
28 Noiembrie 2017, 09:35
Protest-fantomă: De ce a ratat PNL Bihor șansa de a face miting anti-Guvern
Bihorel
Vă amintiţi cumva mitingul de amploare organizat săptămâna trecută de PNL Bihor în cadrul unei acţiuni derulate la nivel naţional pentru a sensibiliza parlamentarii, indiferent de culoare, să voteze demiterea Guvernului Tudose la moţiunea de cenzură? Dacă nu, relaxaţi-vă, nici nu aveaţi cum, pentru că la Oradea, spre deosebire de alte reşedinţe de judeţ, un asemenea protest nici n-a avut loc.
28 Noiembrie 2017, 08:57
Ucigaşul cu ciocanul: BIHOREANUL dezvăluie mărturii din dosarul oribilei crime comise de Sorin Rogia
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL dezvăluie mărturii din dosarul oribilei crime comise de Sorin Rogia, apărute după prinderea asasinului, care se ascundea într-un vagon dezafectat din Gara Timişoara. Tânărul Radu Bogdan a murit nevinovat, ucis cu sălbăticie de cel mai bun prieten, cunoscut pentru tulburările sale psihice şi pornirile violente. Într-o discuţie despre "lume, viaţă şi credinţă” purtată pe o bancă în parc, Rogia i-a aplicat brusc peste 20 de lovituri în cap cu un ciocan, pe care l-ar fi luat de acasă ca să amenajeze un adăpost de ploaie pe malul Peţei, dar pe care l-a transformat în armă "din greşeală”. 
O nouă victorie clară pentru baschetbalistele de la Universitatea CSM Oradea
Știri Sportive
Baschetbalistele de la Universitaea CSM Oradea au obţinut în weekend şi cel de-al cincilea succes consecutiv din noua ediţie de campionat a Ligii I. Bihorencele au câştigat clar, cu scorul de 78-29, în faţa formaţiei  CSM II Satu Mare, iar miercuri vor întâlni, tot pe teren propriu, pe  FCC ICIM CSB 2 Arad, în derby-ul seriei.
28 Noiembrie 2017, 07:51
 < Pagina precedentă 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Pagina următoare > 

FOTO BIHOREANUL

 • 'Revoluţia în imagini': Fotografii inedite cu Oradea la Revoluţie, expuse în Cetate (FOTO)
 • Luaţi exemplu! Agricultorii bihoreni au atras în judeţ 141 milioane euro (FOTO)
 • Accident cu trei răniţi lângă Beiuş: Şoferul unui BMW a ratat o depăşire, s-a lovit de o dubiţă, iar cele două maşini au ajuns în şanţ (FOTO)
 • Accident cu maşina Poliţiei în Oradea, în faţă la hotel Ramada (FOTO)
 • 300 de amenzi într-o zi: Poliţiştii români şi maghiari au împânzit şoselele de pe graniţă (FOTO)
 • Creştini… pe jumătate: După ce au ascultat colinde, consilierii judeţeni din Bihor şi-au reluat bătăliile obişnuite (FOTO)
 • Sute de fapte bune pe un singur hol: Târg de Crăciun la Celestica Oradea, susţinut de companie pentru ONG-urile din oraş (FOTO)
 • Fundaţia Pyramid Learning Center şi-a inaugurat cel de-al doilea centru pentru copiii cu autism şi AD-HD (FOTO)
 • CSM CSU Oradea a jucat slab şi a pierdut cu 81-87 în faţa timişorenilor. Achim anunţă măsuri în cadrul lotului! (FOTO)
 • Casa de Pensii Bihor, închisă: Toţi angajaţii au declanşat un protest spontan din cauza salariilor mici (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON