URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 30 MARTIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Nişte spirite libere din Marghita au constatat că urbea e ocolită de trupele importante din ţară. Nu s-au dus să se plângă primarului că în târgul lor nu se întâmplă nimic. Au pus mână de la mână şi au adus ei cântăreţi în oraş. I-au cazat în casele lor, le-au dat din bucatele gătite de ei, şi-au chemat concetăţeni gratis la concert şi toată lumea a fost mulţumită.
Zic şi eu
Majoritatea primăriilor din Bihor nu se descurcă din veniturile proprii, dezvăluia în ianuarie Camera de Conturi. Nu-i o noutate. De două decenii cifrele spun că, din cele 91 de comune bihorene, doar 6 ar funcţiona fără bani de la Bucureşti.
Cum a fost?
De 8 Martie, cetăţeanul din mine a trimis câte un "mărţişor" Primăriei şi Poliţiei Rutiere, cu trei propuneri de modificări legate de circulaţia auto prin oraş. Prima: verde intermitent pentru maşinile care circulă dinspre strada Menumorut/Piaţa Creangă şi virează la dreapta, spre Parcul Petőfi. A doua: instalarea unui semafor cu buton pentru pietoni în dreptul staţiei de tramvai de după podul Decebal, pe sensul de mers înspre Hotelul Ramada.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
În foarte multe situaţii, după parcurgerea unui proces, partea care câştigă litigiul (creditorul) se vede în imposibilitatea de a obţine sumele acordate prin hotărârea judecătorească datorită faptului că partea care a pierdut procesul (debitorul) şi-a înstrăinat între timp toate bunurile. Pentru a preîntâmpina o astfel de situaţie, codul de procedură civilă pune la îndemâna părţii interesate instituţia sechestrului asigurător.
Bihoreanul la medic
Apendicita acută poate apărea la orice vârstă, dar este mai frecventă la tineri şi mai rară la vârstele extreme, nefiind influenţată de sex (cu excepţia perioadei dintre pubertate şi 25 de ani, când apare în 2/3 din cazuri la bărbaţi).
Psihologul Bihoreanului
Mulţumită Hollywood-ului şi conştiinţei comune, în mintea oamenilor din ziua de azi s-au instalat o serie de mituri legate de psihologie. În acest articol vom discuta despre câteva dintre ele şi vom vedea cum părerea lumii diferă de realitate.
Burta pe carte
În urmă cu 111 ani, pe 18 martie 1906, Traian Vuia făcea primul zbor din lume cu un avion autopropulsat, iar liceenii colegiului orădean care poartă numele inventatorului român au marcat această aniversare. Elevi din două clase de liceu au realizat machete ale aparatului de zbor, poreclit "Liliacul", din cauza formei sale.
20 Martie 2017, 17:30
Actual
Fostul deputat PD în Parlamentul Moldovei Iurie Bolboceanu a fost reţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, şi acuzat de spionaj şi trădare de patrie. Motivul? "A avut contacte cu adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse în Moldova, Alexandr Grudin, căruia i-ar fi transmis unele informaţi", susţin procurorii din Chişinău.
20 Martie 2017, 16:13
Actual
E război pe funcţii în ALDE, în condiţiile în care în jurul celor doi copreşedinţi se coalizează două tabere: una în jurul fostului liberal Călin Popescu Tăriceanu, iar cealaltă în jurul fostului PC, Daniel Constantin. "Nu mai fac înţelegeri cu Daniel Constantin", a transmis luni Tăriceanu. "Am mai făcut o dată şi m-am fript, atunci când am făcut listele pentru parlamentare".
20 Martie 2017, 15:30
Părerea noastră
Tipul care mi-a povestit întâmplarea neverosimilă de mai jos era, acum câteva zile, acasă cu soţia şi cu câţiva prieteni veniţi în vizită. În timp ce stătea la palavre cu amicii, atenţia i-a fost atrasă de o maşină care tocmai parca în faţa casei sale. Curios, a ieşit în întâmpinare. Din automobil au coborât un bărbat şi o femeie...
20 Martie 2017, 14:59
Sport
Sportivii  Centrului Olimpic de pregatire de judo de la Oradea au obținut în week-end două clasări pe podium și un loc V la concursurile internaționale la care au participat. Dacă Vlad Vișan s-a situat al III-lea la Openul Panamerican Santiago de Chile, Alexandru Raicu a cucerit medalia de bronz la  Openul African Casablanca din Maroc, unde  Marcel Cercea s-a situat al V-lea.
20 Martie 2017, 14:02
Bihor
O tânără de 35 de ani din satul bihorean Ginta, comuna Căpâlna, a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce s-a spânzurat într-un copac din curtea casei în care locuia. Înainte de a se sinucide, femeia a incendiat una din casele în care ea şi soţul ei locuiau.
20 Martie 2017, 13:58
Plictis la minim
Teatrul Regina Maria reia, după doi ani, spectacolul "Scripcarul pe acoperiş", cea mai de succes producţie a teatrului orădean din ultima perioadă, care i-a adus şi două nominalizări la Premiile UNITER. Prima reprezentaţie din această stagiune este programată pe 2 aprilie.
20 Martie 2017, 13:05
Sport
Sportivul orădean Călin Laza s-a casat pe podium la concursul internațional de alergare montană, care s-a desfășurat în week-end la Șuncuiuș. Laza a terminat al doilea cursa de 16,1 km, fiind devansat doar de  campionul național la alergare montană, Gyorgy Szabolcs
 
20 Martie 2017, 12:39
Părerea noastră
În "cel mai sigur oraş din ţară", un individ răneşte un bărbat şi îşi execută cu sânge rece iubita. Deşi autorităţile ştiau încă de la amiază numele criminalului şi maşina cu care se deplasa, nu i-au dat semnalmentele decât spre seară. Nepermis de târziu.
20 Martie 2017, 12:13
Bihor
Săptămânalul BIHOREANUL dezvăluie, în ediţia de luni, fapte revoltătoare realizate de membri ai echipei de anchetă care a invesigat împrejurările uciderii tinerei Dalia Duca. Imagini explicite cu fata împuşcată în cap au fost trimise amicilor de un criminalist al Poliţiei, ajungând să fie distribuite pe internet. Parchetul a refuzat să dea lămuriri cu privire la acest subiect, transmiţând că va răspunde... în termenul legal.
Bihor
Un orădean în vârstă de 49 de ani a ajuns încătuşat la Poliţie, duminică seară, după ce, prins în maşină cu o prostituată, a refuzat să se legitimeze. Mai mult, bărbatul şi-a turat motorul, ca şi cum ar fi vrut să demareze în trombă, astfel că oamenii legii l-au dus la secţie, încătuşat. Ulterior, l-au amendat cu 3.200 de lei, iar pe tânăra cu care era în maşină cu 500 de lei.
20 Martie 2017, 10:50
Bihor
Un orădean în vârstă de 59 de ani a murit în noaptea de duminică spre luni, după ce a căzut de la etajul 8 al unui bloc din cartierul Nufărul.
20 Martie 2017, 10:19
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
20 Martie 2017, 09:55
Bihor
Dacă atunci când e vorba de anunţarea unor curse noi de pe Aeroportul Internaţional Oradea, decidenţii locali şi reprezentanţii companiilor se înghesuie să organizeze conferinţe de presă şi să apară în pozele care capturează istoricele momente, ei bine, când vine vorba despre anularea şi amânarea unor zboruri printre marii comunicatori se lasă liniştea.
20 Martie 2017, 09:20
Premiile lui Bihorel
Evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: ​Bolovan a fost în prezidiu, alături de Rangnea şi Divorţeanu, la întâlnirea cu primarii de municipii. "Stăteaţi la masa aia de parcă eraţi împăiat", am observat. "Asta pentru că am luat un antivomitiv înainte. Apoi trebuia să fiu vigilent, că între cei doi te poţi trezi că-ţi dispare sau portofelul, sau buletinul, ca să meargă să ia credit în numele meu".
20 Martie 2017, 08:15
Ştiri de la CAO
SC Compania de Apă Oradea SA îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna Martie, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00, după următorul program:
20 Martie 2017, 07:20
Bihoreanul tipărit
Luni, 20 martie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: BIHOREANUL scoate la lumină detalii şocante din trecutul tinerei împuşcate de Adrian Hladii, lărgind „cercul suspecţilor” care pot fi acuzaţi de moartea Daliei Duca. Urmele arată că Adi Grasu şi-a omorât fosta prietenă chiar pe strada Barcăului, imediat după ce i-a rănit bodyguardul, trântind-o pe bancheta BMW-ului, punându-i pistolul la cap şi trăgând două focuri. Dalia a ajuns într-un asemenea anturaj dubios după ce, în copilărie, a căzut pradă unui notoriu obsedat sexual, pe care însă justiţia l-a transformat în victimă, despăgubindu-l cu 25.000 euro! 
19 Martie 2017, 23:40
Bihor
Tot mai puţini orădeni arată, în stradă, că sunt nemulţumiţi de Guvernul PSD-ALDE. Duminică seară, doar 16 orădeni s-au adunat în Piaţa Unirii, iar ca să arate că ei nu au de gând să renunţe, au compus mesajul "#Rezist" cu ajutorul telefoanelor mobile.
19 Martie 2017, 21:33
Bihoreanul tipărit
După ce a redobândit un teren pe care statul comunist i-l luase ca să facă blocuri, bătrânul s-a trezit că aleşii locali l-au închiriat directoarei şcolii, care l-a ocupat cu un ABC construit fără autorizaţie, ultimii 13 ani petrecându-i în procese fără de sfârşit.
19 Martie 2017, 17:51
Oradea noastră
După ce pe grupul de Facebook "Oradea suntem noi" a fost lansată ideea ca orădenii să "adopte" ghivecele de pe malul drept al Crişului Repede, între podurile Ferdinand şi Decebal, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri şi Primăria Oradea au anunţat că susţin proiectul. Instituţiile vor asigura pământul de flori necesar şi vopseaua pentru jardiniere, în timp ce orădenii sunt aşteptaţi marţi să aducă florile pe care le vor sădi.
19 Martie 2017, 16:48
Premiile lui Bihorel
Cazarea unui demnitar la București costă poporul 1000 de euro pe lună. Semn că domnia și prostia, în cazul de față amândouă, se plătesc.
19 Martie 2017, 16:10
Bihor
Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, este unul dintre politicienii asupra cărora presa centrală şi-a orientat tot mai mult atenţia. În contextul intensificării informaţiilor conform cărora ar urma să candideze la preşedinţia PNL, realizatorii emisiunii „Faţă în faţă” difuzată de Digi 24 l-au chestionat pe edilul orădean pe teme de administraţie locală, dar şi de politică naţională, iar Bolojan a dat un răspuns direct, fără niciun echivoc, întrebării dacă vrea sau nu vrea şefia partidului.
19 Martie 2017, 15:20
Oradea noastră
Ce ai făcut tu azi pentru mediu? Chiar așa, ce ai făcut după ce ai criticat că malurile apelor sunt sufocate de deșeuri, după ce ai constatat că vecinii nu aruncă selectiv deșeurile și după ce, evident, ai găsit vreo două-trei exemple de bune practici din alte țări? Concret, ce ai făcut pentru mediu? Dar pentru ape?
19 Martie 2017, 14:40
Sport
Gimnasta Cătălina Ponor se întoarce cu două medalii de aur de la Cupa Mondială de la Baku. Cătălina, care anul acesta împlineşte 30 de ani, a fost câştigătoare la bârnă şi sol.
19 Martie 2017, 14:00
Premiile lui Bihorel
Cine-a zis că pesediştii şi liberalii nu încap în aceeaşi încăpere se înşală. Deputatul PSD Bihor Ioan Sorin Roman, cel care nici n-ar mai fi parlamentar dacă avocaţii săi nu ar fi găsit o chichiţă prin care să atace hotărârea definitivă de incompatibilitate şi interdicţia de a ocupa funcţii publice, îşi face cabinet parlamentar în Salonta, luând în chirie taman spaţiul în care până anul trecut a funcţionat biroul rivalului de la PNL.
19 Martie 2017, 13:04
Actual
Ministerul Afacerilor Interne vrea să le facă românilor un nou document de identificare, mai precis o Carte electronică de identitate. Potrivit proiectului supus dezbaterii publice de MAI, noul document electronic va înlocui şi cardul de sănătate.
19 Martie 2017, 13:00
Magazin
În goana tinerilor după aprecieri pe reţelele de socializare, o companie din Japonia şi-a găsit clienţii perfecţi. "Family Romance" închiriază pseudo-prieteni pentru cei care nu vor să apară singuri în selfie-urile de pe Facebook sau Instagram.
19 Martie 2017, 12:57
Sport
Presa sportivă scrie că orădeanul Claudiu Keşeru (30 de ani) este în cel mai bun sezon al carierei sale. Fotbalistul a marcat un nou gol pentru Ludogoreţ Razgrad în remiza de pe teren propriu cu Dunav Ruse, scor 2-2.
19 Martie 2017, 12:39
Actual
Şase români au fost condamnaţi, în Marea Britanie, la un total de 47 de ani de închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi în cazul a 11 jafuri comise la magazine de bijuterii din tot Regatul. În total, cei şase hoţi au furat bijuterii în valoare de peste 3 milioane de lire sterline.
19 Martie 2017, 11:57
Sport
Echipa orădeană de handbal masculin CSM s-a impus clar, sâmbătă, la Arena Antonio Alexe, în faţa ultimei clasate din seria vestică a Diviziei A, CSU Politehnica Timişoara. Orădenii au câştigat cu scorul de 43-27 şi şi-au consolidat locul II al ierarhiei.
19 Martie 2017, 11:55
Bihoreanul tipărit
Fie că este vorba de curţile şi grădinile caselor sau de spaţiile verzi care înconjoară blocurile, toate prind din nou viaţă primăvara. Ca să crească frumos, dar şi să aibă randament, plantele trebuie însă întreţinute cu grijă. Daniel Boţa, administratorul magazinelor Danvert, specializate în comercializarea materialului semincer şi a altor produse agricole, explică lucrările necesare în această perioadă pentru ca toate să meargă din plin. "Oamenii caută ambalajele frumoase, nu soiurile gustoase", mai spune el.
19 Martie 2017, 10:34
Sport
Echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU şi-a continuat cu succes seria jocurilor din campionatul Ligii Naţionale. Elevii antrenorului Cristian Achim s-au impus, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 84-72, în faţa echipei BC CSU Sibiu, într-un meci foarte important pentru ambele echipe. Bihorenii s-au apropiat astfel la un singur punct de podium.
19 Martie 2017, 09:00
Actual
Chuck Berry, o legendă a muzicii rock&roll, a murit sâmbătă, la vârsta de 90 de ani. Într-o carieră prestigioasă de peste şapte decenii, Chuck Berry, un pionier al muzicii rock and roll, a lansat numeroase piese de mare succes, precum ”Roll Over Beethoven”, ”Sweet Little Sixteen” şi ”Johnny B Goode”.
19 Martie 2017, 08:00
Bihor
BIHOREANUL a pus cap la cap informaţii din surse oficiale şi neoficiale, conturând felul în care autorităţile au reuşit să dea de urmele interlopului Adrian Hladii, căutat de 4 zile pentru uciderea unei tinere orădence şi rănirea unui bărbat. Un rol major l-a jucat, fără să vrea, chiar soţia suspectului, întoarsă acasă, din Italia, după declanşarea scandalului.
Bihor
Adrian Hladii, interlopul căutat pentru uciderea tinerei Dalia Duca, a fost găsit de Poliţie, sâmbătă seara, în cartierul Nufărul, unde se ascundea într-un apartament. La sosirea poliţiştilor, individul s-a aruncat de la etajul 4 şi şi-a pierdut viaţa, neputând fi resuscitat.
18 Martie 2017, 19:12
Sport
Echipa orădeană de fotbal Luceafărul a pierdut jocul pe care l-a susţinut sâmbătă la Călăraşi, în cadrul etapei a XXV-a a Ligii a II-a. Bihoreni au cedat în final cu scorul de 2-3, după ce la pauză gazdele conduceau cu 3-0. După o primă repriză foarte slabă, orădenii au revenit în partea a doua, au marcat prin Arnăutu din penalty şi Marius Matei, însă n-au putut mai mult şi rămân cu un singur punct acumulat în 2017.
18 Martie 2017, 19:00
Bihor
Durere fără margini şi multe strigăte de suferinţă, sâmbătă, la Capela Haşaş din Cimitirul Municipal al Oradiei, unde aproape 500 de persoane s-au adunat ca să o conducă pe ultimul drum pe Dalia Duca, tânăra de 24 de ani împuşcată de fostul ei iubit, Adrian Hladii. Vizibil sfâşiată de durere, mama fetei şi-a strigat neîncetat durerea, sperând însă că totul este un coşmar din care urmează să se trezească.
18 Martie 2017, 18:19
De ştiut
Apendicita acută poate apărea la orice vârstă, dar este mai frecventă la tineri şi mai rară la vârstele extreme, nefiind influenţată de sex (cu excepţia perioadei dintre pubertate şi 25 de ani, când apare în 2/3 din cazuri la bărbaţi).
18 Martie 2017, 17:38
Sport
Sportiva orădeană Bianca Benea a obţinut medalia de argint la Campionatul Naţional de spadă tineret (U23), competiţie care s-a desfăşurat la Craiova. Legitimată la clubul CSM Oradea, sportiva bihoreană a reuşit să-şi adjudece 13 dueluri din cele 15 susţinute. În finală, Benea a cedat cu 11-15, în faţa Amaliei Tătăran de la Dinamo Bucureşti.
18 Martie 2017, 16:44
Bihor
Tinerii orădeni sunt nemulţumiţi că Primăria i-a "sărit" în proiectarea bugetului pentru acest an. Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor şi Uniunea Studenţilor din Oradea cer municipalităţii să aloce bani activităţilor de tineret, aşa cum legea prevede, de altfel.
18 Martie 2017, 16:00
 < Pagina precedentă 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2232 RON
  • 1 EUR = 4.5575 RON
  • 1 HUF = 0.0147 RON