URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 MAI 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Bolojan s-a săturat de meandrele vieţii politice, motiv pentru care a renunţat să candideze la şefia partidului. De altfel, structural nici nu e potrivit pentru asemenea activităţi care presupun compromisuri, şulfării şi trădări. Nu este el omul potrivit care să-i pună cap la cap pe liberalii penali cu activiştii care fură prin judeţe cot la cot cu duşmanii pesedişti.
Zic şi eu
Încăierarea unor liceene de săptămâna trecută ne aminteşte încă o dată, dacă am uitat cumva ori dacă avem orbul găinilor, în ce junglă ne creştem copiii. Cei pe care, peste câţiva ani, ne vom baza ca să ne construiască locuinţe, să ne trateze, să ne repare maşini, să ne croiască haine, să ne coacă pâine, să ne nască şi să ne educe nepoţii.
Cum a fost?
A fost scump? A fost. Deh, aşa e când trăieşti în noua Vienă sau mica Barcelonă. Dai un ban, dar locuieşti în noua senzaţie turistică a Europei, nu-i aşa? Lăsând la o parte mica ironie, preţurile au fost la nivelul celor de la marile festivaluri muzicale (vezi Untold), cu diferenţa că acolo nu ai alternative, fiindcă te afli într-un spaţiu închis şi controlat...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce notă daţi portalului www.eBihoreanul.ro?De stiut
Avocatul Bihoreanului
Printr-o decizie din 28 februarie 2017, publicată recent în Monitorul Oficial, Curtea Constituţională a decis că soluţia legislativă care exclude obligaţia informării suspectului/inculpatului despre schimbarea încadrării juridice este neconstituţională.
Bihoreanul la medic
Deoarece bolile cu transmitere sexuală afectează disproporţionat femeile şi nou-născuţii, prevenirea acestora este un important obiectiv pentru sănătatea femeilor. Multe din aceste boli sunt transmise mai frecvent de la bărbaţi la femei decât de la femei la bărbaţi.
Psihologul Bihoreanului
 Psihopaţii pot fi persoane de succes, manageri, cuvântători. Chiar soţi sau amanţi atunci când se nimereşte. Emană şarm, iar când se prezintă unei persoane prima impresie pe care o lasă este de om fără de cusur. Cu timpul însă viaţa de cuplu va lăsa să transpire anumite lucruri.
Timp liber
Timp de patru zile, Cetatea va deveni locul preferat al copiilor din Oradea, întrucât aici se va desfăşura prima ediţie a Kids Fest, un eveniment care va include numeroase spectacole de teatru, ateliere meşteşugăreşti, show-uri cu baloane uriaşe de săpun, precum şi invitaţi speciali sosiţi din Cluj: bufoni regali, păpuşi uriaşe şi "copaci" vorbitori pe catalige.
De ştiut
 Psihopaţii pot fi persoane de succes, manageri, cuvântători. Chiar soţi sau amanţi atunci când se nimereşte. Emană şarm, iar când se prezintă unei persoane prima impresie pe care o lasă este de om fără de cusur. Cu timpul însă viaţa de cuplu va lăsa să transpire anumite lucruri.
24 Mai 2017, 19:30
Bihor
Asociaţia pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare "Crişana" organizează în acest weekend în Cetate festivalul "Primăvara din grădină" care va reuni peste 30 de producători de legume şi fructe din Bihor. Festivalul va mai cuprinde primul concurs judeţean de pălincă şi vin, un concert de muzică simfonică, reprezentanţii ale trupei Taxi şi solistei Adda, concursuri de gătit şi pregătirea unei mega-salate cu produse bihorene de peste 2.000 de litri care va fi împărţită gratuit participanţilor.
Oradea noastră
Braşov, Oradea şi Sfântul Gheorghe sunt considerate cele mai curate oraşe din România, conform unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro. Peste 6.300 de orădeni au răspuns unui chestionar privind nivelul de curăţenie din oraşele şi cartierele în care locuiesc, oferind calificative bune urbei de pe Crişul Repede.
24 Mai 2017, 18:24
Bihor
În ciuda furtunii care s-a abătut miercuri după amiază în Oradea, aproximativ 150 de persoane s-au strâns în Parcul Traian, pentru a participa la protestul inițiat de mama Patriciei Aktaa, copila care a murit în 2010, în spital, după ce a mâncat o prăjitură infectată cu Salmonella.
Bihor
În 2016, în România, s-au înregistrat peste 98.000 de cazuri de loviri şi alte violenţe, din care 32.000 s-au comis în familie. Este principalul motiv pentru care, în colaborare cu Asociaţia „Necuvinte”, deputatul UDMR de Bihor Biró Rozália a întocmit un proiect pentru înăsprirea pedepselor la aceste infracţiuni, aflat în dezbaterea Comisiei juridice din Senat.
24 Mai 2017, 17:51
Bihor
Manager al Şcolii de Arte Francisc Hubic din 1988, Marian Boboia, va fi schimbat din funcţie de noua conducere a Consiliului Judeţean Bihor, după ce o comisie i-a evaluat activitatea şi i-a acordat nota finală de 6,28. Contractul de management al lui Boboia fusese reînnoit la finalul anului 2015.
24 Mai 2017, 17:20
Bihor
Desfăşurarea la Aleşd a reuniunii Colegiului Prefectural le-a dat posibilitatea primarilor şi locuitorilor comunei din împrejurimi să-şi spună ofurile cu privire la activitatea slabă a unor instituţii guvernamentale deconcentrate. Cele mai mari nemulţumiri le-au stârnit Administraţia Bazinală de Ape Crişuri şi Oficiul Judeţean de Cadastru, Poliţia şi Garda Forestieră, dar oamenii nu au uitat nici Parlamentul, reproşându-le aleşilor că după alegerile de astă-iarnă i-au uitat.
24 Mai 2017, 16:57
Bihor
Circulaţia pe șoseaua de Centură a Oradiei, în zona podului Densușianu, a fost îngreunată miercuri după-amiază, după ce şoferul unui Hyundai Accent a pierdut controlul direcţiei şi s-a izbit cu autoturismul de un parapet. Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri, evenimentul s-a produs din pricina unei defecţiuni tehnice.
Bihor
Dat fiind că toate şcolile marchează acum săptămâna Şcoala Altfel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor îşi va deschide vineri porţile. Jandarmii au pregătit un program special, cu exerciţii demonstrative de autoapărare, dresaj canin şi intervenţie antiteroristă.
24 Mai 2017, 15:56
Sport
Orădeanul Alexandru Bondar și câinele său, Dilara, au obținut cel mai bun rezultat pentru România în concursurile de dresaj canin. Concurând în Germania, la principala competiție internațională de acest gen, Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgieni FMBB, cei doi au scris istorie. Alex este primul român care a urcat pe podiumul mondial la cea mai înaltă categorie a dresajului canin, Mondioring.
24 Mai 2017, 15:28
Bihor
După o pauză de un an, determinată de intenţia ca acest lucru să nu fie interpretat în cheie electorală, reuniunile Colegiului Prefectural, structură informală formată din directorii instituţiilor deconcentrate ale Guvernului din judeţ, au loc din nou în afara Oradiei. Şedinţa de miercuri s-a desfăşurat în Aleşd, unde au dat raportul, în prezenţa a 14 primari şi a unor simpli cetăţeni, şefii Oficiului Judeţean de Finanţare a Investiţiilor Rurale şi Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri.
24 Mai 2017, 14:51
Actual
Procurorii DNA le-au trimis în judecată pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, şi pe Elena Udrea, în dosarul privind finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale din 2009. În judecată a fost trimis şi jurnalistul Dan Andronic.
24 Mai 2017, 14:10
Magazin
Coregraful şi dansatorul orădean Emil Rengle, devenit cunoscut la nivel internaţional, face show la Festivalul de la Cannes. Tânărul se află la cel mai mare festival de film din Europa pentru a doua oară consecutiv, de data aceasta pentru a-şi prezenta show-urile la cele mai exclusiviste petreceri din cadrul evenimentelor, pentru vedete interanţionale.
24 Mai 2017, 13:41
Jos pălăria
În timp ce dispariţia pădurilor din Parcul Natural Apuseni se vede din satelit, 25 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Rieni, însoţiţi de profesori, au încercat să declanşeze schimbarea.
24 Mai 2017, 13:35
Bihor
Condamnat deja pentru un „tun” de 3 milioane euro în dauna CEC Bank, Radu Olteanu, dezvoltatorul Cartierului Soarelui, are un nou dosar penal. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Bihor l-au inculpat pentru evaziune fiscală.
24 Mai 2017, 13:01
Actual
Meteorologii au emis o avertizare de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă de miercuri după-amiază până sâmbătă seara pentru toată ţara.
24 Mai 2017, 12:50
Magazin
În China, ţară cu grave probleme de poluare, muncitorii de la salubrizare sunt evaluaţi de câteva luni într-un mod cu totul aparte: prin cântărirea prafului.
24 Mai 2017, 12:28
Actual
Atacatorul sinucigaş care a comis luni seară un atentat cu bombă, la finalul unui concert al Arianei Grande în Manchester, a fost identificat drept Salman Abedi, un tânăr britanic de origine libaneză. El avea 22 de ani.
24 Mai 2017, 12:10
Bihor
Asociaţia Quantic lansează, miercuri, la Oradea proiectul Viitorul Memoriei, care se va desfăşura în date care corespund cu cele în care, în al Doilea Război Mondial, populaţia evreiască din oraş şi împrejurimi a fost deportată la Auschwitz. Memoria celor care au pierdut în lagăre va fi celebrată cu expoziţii, recitaluri de poezii şi proiecţii de filme.
24 Mai 2017, 12:05
Bihor
Peste 3.000 de pachete de ţigări, ceasuri şi parfumuri de contrabandă au fost confiscate în timpul unor acţiuni de control comune ale poliţiştilor şi inspectorilor vamali din Bihor. Au fost verificate 746 persoane, 42 de firme şi 313 autovehicule, poliţiştii folosindu-se în timpul operaţiunii de un câine specializat în detectarea tutunului, adus de un inspector al Direcţiei Vamale.
24 Mai 2017, 11:40
Bihor
Şoferii care au drum prin localitatea bihoreană Oşorhei ar trebui să se înarmeze cu răbdare. La comanda Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în zonă a început construcţia a patru alveole pentru calmarea traficului. Drept urmare, circulaţia rutieră se face alternativ, pe o singură bandă, iar pe cele două sensuri ale DN1 se formează cozi de maşini.
Oradea noastră
De acum înainte, Oradea va primi sfaturi despre cum să recicleze deşeurile de la reprezentanţii altor oraşe din lume ce compun reţeaua Zero Waste Cities, din care fac parte inclusiv localităţi ce şi-au propus ca în decurs de patru ani să atingă o rată de reciclare de 80%. Scopul Oradiei nu e chiar atât de ambiţios, municipalitatea propunându-şi ca în primă fază doar să respecte ţintele anuale privind reducerea cu 15% a cantităţilor de deşeuri ce ajung la groapa de gunoi.
24 Mai 2017, 10:19
Bihor
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor le reaminteşte tinerilor care vor absolvi în zilele următoare liceul sau facultatea că le oferă gratuit asistenţă personalizată, pentru a-i ajuta să-şi găsească un loc de muncă. Cei care nu se vor angaja în 60 de zile de la absolvire, vor primi indemnizaţie de şomaj.
24 Mai 2017, 09:39
Bihorel
Un cadou reuşit se ţine minte! Primăria Csepel, care gestionează sectorul XXI al Budapestei, a donat săptămâna recută municipalităţii din Salonta aparate pentru un loc de joacă. Amenajat lângă piaţa din centrul orăşelului, parcul tematic Toldi Miklos, la care o echipă din Ungaria a lucrat 54 de zile, are acum o cetate cu trei turnuri, o fântână arteziană, bănci, tobogane şi obiecte de joacă cu arc.
24 Mai 2017, 08:55
Bihoreanul tipărit
Aeroportul Oradea ar putea fi "taxat" cu 10 milioane lei de firmele care au construit noua pistă. Pe lângă instabilitatea zborurilor internaţionale, probată de suspendarea curselor de Torino, Aeroportul mai are un bai: firma PORR Construct i-a deschis proces pentru pagube produse din cauza proastei organizări a şantierului noii piste.
24 Mai 2017, 08:07
Sport
Formația bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea dispută miercuri ultimul joc de pe teren propriu din acest sezon. „Roș-albaștrii” primesc replica argeșenilor de la CS Mioveni, cu începere de la ora 15:30, la Stadionul Iuliu Bodola din Oradea. Intrarea spectatorilor este liberă.
24 Mai 2017, 07:31
Advertorial
Noul Volkswagen Crafter este disponibil acum la livrare prin D&C Oradea, cu prețuri începând de la 22.703 euro + TVA (27.017 euro TVA inclus). Versiunile disponibile sunt furgon, autoșasiu cabină simplă și dublă. Noul Crafter este mult mai economic datorită costurilor scăzute pentru combustibil și a celor de întreținere – cunoscute sub denumirea de costuri totale de proprietate (TCO - Total Costs of Ownership). 
23 Mai 2017, 20:58
Bihor
Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor are, începând de luni, un nou director. Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Serviciului Salvamont-Salvaspeo au votat mazilirea lui Răzvan Dumbravă, cel care ocupa din 2015 această funcţie, şi înlocuirea lui cu Bántó Norbert, angajat al Agenţiei de câteva luni. Anul trecut, Bántó a fost candidat din partea UDMR la alegerile parlamentare.
23 Mai 2017, 20:20
Bihor
Uniunea Femeilor Bihor va organiza în perioada 1-2 iulie prima ediţie a Festivalului Naţional de Folk. Printre invitaţi se vor număra artişti locali dar şi nume consacrate precum Ducu Bertzi sau Victor Socaciu. Spectacolele vor avea loc în amfiteatrul din Cetate iar intrarea va fi gratuită.
23 Mai 2017, 19:48
Bihor
În timp ce au aprobat unele proiecte în care votul lor nu era decisiv, aleşii PNL din Consiliul Judeţean Bihor le-au blocat din nou, pentru a-şi arăta puterea, pe cele care cereau 24 de opţiuni "pentru", inclusiv cel prin care Muzeul Ţării Crişurilor ar deveni administrator pe casa pompelor şi rezervorul de apă din zonă, astfel încât să poată avansa cu procedurile pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendii din partea ISU Crişana. Culmea, tocmai liderul PNL, Ionel Avrigeanu, i-a criticat pe liderii CJ că noul muzeu nu are autorizaţie ISU.
Sport
Rutierul orădean Dragoş Maliţa, de la CarCover Racing Team, a cucerit două medalii de aur la întrecerile celei de-a XII-a ediţii a "Tour de Tur", concurs organizat de Societatea Carpatină Ardeleană - Satu Mare. Acesta s-a impus atât la categoria sa (14-18 ani), cât şi în clasamentul general. Traseul lung al maratonului sătmărean a însumat 65 de km şi a adus o medalie de bronz şi pentru Istvan Mura.
23 Mai 2017, 18:45
Jos pălăria
După ce a umplut Parcul Libertăţii din Oradea cu mii de lalele colorate, pe propria cheltuială, florarul Marius Sabău, care are chioşcul Florius Art din parc, umple locul şi cu muzică. Tot pe banii lui, orădeanul a făcut la comandă o pianină, pe care a montat-o într-o filigorie din parc, şi aceasta făcută tot de el. "Ca să aibă elevii şi studenţii unde să exerseze", îşi explică Marius gestul filantropic.
23 Mai 2017, 18:18
Bihor
Un orădean care a suferit un atac de cord, marţi, pe o stradă din cartierul Nufărul, a scăpat cu viaţă mulţumită unor medici care se aflau în apropiere şi, deşi în timpul liber, au sărit să-i acorde primul ajutor. Este vorba despre doi medici ai Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, Nicoleta Romaniuc şi Nagy Timea, respectiv prietena lor, medicul stomatolog Lorelai Bretan.
23 Mai 2017, 17:45
Bihor
Aleşii bihorenilor au aprobat, marţi, cu unanimitate, promovarea unei acţiuni în instanţă pentru anularea contractului de vânzare-cumpărare prin care UniCredit Bank a înstrăinat o clădire din Complexul Rimanoczy, monument istoric, deşi Consiliul Judeţean îşi exprimase dreptul de preemţiune asupra imobilului.
