URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 MAI 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Bolojan s-a săturat de meandrele vieţii politice, motiv pentru care a renunţat să candideze la şefia partidului. De altfel, structural nici nu e potrivit pentru asemenea activităţi care presupun compromisuri, şulfării şi trădări. Nu este el omul potrivit care să-i pună cap la cap pe liberalii penali cu activiştii care fură prin judeţe cot la cot cu duşmanii pesedişti.
Zic şi eu
Încăierarea unor liceene de săptămâna trecută ne aminteşte încă o dată, dacă am uitat cumva ori dacă avem orbul găinilor, în ce junglă ne creştem copiii. Cei pe care, peste câţiva ani, ne vom baza ca să ne construiască locuinţe, să ne trateze, să ne repare maşini, să ne croiască haine, să ne coacă pâine, să ne nască şi să ne educe nepoţii.
Cum a fost?
A fost scump? A fost. Deh, aşa e când trăieşti în noua Vienă sau mica Barcelonă. Dai un ban, dar locuieşti în noua senzaţie turistică a Europei, nu-i aşa? Lăsând la o parte mica ironie, preţurile au fost la nivelul celor de la marile festivaluri muzicale (vezi Untold), cu diferenţa că acolo nu ai alternative, fiindcă te afli într-un spaţiu închis şi controlat...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce notă daţi portalului www.eBihoreanul.ro?De stiut
Avocatul Bihoreanului
Printr-o decizie din 28 februarie 2017, publicată recent în Monitorul Oficial, Curtea Constituţională a decis că soluţia legislativă care exclude obligaţia informării suspectului/inculpatului despre schimbarea încadrării juridice este neconstituţională.
Bihoreanul la medic
Deoarece bolile cu transmitere sexuală afectează disproporţionat femeile şi nou-născuţii, prevenirea acestora este un important obiectiv pentru sănătatea femeilor. Multe din aceste boli sunt transmise mai frecvent de la bărbaţi la femei decât de la femei la bărbaţi.
Psihologul Bihoreanului
 Psihopaţii pot fi persoane de succes, manageri, cuvântători. Chiar soţi sau amanţi atunci când se nimereşte. Emană şarm, iar când se prezintă unei persoane prima impresie pe care o lasă este de om fără de cusur. Cu timpul însă viaţa de cuplu va lăsa să transpire anumite lucruri.
Bihor
Dezvăluiri şocante despre cum funcţionează Justiţia din România! Avocatul Radu Chiriţă, care a cerut informaţii de la toate instanţele din ţară, arată că în numai 5 ani au fost emise peste 100.000 de mandate de interceptare, fiind ascultaţi circa 300.000 de români. Multe instanţe, inclusiv bihorene, au aprobat toate solicitările procurorilor. Tribunalul Bihor a refuzat să comunice câte interceptări a aprobat.
Burta pe carte
Liceul Don Orione dedică luna mai colaborării dintre profesori, elevi şi părinţi, pregătind mai multe evenimente la care vor participa toţi aceştia. Printre altele, la şcoală vor avea loc ore de dirigenţie la care vor participa şi părinţii, ateliere pentru elevi, dar şi o piesă de teatru la care cadre didactice, părinţi şi şcolari vor lucra împreună.
18 Mai 2017, 11:58
Magazin
Fiul cel mare al lui Donald Trump ar fi venit la vânătoare de căprioare şi mistreţi în România! Se pare că Donald Trump Jr. se află în țară încă de la începutul săptămânii, pe un domeniu de vânătoare din Giurgiu, vizita fiind ținută la secret.
18 Mai 2017, 11:37
De ştiut
Printr-o decizie din 28 februarie 2017, publicată recent în Monitorul Oficial, Curtea Constituţională a decis că soluţia legislativă care exclude obligaţia informării suspectului/inculpatului despre schimbarea încadrării juridice este neconstituţională.
18 Mai 2017, 11:15
Sport
Salontanii de la clubul Tengo au dominat clar prima etapă a Ligii Europene de Futnet a Cluburilor, fosta Interligă. Desfășurată în Slovacia, runda a adus patru victorii cu 3-0 pentru bihoreni, care s-au instalat din start în fruntea clasamentului.
18 Mai 2017, 10:33
Bihor
Inițiativă inedită a Bisericii Baptiste Speranța din Oradea. Reprezentanții acesteia organizează vineri și sâmbătă un târg caritabil, pentru a strânge fonduri pentru plata terenului pe care se va construi viitoarea clădire a bisericii. Organizatorii oferă 4.000 de mici gratuit celor care se înscriu online.
Bihorel
Încet, dar sigur, cele trei partide care conduc Consiliul Judeţean, UDMR, PSD şi ALDE, reuşesc să-şi marcheze teritoriul, înlocuind vechea clientelă a liberalilor cu activiştii proprii nu doar în interiorul CJ, ci şi prin instituţiile şi firmele subordonate. După pensionarea de nevoie a şefului Direcţiei Economice a Consiliului, Dimitrie Musca, acum a venit rândul directorului Societăţii de Pază şi Protecţie Bihor, Ioan Sala, pe care vicele Ioan Mang îl vrea mazilit încă de la începutul mandatului.
18 Mai 2017, 09:12
Bihor
Procurorii DNA Oradea au descins joi dimineață în percheziții la Poliția Valea lui Mihai, într-un dosar ce vizează fapte asimilate celor de corupție și acte de comerț incompatibile cu funcția.
18 Mai 2017, 08:29
Bihoreanul tipărit
Cel mai faimos luptător român, uriaşul Alexandru Lungu, şi-a arătat o faţă surprinzătoare pe ringul show-ului "Uite cine dansează", a cărui revelaţie a fost. Deşi cântăreşte peste 150 de kilograme, "Bestia" din Oradea a luat în serios provocarea de a dansa în populara emisiune a Pro TV şi, datorită ambiţiei şi tenacităţii, a fost una dintre cele mai susţinute şi votate vedete ale competiţiei.
Sport
Fotbalistul echipei Crişul Aleşd, Andrei Cătană, care a fost aproape de o tragedie pe terenul de joc, după ce a suferit un stop cardio respirator în urmă cu aproximativ o lună, se simte bine şi va fi externat sâmbătă din spital. "Nu voi mai putea face sport de performanţă, dar să alerg sau să merg cu bicicleta o să pot", a precizat sportivul.
18 Mai 2017, 07:32
Sport
După o primă ediţie reuşită, Turul Ciclist al Bihorului se va desfăşura, anul acesta, în primele patru zile ale lunii iunie. Până acum şi-au anunţat participarea la start 26 de echipe. Noutatea o va constitui o echipă Pro-Continentală din SUA.
17 Mai 2017, 19:27
Bihoreanul tipărit
Înainte de legea prevenţiei, inspectorilor fiscali li se fixează ţinte de colectare suplimentară. O reglementare prin care fiecare inspector trebuie să scoată bani în plus de la firme şi cetăţeni este criticată de şeful PSD, dezminţită de conducerea ANAF şi confirmată, cu nuanţe, inclusiv de şeful Finanţelor Bihor.
17 Mai 2017, 18:40
Bihor
Legea care stabileşte condiţiile prin care o firmă poate să se atesteze ca întreprindere de economie socială, adică una care luptă pentru combaterea sărăciei şi incluziune socială, există din 2015, dar nicio firmă din Bihor nu s-a acreditat în acest sens. În contextul în care doar aceste companii ar putea fi eligibile pentru accesarea unor fonduri europene, AJOFM Bihor le transmite patronilor bihoreni că are un compartiment expres pentru aceste atestate.
17 Mai 2017, 17:56
Sport
Micii judoka orădeni de la LPS Bihorul Liberty au obţinut două medalii de argrint şi au ocupat două locuri V la întrecerile ediţiei din acest an a Campionatului Naţional rezervat copiilor, care s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea. De asemenea, cu echipa Euroregiunii de Nord-Vest, orădenii s-au clasat pe locul III.
17 Mai 2017, 17:30
Bihor
Avocatul Ioan Sava şi soţia sa, Daniela Sava, condamnaţi iniţial la închisoare de Curtea de Apel Oradea, după ce DNA i-a trimis în judecată pentru şantaj ca urmare a unor mesaje postate pe forumul de discuţii al unei publicaţii online la adresa judecătoarei Crina Muntean, au fost achitaţi! Decizia a fost dată miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și este defintivă.
17 Mai 2017, 17:00
Actual
Lovitură pentru RCS&RDS. La doar o zi de la listarea pe bursă, grupul a anunţat că Serghei Bulgac, directorul general al companiei Digi Communications şi al RCS&RDS este urmărit penal în calitatea de suspect în legătură cu săvârşirea infracţuiunii de săpalare de bani într-un dosar la DNA.
17 Mai 2017, 16:18
Timp liber
Pe 10 şi 11 iunie, la Vadu Crişului se organizează o nouă ediţie a Târgului de la Vama Sării, cu tradiţionala sosire a plutei cu sare pe Crişul Repede, concurs de gătit bogracs şi o serie de concerte, între care unele cu invitaţi celebri, şi anume Lidia Buble, Alina Eremia şi Iris.
17 Mai 2017, 15:42
Bihor
Secţia clinică de gastroenterologie din Spitalul Clinic Judeţean Oradea are, de miercuri, cel mai performant laborator de endoscopie din ţară, în urma unui efort financiar de peste 1,8 milioane euro cu care, în decurs de 5 ani, s-a reabilitat şi modernizat spaţiul şi s-au achiziţionat echipamente de ultimă generaţie ce permit acordarea de servicii integrate, de diagnostic şi tratament. Secţia are gardă permanentă. 
Bihor
Un patron de amanet din Oradea a cerut ajutorul jandarmilor orădeni, marţi, după ce în magazin a venit un bărbat care încerca să amaneteze o bicicletă furată. Hoţul le-a recunoscut jandarmilor că a furat bicicleta dintr-o scară de bloc din Rogerius, iar aceştia l-au predat poliţiştilor, care îl vor cerceta penal.
17 Mai 2017, 14:04
Bihoreanul tipărit
Împins de organizaţiile din Ardeal şi Banat, cele mai puternice, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, era cotat în ultimele luni cu şanse mari la preşedinţie, dar săptămâna trecută a decis să nu concureze. În interviul acordat BIHOREANULUI, Bolojan arată ce socoteli îşi făcuse şi de ce n-a mers până la capăt, dar şi cum a pierdut PNL şefia Consiliului Judeţean Bihor, de ce nu a arbitrat disputa între cei doi viceprimari pentru conducerea PNL Oradea şi cum vede în continuare politica, cu grija de a părăsi scena pe picioarele sale, "nu cu un picior în dos".
17 Mai 2017, 13:10
Sport
Cicliştii orădeni de la CarCover Racing Team s-au clasat de şase ori pe podium la întrecerile concursului Maraton MTB "Drumul Regelui", care s-a desfăşurat în judeţul Arad. Orădenii au cucerit, astfel, patru medalii de aur, una de argit şi una de bronz.
17 Mai 2017, 12:45
Părerea noastră
Cu mulţi ani în urmă, când PSD abia se lepădase de denumirea FDSN pentru a se boteza PDSR, iar organizaţia din Bihor era dominată de inşi ca Mihai Bar ori Ghiţă Sârb şi formată preponderent din proletari, economişti şi ingineri, credeam că apariţia unui nou "star", provenit din mediul universitar, îi va imprima prestanţă, logică şi eficienţă. În timp, aveam să constat că m-am înşelat...
17 Mai 2017, 12:10
Bihor
Acţiunile DIGI Communications, unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, controlat de magnatul orădean Zoltan Teszari, sunt tranzacţionate, începând de marţi, la Bursa de Valori Bucureşti. Listarea Digi a fost cea mai mare ofertă de pe BVB din ultimii trei ani. "Preţul acţiunilor în cadrul ofertei a fost de 40 lei / acţiune. La acest preţ, valoarea ofertei a fost de peste 944 milioane lei (207 milioane euro)", anunţă BVB.
17 Mai 2017, 11:48
Bihor
Un incendiu violent a izbucnit, marţi seară, la o fabrică de elemente de dulgherie şi tâmplărie din Lunca, cel mai probabil din cauza folosirii neglijentă a unui aparat de sudură. Pompierii din Ştei au luptat cu flăcările mai bine de o oră, limitând pagubele la 1.000 de kilograme de rumeguş şi deşeuri din lemn şi 70 de metri pătraţi din acoperiş.
17 Mai 2017, 11:21
Magazin
Proaspăt tătic pentru a patra oară, Adrian Mutu nu are parte de nişte zile prea fericite. A descoperit că bona filipineză pentru a cărei angajare a plătit 4.000 de euro îi fura din casă haine, alimente şi bijuterii. "Putea să-mi răpească copilul", spune acum fostul internaţional.
17 Mai 2017, 11:10
Bihor
Reprezentanţii Ryanair România au anunţat, marţi, că zborurile pe ruta Oradea - Memingen (Germania) vor debuta cu două luni mai devreme decât a fost anunţat iniţial. Primele curse pe această rută sunt programate la începutul lunii septembrie, iar Ryanair a scos la vânzare bilete la preţuri promoţionale începând de la 19,99 euro.
17 Mai 2017, 10:36
Bihor
Tribunalul Bihor a pronunţat verdictul în dosarul afaceristului Radu Olteanu, dezvoltatorul Cartierului Soarelui, şi al complicelui său, consultantul financiar Ioan Doru Cotoroi, judecaţi pentru un „tun” de 3 milioane euro în dauna CEC Bank. Ambii afacerişti au încasat condamnări la închisoare cu executare.
17 Mai 2017, 10:17
Bihor
Un procuror prins băut la volan a fost trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel Oradea. Ciprian Dorobanțu, fost procuror DNA, în prezent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, riscă să fie suspendat din funcție.
17 Mai 2017, 09:33
Bihorel
Încarcerat în noiembrie 2015 pentru 4 ani după ce a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, fostul judecător Mircea Puşcaş de la Curtea de Apel Oradea se află într-o situaţia naşpa. Nu numai pentru că este la mititica, ci şi pentru că mai are pe rol încă un proces de corupţie, tergiversat din 2013 la Curtea de Apel Cluj, unde anul trecut a încasat alţi 5 ani de detenţie.
17 Mai 2017, 08:56
Bihoreanul tipărit
Burduşite cu mii de tone de reziduuri periculoase, cinci depozite din Suplacu de Barcău şi Derna se află pe lista celor 68 de incinte industriale grav poluante pentru care România riscă amenzi usturătoare la Curtea Europeană de Justiţie. Dacă le-ar ceda digurile ori o viitură le-ar revărsa peste margini, lacurile cu resturi petroliere ale fostei Rafinării Crişana ar contamina apele Barcăului, iar cele cu acid sulfuric şi gudroane de la defuncta Uzină de uleiuri din Derna-Tătăruş ar distruge o parte a localităţii.
17 Mai 2017, 08:01
Actual
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea privind asigurarea RCA, asiguraţii având posibilitatea să contracteze o poliţă de asigure pe o perioadă cuprinsă între între o lună şi 12 luni, să o suspende pe perioada imobilizării vehiculului şi să fie despăgubiţi indiferent de service-ul la care merg.
16 Mai 2017, 22:56
Bihor
La puţin timp după ce chiar comisarul european Corina Creţu, provenită din PSD, a dezvăluit că România este singura ţară care mai trimite la Bruxelles proiecte pe hârtie, cu mii de pagini semnate, deşi UE încurajează debirocratizarea, senatorul PNL Bihor Cornel Popa face apel la premierul Sorin Grindeanu în acest sens. Concret, parlamentarul bihorean cere îmbunătăţirea aplicaţiei electronice care ar face posibilă transmiterea online a documentaţiilor şi, implicit, creşterea vitezei de lucru şi absorbţiei de fonduri europene.
16 Mai 2017, 20:35
De ştiut
În căutarea unui partener de viață atât femeile cât și bărbații apelează la artificii de imagine menite să le sporească gradul de atractivitate. Indiferent că vorbim de un aftershave sau pantofi cu toc cui, aproape fiecare dintre tineri încearcă într-un fel sau altul să apară în ochii celorlalți mai mult decât sunt. Problema e că nu toate aceste trucuri funcționează...
16 Mai 2017, 19:22
Bihor
Din această vară vor începe lucrările la transformarea străzii Vasile Alecsandri în zonă pietonală, urmând ca anul viitor acelaşi lucru să se întâmple în Piaţa Ferdinand şi pe strada Aurel Lazăr, a anunţat, marţi, primarul Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă. De asemenea, acesta a spus că municipalitatea vrea să aducă firme specializate care să investească în construcţia de parcări în oraş, pe care apoi să le administreze.
16 Mai 2017, 18:20
Bihor
Filmuleţul cu eleva din Oradea bătută de alte două adolescente a stârnit revoltă şi furie în comunitate. În vreme ce majoritatea internauţilor condamnă gestul bătăuşelor, tatăl principalei agresoare, Flavia Belcea, îşi apără fata, înjurându-i pe cei care o critică: "Pentru toţi cei care nu au ce face şi lasă comentarii pentru o bătaie le zic: vă dau la m... Bine a făcut, este fata mea şi fata mea nu se lasă la nimeni!". La rândul ei, Flavia lasă să se înţeleagă că rezolvarea disputelor proin violenţă este ceva normal.
