URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2015, 14:32

Procedura de utilizare a aparatelor radar III

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum am mai arătat, modul de utilizare al aparatelor radar este reglementat de o dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române care nu a fost publicată niciodată în Monitorul Oficial, dar care se aplică concret în procedura de constatare a abaterilor la regimul vitezei legale.

În cazul autovehiculelor înregistrate cu o viteză de circulaţie mai mare decât limita maximă admisă pe sensul opus celui pe care se află în deplasare autospeciala echipată cu radar, acestea vor fi oprite astfel: de către echipajul care acţionează la oprire, autospeciala cu echipamentul radar urmând a continua activităţile curente sau de către echipajul aflat în autospeciala cu echipament radar, prin utilizarea mijloacelor de semnalizare acustice şi luminoase, în lipsa unui alt echipaj care să acţioneze pentru oprire.

Dacă conducătorul autovehiculului ţintă opreşte pe partea dreaptă a sensului său de mers, conducătorul autospecialei va întoarce în condiţii de siguranţă şi va poziţiona autospeciala în spatele autovehiculului mai sus menţionat, operatorul radar având astfel posibilitatea de a filma şi înregistra, dacă este cazul, atât comportamentul contravenientului, cât şi modul de acţiune al poliţistului care a procedat la legitimarea acestuia.

În cazul în care conducătorul autovehiculului ţintă nu opreşte pe partea dreaptă a sensului său de mers, conducătorul autospecialei, având în funcţie mijloacele acustice şi luminoase, va proceda la urmărirea autovehiculului ţintă, în vederea opririi acestuia şi aplicării sancţiunii contravenţionale.

În situaţia utilizării echipamentului radar pe autostrăzi, autospeciala nu va fi staţionată şi nu va fi condusă pe banda de urgenţă, în vederea constatării contravenţiilor. Este permisă poziţionarea autospecialei în interiorul spaţiilor de servicii şi pe căile de acces ale acestora, pe bretele de acces în autostradă sau în orice loc aflat în afara părţii carosabile.

Oprirea autovehiculelor se va face fie la punctul de control, de către lucrătorul de poliţie care efectuează semnalul de oprire, fie prin preluarea din mers, de către un echipaj de poliţie auto sau moto inscripţionat corespunzător, în vederea conducerii acestora la punctul de control, care poate fi în spaţiile de servicii, punctele de taxare sau în orice alt loc aflat în afara părţii carosabile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Măi Ursuţa, tu eşti avocat sau miliţianul de serviciu ???
Că nu faci altceva decât să ne povesteşti nişte lucruri, de parcă am fi la "seara literară" de la Rutieră !!!
Postat 01 Februarie 2015, 17:15 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON