URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 30 MARTIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Nişte spirite libere din Marghita au constatat că urbea e ocolită de trupele importante din ţară. Nu s-au dus să se plângă primarului că în târgul lor nu se întâmplă nimic. Au pus mână de la mână şi au adus ei cântăreţi în oraş. I-au cazat în casele lor, le-au dat din bucatele gătite de ei, şi-au chemat concetăţeni gratis la concert şi toată lumea a fost mulţumită.
Zic şi eu
Majoritatea primăriilor din Bihor nu se descurcă din veniturile proprii, dezvăluia în ianuarie Camera de Conturi. Nu-i o noutate. De două decenii cifrele spun că, din cele 91 de comune bihorene, doar 6 ar funcţiona fără bani de la Bucureşti.
Cum a fost?
De 8 Martie, cetăţeanul din mine a trimis câte un "mărţişor" Primăriei şi Poliţiei Rutiere, cu trei propuneri de modificări legate de circulaţia auto prin oraş. Prima: verde intermitent pentru maşinile care circulă dinspre strada Menumorut/Piaţa Creangă şi virează la dreapta, spre Parcul Petőfi. A doua: instalarea unui semafor cu buton pentru pietoni în dreptul staţiei de tramvai de după podul Decebal, pe sensul de mers înspre Hotelul Ramada.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
În foarte multe situaţii, după parcurgerea unui proces, partea care câştigă litigiul (creditorul) se vede în imposibilitatea de a obţine sumele acordate prin hotărârea judecătorească datorită faptului că partea care a pierdut procesul (debitorul) şi-a înstrăinat între timp toate bunurile. Pentru a preîntâmpina o astfel de situaţie, codul de procedură civilă pune la îndemâna părţii interesate instituţia sechestrului asigurător.
Bihoreanul la medic
Apendicita acută poate apărea la orice vârstă, dar este mai frecventă la tineri şi mai rară la vârstele extreme, nefiind influenţată de sex (cu excepţia perioadei dintre pubertate şi 25 de ani, când apare în 2/3 din cazuri la bărbaţi).
Psihologul Bihoreanului
Mulţumită Hollywood-ului şi conştiinţei comune, în mintea oamenilor din ziua de azi s-au instalat o serie de mituri legate de psihologie. În acest articol vom discuta despre câteva dintre ele şi vom vedea cum părerea lumii diferă de realitate.
Bihor
Senatul Universităţii din Oradea a aprobat Planul Operaţional al Universităţii pentru anul 2017. Printre altele, documentul prevede reactualizarea Cartei universitare, autorizarea de noi domenii de doctorat, înfiinţarea unui Muzeu al Universităţii ori felurite lucrări de investiţii, precum reabilitarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie, a bazei sportive şi a fostei biblioteci studenţeşti.
Bihor
După câţiva ani de aşteptare şi după ce, săptămâna trecută, a primit şi ultimele avize de la Autoritatea Aeronautică Civilă, heliportul de pe acoperişul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Oradea este funcţional începând de marţi. Pacienţii vor ajunge, astfel, mult mai rapid, la spital, în situaţiile de urgenţă. În premieră, platforma a fost testată de dimineață cu elicopterul, fiind, astfel, prima aterizare pe un heliport în terasă a unui elicopter de salvare aeriană, în România.
Magazin
Claudiu Rad, un tânăr de 17 ani din comuna bihoreană Vadu Crişului, i-a dat pe spate, luni seară, pe cei trei juraţi ai emisiunii "Chefi la cuţite" de la Antena 1. Adolescentul, care a mărturisit că lucrează ca bucătar în restaurante din Oradea de când avea 15 ani, i-a impresionat pe experimentaţii chefi gătind un piept de raţă, dar şi cu ambiţia lui de a deveni un specialist în gastronomie.
28 Martie 2017, 11:15
Sport
Judoka orădean Vlad Vișan își continuă forma bună în care se află. Acesta a obținut o nouă clasare pe podium la concursurile din circuitul internațional. La Panamerican Open de la Lima, capitala statului Peru, sportivul legitimat la CSM Liberty a ocupat locul al III-lea și implicit medalia de bronz.
28 Martie 2017, 10:45
Părerea noastră
Nişte spirite libere din Marghita au constatat că urbea e ocolită de trupele importante din ţară. Nu s-au dus să se plângă primarului că în târgul lor nu se întâmplă nimic. Au pus mână de la mână şi au adus ei cântăreţi în oraş. I-au cazat în casele lor, le-au dat din bucatele gătite de ei, şi-au chemat concetăţeni gratis la concert şi toată lumea a fost mulţumită.
28 Martie 2017, 10:37
Sport
Tânărul atlet orădean Cristian Méhes a cucerit la Onești, titlul de campion național și pe cel de vicecampion național în cadrul întrecerilor de aruncări de iarnă rezervat juniorilor III. Component al clubului Crișul și antrenat de părinții săi, Livia şi Albert Méhes, Cristian a cucerit aurul la aruncarea ciocanului și argintul la disc, reușind să își doboare două recorduri personale.
28 Martie 2017, 10:14
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea angajează 3 gropari pentru Cimitirul Municipal Oradea. Verificarea aptitudinilor se va face în 4 aprilie. Află detalii!
28 Martie 2017, 09:45
Jos pălăria
Angajaţii florăriei Florius Art din Parcul Libertăţii îşi continuă voluntariatul. După ce în anii trecuţi au plantat lalele în scuarurile din jurul chioşcului, zilele trecute florarii au completat zonele de unde bulbii au dispărut. 
Premiile lui Bihorel
Fostul viceprimar al Oradiei, Rozalia Biro, ar putea intra în conflict cu instituţia pe care a condus-o. În urmă cu trei ani, BIHOREANUL a scris că UDMR-ista, acum preşedintă a Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor, şi-a instalat pe gardul vilei din strada Branului o plăcuţă cu numele străzii în limba maghiară, "Tőrcsvár utca", deşi legea spune că doar Consiliile Locale pot atribui denumiri de străzi, fără a exista obligaţia ca acestea să fie inscripţionate bilingv.
28 Martie 2017, 08:25
Bihoreanul tipărit
Interlopul Adrian Hladii nu a vrut să se sinucidă aruncându-se de la etajul 4 al blocului din cartierul Nufărul, ci a încercat cu disperare să scape de anchetatori, ca-n filme. În cele 4 zile în care a stat ascuns, criminalul a fost adăpostit de "oameni grei" şi îşi pregătise fuga din ţară. Criminalistul care a distribuit poze explicite cu victima împuşcată în cap şi-a recunoscut fapta şi va răspunde în faţa legii, chiar dacă a fost iertat de părinţii fetei.
Magazin
Luptătorul orădean Sandu Lungu nu a evoluat, luni seară, la concursul "Uite cine dansează", de la Pro TV, din cauză că s-a accidentat la repetiţii. "Voi face tot posibilul şi chiar imposibilul să merg mai departe în această competiţie şi să ofer un spectacol frumos", le-a transmis sportivul fanilor.
27 Martie 2017, 21:44
Ne enervează
Joia trecută, de dimineaţă, la intrarea în campusul Universităţii, în zona cantinei studenţeşti, priveliştea era de toată jena. 
27 Martie 2017, 20:02
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public SA Oradea informează că s-a finalizat execuţia lucrărilor "Modernizare Piata Cetate – Închidere laterală Nord-Est". Începute în urmă cu 6 luni, lucrările au luat sfârşit conferind Pieţei Cetate un aspect modern, la fel ca şi în Piaţa Decebal şi în Piaţa Nufărul. Valoarea investiţiei s-a ridicat la peste 400.000 lei.
27 Martie 2017, 19:00
Bihor
În numele a peste o mie de colegi de-ai lor, ale căror semnături le-au depus la Consiliul Local, 11 asociaţii studenţeşti orădene cer ca toţi studenţii să parcheze gratuit pe strada Universităţii. Tinerii îşi argumentează cererea arătând că în interiorul campusului au prea puţine locuri de parcare.
