URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 MAI 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Bolojan s-a săturat de meandrele vieţii politice, motiv pentru care a renunţat să candideze la şefia partidului. De altfel, structural nici nu e potrivit pentru asemenea activităţi care presupun compromisuri, şulfării şi trădări. Nu este el omul potrivit care să-i pună cap la cap pe liberalii penali cu activiştii care fură prin judeţe cot la cot cu duşmanii pesedişti.
Zic şi eu
Încăierarea unor liceene de săptămâna trecută ne aminteşte încă o dată, dacă am uitat cumva ori dacă avem orbul găinilor, în ce junglă ne creştem copiii. Cei pe care, peste câţiva ani, ne vom baza ca să ne construiască locuinţe, să ne trateze, să ne repare maşini, să ne croiască haine, să ne coacă pâine, să ne nască şi să ne educe nepoţii.
Cum a fost?
A fost scump? A fost. Deh, aşa e când trăieşti în noua Vienă sau mica Barcelonă. Dai un ban, dar locuieşti în noua senzaţie turistică a Europei, nu-i aşa? Lăsând la o parte mica ironie, preţurile au fost la nivelul celor de la marile festivaluri muzicale (vezi Untold), cu diferenţa că acolo nu ai alternative, fiindcă te afli într-un spaţiu închis şi controlat...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce notă daţi portalului www.eBihoreanul.ro?De stiut
Avocatul Bihoreanului
Printr-o decizie din 28 februarie 2017, publicată recent în Monitorul Oficial, Curtea Constituţională a decis că soluţia legislativă care exclude obligaţia informării suspectului/inculpatului despre schimbarea încadrării juridice este neconstituţională.
Bihoreanul la medic
Deoarece bolile cu transmitere sexuală afectează disproporţionat femeile şi nou-născuţii, prevenirea acestora este un important obiectiv pentru sănătatea femeilor. Multe din aceste boli sunt transmise mai frecvent de la bărbaţi la femei decât de la femei la bărbaţi.
Psihologul Bihoreanului
 Psihopaţii pot fi persoane de succes, manageri, cuvântători. Chiar soţi sau amanţi atunci când se nimereşte. Emană şarm, iar când se prezintă unei persoane prima impresie pe care o lasă este de om fără de cusur. Cu timpul însă viaţa de cuplu va lăsa să transpire anumite lucruri.
Bihor
Un bărbat care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a furat un iPhone dintr-un local din Pasajul Vulturul Negru a fost surprins de camerele de supraveghere şi este căutat acum de poliţişti, dar şi de păgubit care a postat înregistrarea pe Facebook.
23 Mai 2017, 12:30
Burta pe carte
Elevii Liceului Teoretic Friedrich Schiller din Oradea dedică săptămâna Şcolii altfel ecologiei. Ca să atragă atenţia asupra poluării şi importanţei colectării selective a deşeurilor, ei s-au dat, luni, cu o plută făcută din PET-uri pe apele Crişului Repede, iar marţi fac ei înşişi curăţenie pe malurile râului.
23 Mai 2017, 11:59
Advertorial
Te-a șocat vestea mega atacului cibernetic care a afectat 200.000 de companii în 150 de țări? Ar fi bine să iei măsuri! ESET a publicat încă din ianuarie 2015 o listă cu sfaturi de care să ţii cont în prevenirea acestora. Află detalii!
23 Mai 2017, 11:05
Părerea noastră
Încăierarea unor liceene de săptămâna trecută ne aminteşte încă o dată, dacă am uitat cumva ori dacă avem orbul găinilor, în ce junglă ne creştem copiii. Cei pe care, peste câţiva ani, ne vom baza ca să ne construiască locuinţe, să ne trateze, să ne repare maşini, să ne croiască haine, să ne coacă pâine, să ne nască şi să ne educe nepoţii.
23 Mai 2017, 10:32
Bihor
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se pregăteşte, de un an, să monteze parapeţi separatori pe tronsonul şoselei de centură din Oradea aflat în spatele Cimitirului Municipal, pe care Poliţia Bihor îi cere încă din 2009. Obstacolele dintre sensurile de mers nu au mai ajuns însă în Oradea deoarece... au fost montate pe DN 1 la ieşire din Bucureşti. CNAIR "estimează", totuşi, că în cursul acestui an va aduce separatoare şi la Oradea.
23 Mai 2017, 09:48
Actual
Cel puţin 22 de persoane au murit, iar 59 au fost rănite, în urma unei explozii puternice produse luni seară, la finalul unui concert care avea loc la Manchester. Poliţia a confirmat că a fost vorba despre un atentat sinucigaş. Este cel mai grav atentat terorist de pe teritoriul Marii Britanii.
23 Mai 2017, 09:31
Bihorel
Un nou scandal la Tribunalul Bihor. Bihorel a aflat că managerul economic Marioara Iuhas şi contabila Mihaela Talpoş au fost date de şefi pe mâna procurorilor pentru că în 2015 şi-ar fi plătit nelegal toate sporurile obţinute ca urmare a unor sentinţe judecătoreşti, în timp ce colegilor, fie ei magistraţi, grefieri sau personal auxiliar, banii cu pricina li se plătesc eşalonat, conform unor grafice întinse pe mai mulţi ani.
23 Mai 2017, 08:51
Bihoreanul tipărit
Flavius Belcea, tatăl fetei de la Colegiul Mihai Viteazul care împreună cu două amice şi-a bătut cu sălbăticie o colegă, este un fost traficant de droguri! Bărbatul care i-a înjurat vârtos pe criticii odraslei scăpate de sub control şi care îi calcă rapid pe urme, ajungând în atenţia Poliţiei cu doi ani înainte de majorat, a scăpat după ce a fost prins distribuind marijuana cu un an de închisoare cu suspendare.
Sport
Formaţia orădeană de baschet masculin şi-a luat la revedere de la propriul public, luni seară, cu o victorie pe care au obţinut-o cu scorul de 70-66, în meciul II al finalei mici din Liga Naţională, cu BC CSU Sibiu. Astfel, meciul decisiv pentru medaliile de bronz se va disputa miercuri seară, la Sibiu.
22 Mai 2017, 23:57
Ne enervează
La doi paşi de sediul Primăriei, în spatele sediului Bancpost din strada Tudor Vladimirescu, o groapă apărută în trotuar este umplută de orădeni cu PET-uri. Deşi în zonă sunt destule coşuri de gunoi...
22 Mai 2017, 19:23
Sport
Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Maria Bara a reuşit să se impună în turneul internaţional din Suedia, de la Bastad, unde valoarea toatală a premiilor a fost în valoare de 25.000 de dolari. În finală, sportiva din Ştei a învins-o în trei seturi pe  Kathinka Von Deichman din Liechtenstein.
22 Mai 2017, 18:35
Actual
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că, în cursul zilei de joi, va publica lista celor care au vizitat arhiva SIPA, "cu nume, prenume, număr de vizite, data şi ora şi minutul". "De aici deja o primă concluzie se poate trage", a declarat ministrul, luni, la Iaşi. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că desecretizarea se poate face după modelul documentelor Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
22 Mai 2017, 18:28
Bihor
Dezbaterea publică a Planului de Acţiuni pentru Energie Durabilă, organizată luni dimineaţă în sala mare a Primăriei, nu a atras niciun orădean. La întâlnire au luat parte doar reprezentanţi ai Zonei Metropolitane Oradea, municipalităţii, Electrica şi Transgex. PAED va fi aprobat luna viitoare de Consiliul Local şi va cuprinde măsurile de luat pentru ca Oradea să îşi reducă cu 20% emisiile de dioxit de carbon până în 2020. Proiectele pentru care municipalitatea vrea să obţină finanţări europene trebuie să fie cuprinse în PAED.
Sport
La 20 de ani, Diana Irena Belbiţă, o sportivă originară din Mehedinţi, care s-a mutat la Oradea pentru a se putea antrena alături de Alexandru Lungu şi Ioan Brânză, se va bate, sâmbătă, în Polonia cu o braziliancă fioroasă pentru Centura KSW, titlu echivalent cu statutul de cea mai bună luptătoare MMA din Europa.
22 Mai 2017, 17:30
Bihor
Caravana filmului românesc aduce în perioada 22 - 28 mai proiecţii gratuite la Beiuş. Localnicii vor putea viziona în Parcul Mihai Eminescu şi la Casa de Cultură Ioan Ciordaş, sub genericul "Cartea şi filmul" pelicule cunoscute precum "Liceenii", "Cucoana Chiriţa", "Masca de argint", "Nea Mărin miliardar", "De-aş fi Harap Alb" sau "Veronica".
22 Mai 2017, 17:00
Bihor
Pompierii Staţiei Aleşd au avut o misiune specială luni la amiază: ei au fost chemaţi să salveze un cerb căzut într-un canal de fugă de la Aştileu. Militarii au reuşit să scoată animalul în siguranţă din apa adâncă de trei metri.
22 Mai 2017, 16:35
Bihor
Descoperire inedită la frontiera Borş. Sub poalele unei tinere în vârstă de 23 de ani din Mureş, poliţiştii au găsit doi copii, unul în vârstă de 2 ani, iar celălalt în vârstă de 4 ani, pe care femeia voia să-i scoată din ţară şi să-i ducă în Germania.
22 Mai 2017, 15:55
Bihor
Celebrul chirurg orădean Alexandru Gălăţanu s-a ales cu un nou dosar penal, de data aceasta pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi cu casele percheziţionate, după ce, în urma unui control al Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Bihor, polițiștii au descoperit că nu ţine armele la adresa trecută pe autorizaţie, iar apoi, deşi i s-a cerut să le predea, a refuzat. Poliţiştii i-au confiscat în total 17 puşti, cartuşe şi 4 pistoale de panoplie.
Sport
După pierderea finalei Superligii Naționale de polo, conducerea clubului CSM Oradea a decis să se despartă de antrenorii Kadar Kalman și Gheorghe Dunca. Aceștia au fost anunțați în cursul dimineții de luni, atunci când conducerea clubului orădean a prezentat și noul staff tehnic al CSM Digi. Acesta va fi format din Dorin Costrăș - anterenor principal și Ciprian Câmpianu – antrenor secund.
22 Mai 2017, 14:03
Bihor
Momente de panică pentru doi părinţi orădeni sâmbătă seară, după ce copilaşul lor, în vârstă de doar 2 ani, s-a blocat în interiorul maşinii lor, parcată pe bulevardul Dacia. Chemaţi în ajutor, pompierii orădeni au spart unul din geamurile maşinii şi l-au evacuat pe copil în siguranţă.
22 Mai 2017, 13:46
Timp liber
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
22 Mai 2017, 11:39
Bihoreanul tipărit
Oradea se inundă la fiecare ploaie mai serioasă deoarece extinderea reţelei de canalizare pluvială nu a ţinut pasul cu urbanizarea accelerată din ultimii ani. Casele din strada Ciheiului, curţile din Gheorghe Doja, beciurile blocurilor de pe Italiană şi toate zonele mai joase din oraş sunt inundate de ploile torenţiale de primăvară, care au provocat şi Universităţii pagube de peste 100.000 euro.
22 Mai 2017, 10:52
Magazin
O fetiţă a fost apucată şi trasă de pe mal în apă de către un leu de mare, după ce aceasta a ignorat avertismentele şi a hrănit animalul în mod repetat. Din fericite, copilul a fost salvat!
22 Mai 2017, 10:20
Sport
Deși în turul campionatului a avut o evoluție modestă, formația de fotbal din Căbești, Gloria, a impresionat în returul campionatului Ligii a V-a, Seria a II-a, după ce, în urma anumitor schimbări în cadrul echipei, a obținut o serie de opt victorii consecutive, cu goluri multe reușite în fiecare meci.
22 Mai 2017, 09:58
Părerea noastră
A fost scump? A fost. Deh, aşa e când trăieşti în noua Vienă sau mica Barcelonă. Dai un ban, dar locuieşti în noua senzaţie turistică a Europei, nu-i aşa? Lăsând la o parte mica ironie, preţurile au fost la nivelul celor de la marile festivaluri muzicale (vezi Untold), cu diferenţa că acolo nu ai alternative, fiindcă te afli într-un spaţiu închis şi controlat...
22 Mai 2017, 09:34
Bihorel
Incident zgomotos miercurea trecută la Tribunalul Bihor, în procesul intentat de DNA fostului baron al Consiliului Judeţean şi al UDMR, Alexandru Kiss, patronului Selina, Beniamin Rus, şi unor parteneri ai acestora, pentru învârtelile cu terenurile fostelor unităţi militare, aprovizionarea CET-ului, drumuri şi deszăpeziri.
22 Mai 2017, 08:45
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii prin ochii lui Bihorel: Cu şeful de la Aquapark: "Văd că vă merge bine afacerea". "Doar salonul de masaj thailandez nu e pornit, din lipsă de personal,...
22 Mai 2017, 07:41
Sport
Sportiva orădeană Andreea Muntean, de la Clubul Sportiv Școlar LPS Bihorul, s-a situat pe podium, ocupând locul III la categoria mini feminin din cadrul Concursului Internațional de Spadă „Olimpicii” de la Bekescsaba, din Ungaria.
22 Mai 2017, 07:05
Bihoreanul tipărit
Luni, 22 mai, a apărut noul număr BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dinte subiectele noii ediții: Flavius Belcea, tatăl fetei de la Colegiul Mihai Viteazul care împreună cu două amice şi-a bătut cu sălbăticie o colegă, este un fost traficant de droguri! Bărbatul care i-a înjurat vârtos pe criticii odraslei scăpate de sub control şi care îi calcă rapid pe urme, ajungând în atenţia Poliţiei cu doi ani înainte de majorat, a scăpat după ce a fost prins distribuind marijuana cu un an de închisoare cu suspendare.
22 Mai 2017, 00:00
Timp liber
Zilele Muzeului Ţării Crişurilor au ajuns, duminică, la final. Aproximativ 150 de persoane au luat parte la ultimul eveniment al festivalului, concertul "Anotimpurile" lui Vivaldi, interpretat de un grup de tineri care au umplut noul sediu şi parcul din jur cu muzică fină. "În octombire începem mutarea definitivă", a anunţat directorul Aurel Chiriac.
21 Mai 2017, 23:34
Bihor
Reprezentanţii instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Bihor şi cei ai instituţiilor similare din Debreţin au semnat, duminică, la Oradea, 7 protocoale ce stabilesc colaborarea acestora în desfăşurarea de evenimente culturale. În esenţă, instituţiile din cele două regiuni se vor promova reciproc şi vor conlucra astfel încât, în 2023, oraşul Debreţin să devină Capitală Cultural Europeană.
21 Mai 2017, 22:32
Sport
Simona Halep a pierdut finala turneului WTA de la Roma, contra Elinei Svitolina, și ratat ocazia de a reveni pe locul al treilea mondial. După un un start de set foarte bun reușit de Simona, în care a controlat în întregime jocul, Simona a suferit o entorsă pe finalul primului set, iar ucraineanca a profitat și a revenit în meci.
21 Mai 2017, 22:03
Bihor
Ministrul Agriculturii, Petru Daea, s-a aflat, duminică în județul Bihor, la Cefa, unde a participat la festivitatea de premiere a primei etape a campionatului național de atelaje cu doi cai. Vezi cine sunt câștigătorii concursului!
Bihor
Ambasada Statele Unite ale Americii în România şi Romanian-US Fulbright Commission organizează, luni, la Biblioteca Judeţeană din Oradea, prezentări ale oportunităţilor de studii universitare şi post-universitare în SUA şi cum pot fi acestea fructificate.
21 Mai 2017, 17:50
Sport
După un meci foarte tensionat, echipa orădeană de polo CSM Digi a pierdut, duminică, cu scorul de 5-6, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, jocul al 4-lea al finalei Superligii Naţionale, cu Steaua şi a trebuit să se mulţumească din nou cu titlul de vicecampioană a României. Nemulţumiţi de deciziile luate de arbitri, pe finalul jocului de duminică, orădenii au părăsit bazinul, au revenit însă ulterior şi au mai marcat un gol, insuficient însă pentru a restabili egalitatea.
21 Mai 2017, 16:00
Bihorel
Deşi studenţii intră curând în sesiunea de vară, Universitatea din Oradea încă nu le-a plătit bursele lunare prevăzute de lege fie pentru performanţele obţinute, fie pentru că au o situaţie financiară precară, oferindu-le doar promisiunea că îşi vor vedea banii la finalul acestei luni. Bihorel a aflat însă că pentru unii dintre ei, cum sunt cei de la Inginerie Energetică şi Management Industrial, va fi al naibii de greu să obţină bursele de performanţă.
21 Mai 2017, 15:43
Actual
Drama bătrânului podar de la Pomi, amendat cu 6.000 de lei de către inspectorii Direcţiei Antifraudă Oradea pentru că nu avea casă de marcat, continuă. Pe ambele maluri ale Someşului s-au adunat săteni furioși, nemulțumiți de situația în care s-a ajuns din cauza excesului de zel al funcţionarilor, iar contabilul și avocatul podarului au anunțat că dau în judecată ANAF.
21 Mai 2017, 15:01
Magazin
Aproximativ 20 de spioni ai CIA din China au fost ucişi sau au ajuns în închisori, între 2010 şi 2012, dezvăluie The New York Times. Beijingul oferă o recompensă în numerar pentru spionii străini, avertizând cu privire la "iubirea periculoasă" cu agenţii secreţi.
21 Mai 2017, 14:25
Bihor
Patru persoane, între care și un copil de 7 ani, au fost rănite în urma unui carambol produs sâmbătă după-amiaza pe DN 1, în comuna Oșorhei. Un orădean, aflat la volanul unui VW Golf, a intrat în depășire pe contrasens, s-a lovit de un TIR și a ricoșat apoi într-un VW Polo.
21 Mai 2017, 14:04
Magazin
Excesul de zel al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din ANAF pare de nestăvălit. Inspectorii din Oradea au descins la ultimul bac functional din judeţul Satu Mare şi l-au amendat pe podar fiindcă nu are casă de marcat. Drept mulţumire, omul i-a lăsat pe funcţionari pe mal…
21 Mai 2017, 12:55
Actual
Baschetbalistul turc al echipei de NBA Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, aşteptat la întâlnirea cu fanii baschetului românesc, a fost blocat pe Aeroportul Otopeni, sâmbătă, în ziua în care a împlinit 25 de ani, şi nu va mai participa la evenimentul care urma să aibă loc duminică, la Bucureşti.
21 Mai 2017, 12:08
Sport
CS Oşorhei a bifat primele puncte după câteva etape din Liga a III-a la fotbal, în cadrul cărora a suferit numai înfrângeri. Echipa bihoreană a profitat acum de retragerea din campionat a celor de la FC Bistriţa şi astfel s-au impus la "masa verde", cu 3-0. A fost, astfel, cea de-a şasea victorie din campionat pentru trupa antrenată de Gheorghe Silaghi.
21 Mai 2017, 11:25
Actual
Tragedie în formaţia FUNKorporation, care a concertat, vineri seară, la Oradea, în cadrul Stret Food Festival. Basistul trupei clujene, Szanto Lorand, 28 de ani, a murit într-un groaznic accident, sâmbătă dimineaţă, chiar în timp ce se întorcea acasă. Impactul a fost deosebit de violent.
Sport
Echipa orădeană de handbal masculin CSM s-a impus, sâmbătă, în ultimul meci de pe teren propriu din actuala ediţie a campionatului Diviziei A. Elevii antrenorului Sebastian Tudor au întâlnit echipa HC Sibiu, pe care au întrecut-o cu scorul de 31-29. Cu 14 goluri, Alexandru Pop a fost cel mai bun marcator al meciului.
21 Mai 2017, 08:59
Timp liber
Oradea parcă a fost mai vie ca niciodată sâmbătă seară. Cel puţin în jurul muzeelor orădene, în zona cărora roiau mii de oameni. Recent deschis pentru public, noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, din clădirea fostei Garnizoane, a fost asaltat de curioşi cu ocazia Nopţii Muzeelor.
 < Pagina precedentă 1 2 3 4 5 6 7 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.0533 RON
  • 1 EUR = 4.5496 RON
  • 1 HUF = 0.0148 RON