23 Mai 2017, 17:30
Magazin
Actorul Roger Moore, care l-a interpretat pe faimosul spion James Bond, a murit în Elveţia. Marţi, copii lui Moore au anunţat decesul său la vârsta de 89 de ani, spunând: „A murit astăzi...după o luptă scurtă, dar curajoasă cu cancerul”.
23 Mai 2017, 17:20
Timp liber
Estimările organizatorilor Street Food Festival arată că 55.000 de orădeni au mâncat în stradă, în cele patru zile ale evenimentului. Succesul de care s-a bucurat festivalul i-a determinat pe organizatori să promită că revin la Oradea în toamnă.
23 Mai 2017, 16:46
Bihor
Caz șocant în comuna bihoreană Girișu de Criș. Un copil în vârstă de 13 ani a fost bătut cu biciul de concubinul mamei sale, pentru că a dat foc unor hârtii, pe care le-a aruncat în latrina din curte. Cei care au reclamat cazul autorităților sunt chiar profesorii băiatului, elev în clasa a V-a, la școala din sat, după ce l-au văzut plin de vânătăi.
23 Mai 2017, 16:25
Bihor
UDMR-istul Bimbo Szuhai Tibor este noul preşedinte al Consiliului de administraţie al Aeroportului Oradea, în această structură mai fiind validaţi, marţi, Florin Dubău, Cristina Antik, soția judecătorului Antik Levente, Alexandru Popoviciu şi Traian Turle. Prima misiune a membrilor CA va fi organizarea de concursuri pentru funcţiile executive, inclusiv pentru cea de director general deţinută, din decembrie 1993, de Gheorghe Paşc.
23 Mai 2017, 15:52
Bihor
Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei a aprobat marţi sistarea accesului auto pe strada Căprioarei din cartierul Seleuş începând de miercuri dimineaţă până pe 31 mai. Artera va fi închisă din cauza lucrărilor de reabilitare a magistralelor 1 şi 5 din străzile Grădinarilor, Cardinal Iuliu Hossu, Seleuşului, Războieni şi Căprioarei. Tot marţi, comisia a mai avizat prelungirea termenului de închidere a străzii Sucevei până vineri, inclusiv.
23 Mai 2017, 15:27
Sport
Asociaţia Judeţeană Columbofilă Bihor a organizat cea de-a cincea etapă din calendarul competiţional al campionatului de concursuri cu porumbei voiajori, etapă localizată în Slovacia, lângă localitatea Nitra, având o distanţă de 320 km aerieni.
23 Mai 2017, 14:59
Sport
Sportivii de la clubul Shogunul din Oradea au cucerit o medalie, dar au ocupat şi alte patru poziţii fruntaşe la întrecerile Cupei Internaţionale de Karate Union Lviv din Ucraina. Performerul delegaţiei conduse de profesorul Ioan Vaida - 8 Dan karate a fost Andrei Şuteu, care la proba de kumite individual +55 kg, categoria minicadeţi, a ocupat locul al III-lea.
23 Mai 2017, 14:25
Bihor
Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor are un nou şef în persoana lui Gheorghe Ludovic Varga, înlocuit în urmă cu cinci ani de Luciana Dorca, cea căreia îi ia locul acum. Lungul interimat ia sfârşit după ce Varga a câştigat un concurs organizat de Casa Naţională, el urmând să deţină un mandat de preşedinte-director general pe următorii 4 ani. Asta dacă nu cumva va fi înlocuit încă o dată, cum s-a întâmplat în 2012.
23 Mai 2017, 14:02
Bihor
O localnică din comuna bihoreană Roşia, Maria Morar, a câştigat pentru a doua oară Campionatul European de cosit iarba. Femeia a impresionat juriul concursului atât prin viteză, cât şi prin felul în care a cosit.
23 Mai 2017, 13:15
Bihor
Un bărbat care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a furat un iPhone dintr-un local din Pasajul Vulturul Negru a fost surprins de camerele de supraveghere şi este căutat acum de poliţişti, dar şi de păgubit care a postat înregistrarea pe Facebook.
23 Mai 2017, 12:30
 < Pagina precedentă 1 2 3 4 5 6 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.0533 RON
  • 1 EUR = 4.5496 RON
  • 1 HUF = 0.0148 RON