27 Martie 2017, 18:20
Bihor
Acoperişul unui atelier de întreţinere şi reparaţii autovehicule din Ştei a fost complet distrus de flăcări, sâmbătă. Cercetările făcute de pompieri au scos la iveală că atelierul a luat foc din cauza unui incendiu de vegetaţie uscată scăpat de sub control, care risca să cuprindă şi alte clădiri, inclusiv un restaurant.
27 Martie 2017, 17:41
Sport
Alergătorul orădean Călin Laza s-a situat pe locul 8, respectiv pe locul 1 la categoria lui de vârstă, la concursul internaţional de la Timişoara, desfăşurat duminică şi intitulat Sport Guru 21K. Competiţia a reunit aproximativ 200 de concurenţi din țară și din străinătate. Laza a ocupat locul VIII la general în cursa de 10,5 km și s-a situat pe primul loc la categoria s-a de vârstă, de 30-39 ani.
27 Martie 2017, 17:08
Actual
Daniel Constantin va rămâne fără funcţia de ministru al mediului, dar şi fără cea de vicepremier, a decis Coaliţia de guvernare, după ce ALDE i-a retras sprijinul politic co-preşedintelui formaţiunii.
27 Martie 2017, 16:54
Oradea noastră
Campania generală de curăţenie de primăvară, organizată de Primărie şi de operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, continuă în Oradea încă trei săptămâni. După 21 de zile în care containerele au fost la dispoziţia orădenilor care locuiesc în jumătatea de oraş aflată pe malul stâng al Crişului Repede, de luni vor fi amplasate în cartierele aflate pe malul drept. Orădenii pot arunca în aceste containere, gratuit, deşeuri voluminoase ori resturi vegetale rezultate în urma dereticării caselor şi curţilor.
27 Martie 2017, 16:20
Bihor
Un nou studiu realizat de platforma de anunţuri imobiliare Storia.ro cu ajutorul unei firme de cercetări, potrivit căruia Oradea este cel mai sigur municipiu din România, plasează oraşul pe locul întâi pe ţară şi în privinţa celor mai bine dotate spitale. Conform studiului, în Banat, Crişana şi Transilvania şi sunt cele mai bune spitale din ţară, cele mai slabe fiind cele din sudul şi din estul ţării.
27 Martie 2017, 15:28
Plictis la minim
Mr. Blues al României, AG Weinberger, se întoarce acasă, la Oradea, unde, pe 29 martie, va susţine un spectacol din cadrul noului său turneu naţional numit #GringoTronic. Orădenii sunt invitaţi să descopere cele mai noi cântece ale muzicianului care, de data aceasta, îmbină elemente jazz, blues şi soul cu muzica electronică.
27 Martie 2017, 14:45
Bihor
Eurodeputatul Laszlo Tokes a patronat tipărirea unei publicaţii ce consemnează diferite „manifestări antimaghiare” în România în perioada 2014-2020, spicuite din presa maghiară, pledând pentru „autonomism” deoarece „noi, maghiarii, nu avem probleme cu compatrioţii români”, iar CNMT şi PPMT acţionează „cu respectarea suveranităţii ţării”. În context, Tokes a criticat UDMR pentru că „joacă cartea anti-Bolojan” deoarece primarul e român, ceea ce în opinia sa nu e corect.
Plictis la minim
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
27 Martie 2017, 13:33
Oradea noastră
În această săptămână, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service va împărţi orădenilor care stau la case noi role cu saci galbeni, destinaţi colectării fracţiei uscate.
27 Martie 2017, 12:38
Părerea noastră
De 8 Martie, cetăţeanul din mine a trimis câte un "mărţişor" Primăriei şi Poliţiei Rutiere, cu trei propuneri de modificări legate de circulaţia auto prin oraş. Prima: verde intermitent pentru maşinile care circulă dinspre strada Menumorut/Piaţa Creangă şi virează la dreapta, spre Parcul Petőfi. A doua: instalarea unui semafor cu buton pentru pietoni în dreptul staţiei de tramvai de după podul Decebal, pe sensul de mers înspre Hotelul Ramada.
27 Martie 2017, 12:00
Actual
O analiză realizată de Bloomberg arată că Italia are cei mai sănătoşi cetăţeni din lume, care se pot aştepta să trăiască peste 80 de ani. Specialiştii au analizat 163 de ţări din întreaga lume, luând în considerare speranţa de viaţă, cauzele deceselor şi riscurile pentru sănătate, printre care presiunea arterială, dependenţa de tutun, malnutriţia şi accesul la apă potabilă.
27 Martie 2017, 11:35
Bihor
O autoutilitară ce transporta butelii s-a lovit de un autotren încărcat cu polistiren, luni dimineaţă, la ieşire din satul Leş, spre Oradea. În urma impactului, şoferul autoutilitarei, un bărbat de 51 de ani, a murit pe loc. Traficul a fost complet oprit, iar pompierii au securizat perimetrul, asigurându-se că rezervoarele sparte ale celor două vehicule nu vor lua foc.
27 Martie 2017, 11:05
Sport
Cicliştii orădeni de la Asociaţia Sportivă CarCover Racing Team s-au remarcat din plin la primul concurs din noul an, Maratonul de la Tarcal, din Ungaria. La aceste întreceri, orădenii au reuşit să-şi adjudece şapte medalii, dintre care două de aur, două de argint şi trei de bronz. Principalii performeri au fost Raul Sânza şi Istvan Mura, clasaţi pe primul loc.
27 Martie 2017, 10:32
Premiile lui Bihorel
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea trece printr-o perioadă nasoală. După ce 17 poliţişti din sectorul Arad au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, joia trecută, un frontierist din Bihor a provocat un accident pe Autostrada Arad-Nădlac, anchetatorii constatând că băuse (având 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi, pe deasupra, că mai şi conducea fără permis! Bihorel a aflat că făptaşul este Cătălin Moisa, din Sîntandrei, angajat ca agent la Valea lui Mihai, dar detaşat temporar la Nădlac.
27 Martie 2017, 09:58
Advertorial
Ca urmare a dezvoltării continue, societatea Lancetti Transport face angajări. Compania scoate la concurs două posturi de lucrători comerciali, dar şi un post de contabil şi unul de secretară. Salariul este motivant.
27 Martie 2017, 08:59
Premiile lui Bihorel
Bihorel comentează evenimentele săptămânii trecute: Fostul ministru de la Sănătate luptă pentru condiţii mai bune pentru corupţi. "Dacă ar fi după mine, aş clasa toate dosarele de corupţie, iar pentru politicieni aş introduce cel mult arest la domiciliu". "Precis e un substrat în chestia asta". "Măcar atâta să fac pentru idolul meu, Depanatorul. La ce domeniu are, într-un an de arest la domiciliu nici nu apucă să ajungă la capătul grădinii".
27 Martie 2017, 08:01
Bihoreanul tipărit
Luni, 27 martie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediţii: Ancheta în cazul ucigaşului tinerei Dalia Duca continuă pe mai  multe planuri. Interlopul Adrian Hladii nu a vrut să se sinucidă aruncându-se de la etajul 4 al blocului din cartierul Nufărul, ci a încercat cu disperare să scape de anchetatori, ca-n filme… În cele 4 zile în care a stat ascuns, criminalul a fost adăpostit de "oameni grei" şi îşi pregătise fuga din ţară. Criminalistul care a distribuit poze explicite cu victima împuşcată în cap şi-a recunoscut fapta.
27 Martie 2017, 00:00
Ştiri de la CAO
SC Compania de Apă Oradea SA îşi anunţă consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede că, în cursul nopţilor din zilele de luni spre marţi și marţi spre miercuri, furnizarea apei potabile se va întrerupe total după următorul program:
26 Martie 2017, 21:29
Sport
Poloiştii de la CSM Digi Oradea şi-au împărţit victoriile în derby-ul Superligii Naţionale, cu Steaua, cele două meciuri având loc sâmbătă şi duminică, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu. După ce sâmbătă orădenii s-au impus cu 9-8, duminică, fără trei jucători de bază, orădenii au cedat cu 6-7. În semifinalele campionatului naţional, elevii antrenorului Kadar Kalman vor evolua în compania celor de la Dinamo Bucureşti.
26 Martie 2017, 18:40
Plictis la minim
O nouă ediţie a expoziţiei cu vânzare de bijuterii, cristale, fosile şi geme Mineral Expo se va desfăşura în perioada 31 martie – 2 aprilie la Oradea. Potrivit organizatorilor, la Casa de Cultură a Sindicatelor vor fi expune o gamă largă de pietre preţioase şi semipreţioase, între care rubine, safire şi smaralde, precum şi, în premieră, opale africane aduse din Etiopia.
26 Martie 2017, 17:09
Bihoreanul tipărit
Avem cele mai slabe rezultate în cercetare dintre toate universităţile publice din ţară! Un raport despre finanţarea universităţilor publice, realizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, arată că anul trecut Universitatea din Oradea a pierdut 5 milioane lei pentru că a făcut prea puţină cercetare.
26 Martie 2017, 15:04
Ne enervează
Mai binele este adesea duşmanul binelui. Modernizările la care a recurs Electrica pentru a face faţă concurenţei mai mult încurcă decât ajută. Reamenajarea ghişeului pentru plăţi din strada Transilvaniei cu scopul ca locul să devină mai prietenos cu publicul, a crescut cozile în loc să le scadă. 
26 Martie 2017, 13:12
Bihor
În dimineaţa de duminică s-a înregistrat o premieră pentru Oradea. Pe pista Aeroportului Internaţional a aterizat, cu 20 de minute mai devreme, dar fără probleme, prima cursă internaţională de linie, care a adus aproape 80 de pasageri de pe aeroportul Barcelona-Girona. Avionul companiei Ryanair a plecat, la ora 11, înapoi spre Spania, încărcat cu 150 de pasageri.
Premiile lui Bihorel
Românii nu sunt doar săraci, ci şi prea leneşi să se îmbogăţească, dacă metodele presupun muncă şi seriozitate. Cu bani europeni, Universitatea din Oradea a organizat, în ultimul an, trei cursuri ţinute de profesori din Islanda pe tema geotermalismului şi cum pot fi folosite apele calde din pământ la încălzirea caselor şi apartamentelor.
26 Martie 2017, 10:29
Plictis la minim
Piaţa centrală a oraşului a fost, sâmbătă seară, și mai întunecată ca de obicei, după ce, timp de o oră, iluminatul public şi iluminatul arhitectural din Piaţa Unirii a fost oprit, la iniţiativa tinerilor din clubul Rotaract, cu sprijinul municipalităţii. Tinerii au aprins în schimb gulguţe în forma Cetăţii Oradea, au cântat, au dansat şi au admirat jonglerii cu focul.
25 Martie 2017, 23:01
Bihor
Cu cântece de cor şi fanfară, precum şi o pleiadă de interjecţii "Amin!" în fundal, mai bine de două ore, în Piaţa Unirii, s-a ţinut "o adunare publică" în care organizatorii, episcopi, pastori, politicieni, le-au vorbit celor peste 6.000 de participanţi, citând adesea din Biblie, despre sfinţenia uniunii dintre un bărbat şi o femeie şi despre cea a vieţii în sine. Motivul adunării, urmate şi de un marş până la Maternitate, a fost acela de a arăta că şi bihorenii îşi doresc modificarea Constituţiei pentru a preveni căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi nu aprobă avorturile.
 < Pagina precedentă 1 2 3 4 5 6 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2232 RON
  • 1 EUR = 4.5575 RON
  • 1 HUF = 0.0147 RON