16 Mai 2017, 17:13
Bihor
Orădenii sunt invitaţi la un festiv culinar în Piaţa Unirii. Ediţia a doua a Street Food Festival va fi una mai bogată, cu 45 de vendori cu mâncare, deserturi şi băuturi, între care Chef Foa şi Chef Adrian Hădean. În cadrul evenimentului - care va opri circulaţia auto în Piaţa Unirii - vor avea loc şi o serie de concerte.
16 Mai 2017, 16:15
Bihor
Într-o conferinţă de presă surpriză, primarul Ilie Bolojan a prezentat, marţi, detalii despre proiectele de mobilitate ale oraşului, precizând că noua linie de tramvai care va lega Calea Aradului şi Depoul OTL va fi finalizată în toamna anului viitor sau, cel târziu, în primăvara anului 2019, că în toamnă vor începe lucrările la un nou pod peste Crişul Repede şi că se pregăteşte ridicarea unui alt pasaj suprateran peste centură, în zona Cimitirului Rulikowski, pentru asigura accesul la noua piaţă de vechituri şi la Parcul Industrial II.
16 Mai 2017, 15:35
Bihor
La fel ca în ultimii 21 de ani, Zilele Muzeului Ţării Crişurilor au debutat într-una din sălile Palatului Baroc din Oradea, dar cu promisiunea oficialilor bihoreni că festivitatea se ţine pentru ultima oară în acest loc. De altfel, începând de joi, orădenii vor putea vizita expoziţii ale muzeului şi în noul sediu, amenajat pe strada Armatei Române.
16 Mai 2017, 15:01
Timp liber
Restaurantul The Bridge, situat pe malul Crișului Repede, în vecinătatea Podului Intelectualilor, cu o vechime de peste 35 de ani, a fost recent complet renovat și îi așteaptă acum pe orădeni într-un spațiu generos, urban și prietenos, care combină foarte bine elementele vechi de design cu cele moderne, îmbinate perfect de către un renumit designer local.
Bihor
Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor a reacţionat după bătaia pe care trei fete de 16 ani i-au aplicat-o unei colege de-a lor, de aceeaşi vârstă, incident filmat şi postat pe internet. CJE Bihor consideră comportamentul agresoarelor ca fiind unul de condamnat, iar preşedintele acestei structuri, liceanul Titus Maghiar, se declară convins că acest caz nu este izolat şi că între elevi se petrec răfuieli şi bătăi mult mai des decât se scrie în presă.
16 Mai 2017, 13:27
Bihor
Artistul fotograf Constantin Dancoglu, distins cu titlul de Excelenţă al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, a încetat din viaţă după o lungă şi grea suferinţă. Inginer de profesie şi membru al clubului fotografic Nufărul încă din anii ’80 Dancoglu a fost unul dintre cei mai premiaţi fotografi orădeni cu expoziţii realizate în Europa şi SUA.
16 Mai 2017, 12:51
Bihor
Un localnic din Girişu de Criş a găsit luni, în propria grădină, o bombă aruncător de calibru 82 de milimetri, provenită din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Specialiştii pirotehnicieni ai ISU Crişana au ridicat bomba şi au depozitat-o în condiţii de siguranţă.
16 Mai 2017, 12:09
Părerea noastră
Homosexualii au primit o lovitură sub centură: Parlamentul a decis că familia tradiţională se compune dintr-un bărbat şi o femeie. Păi, hai să vedem cam cum arată o familie tradiţională în poporul ce se trage din Decebal şi Traian!
16 Mai 2017, 11:36
Burta pe carte
Ediţia 2017 a Galei Profesorilor Bologna va avea doi laureaţi de la Universitatea din Oradea: Adrian Timar, dascăl la Facultatea de Protecţia Mediului, şi Pavel Dănuţ Tocuţ, de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică. Cei doi au fost propuşi pentru câştigarea acestui premiu de către studenţii lor, iar apoi au fost evaluaţi de tineri anume pregătiţi de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.
16 Mai 2017, 10:47
Bihor
Cele trei adolescente care au fost filmate în timp ce loveau cu pumnii şi picioarele o altă tânără au fost identificate de poliţiştii orădeni. Este vorba despre trei fete de 16 ani, care au şi fost audiate, luni seară şi marţi dimineaţă, la sediul Poliţiei Oradea şi s-au ales cu dosar penal. Se pare că fetele s-au certat din cauza unei bârfe despre un băiat.
16 Mai 2017, 09:55
 < Pagina precedentă 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.0533 RON
  • 1 EUR = 4.5496 RON
  • 1 HUF = 0.0148 RON