URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2015, 12:49

Nu mai avem de NIŞunele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A trebuit ca Primăria să vrea să foreze un puţ de reinjecţie a apei termale ca să-şi dea seama că stăpânii de la Bucureşti ne-au vândut până şi pământul de sub picioare. Marii patrioţi de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale au concesionat mai mult de jumătate din Bihor firmei NIŞ Petroleum, puiuţ al inocentului concern Gazprom.

Oradea se află în perimetrul concesionat. Aşa că nu-i departe clipa când, dacă vrei să sapi o groapă sau să faci o fântână, va trebui să ai patalama de la ruşi. Bolojan a declarat că va merge la Bucureşti să scoată Oradea din perimetrul blestemat, mai ales că cei de la NIŞ nu dădeau semne că şi-ar da acordul pentru puţ. Până la urmă, însă, ruşii au cedat, în speranţa că şi noi vom deveni mai binevoitori cu cotrobăiala lor după petrol şi gaze în măruntaiele judeţului.

Dacă facem un recensământ, vom vedea că am ajuns nişte toleraţi la noi acasă. Terenurile arabile sunt în mâna italienilor, danezilor sau ungurilor. Fabricile scăpate de furia demolatoare a anilor ’90 au fost date concernelor ruseşti, care le-au falimentat, lăsându-ne cu haldele poluatoare. Hipermarketurile sunt toate străine şi cu profiturile repatriate, subsolul plin de hidrocarburi l-am dat austriecilor, iar ţara s-a umplut de benzinării din toată lumea...

Dacă şi Nutripork-ul e vândut străinilor, nici aerul pe care-l respirăm nu va mai fi al nostru, pentru că radiaţiile vin de la Paks, din Ungaria, iar duhoarea de sfeclă e produsă de francezii de la Fabrica de zahăr.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
!!!!!
@pinonel: Eu m-am referit la momentul "0" ( autentificarea unor contracte NIS de către Ioana Băsescu ). În rest sunt de acord cu o obiecțiune! Eu am crezut foarte mult în USL!
Postat 07 Octombrie 2015, 09:56 de TDS
@tsd
Termina cu prostiile si trezeste-te! Totul s-a intamplat pe vremea monstruoasei coalitii pnl-psd,vezi M.Of. 721/22.11.2013. Uite cine a semnat acordul cu nis petroleum: Victor-Viorel Ponta, prim-ministru; au contrasemnat: preşedintele ANRM,Gheorghe Duţu, ministrul economiei, Andrei Dominic Gerea, ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, ministrul mediului şi pădurilor, Rovana Plumb si la urma,una din cele doua mandre fiice ale Bihorului cocotate in deputatie, ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură,Lucia Ana Varga. A deranjat-o cineva cu vreo vorba de repros pe d-na deputata de Alesd?! Faci prinsoare ca anul viitor va merge sa cerseasca voturi de la bihoreni si niciunul n-o sa-i bata obrazul? De ce? Pt. ca politicienii stiu si profita la maxim de prostia romanilor! P.S. Vezi undeva numele ,,Basescu" ?! Nu! In schimb apar destule canalii, unele in functie si azi (din pacate!). De cativa ani buni eu nu fac nicio distinctie intre pnl si psd, intre unpr si udmr, cu totii apartin aceleiasi famiglii.
Postat 07 Octombrie 2015, 05:58 de pinonel
NU
@OradeaCivitas: 1. Asa o fi cum zici ( nu stiu cum e cu prelungirile )! 2. Te-as ruga insa sa nu te referi la procesul meu pentru ca NU A FOST pentru ceea ce spui tu! Nici vorba! Procesul meu a avut alt obiect; PMO NU M-A SUSTINUT iar cei cu care ma luptam atunci erau foarte puternici si " statul de drept " le-a dat dreptate lor! Zicand ca nu am facut dovada existentei DOL-ului! Diplomata solutie, NU?
Postat 06 Octombrie 2015, 15:31 de TDS
@TDS
Tradatorul striga tradare, nu e asa TDS???_______ Licentele ANRM ale NIS au fost prelugite in 2014: respectiv EX 2 Tria si EX 3 Baile Felix în Bihor, EX7 Periam, EX8 Biled, DEE EV Jimbolia si EX12 Crai Nou în Timis. DACA PSD-istii tai bravi erau mai putin tradatori ca alde Basescu, atunci macar ar fi pus punct cu o simpla semnatura si stampila, si nu le-ar fi prelugit (licentele, evident!) cu INCA 2 ani jumatate. Deci...dragule TDS, depsre ce vorbim? Iar ii iei pe toti de prosti si incerci sa speli creierele? Tu..care nu a ifost in stare sa te descurci sa castigi un proces pe baza devizelor de lucrari neconoforme?
Postat 06 Octombrie 2015, 14:36 de OradeaCivitas
LELIȚĂ IOANĂ....
NIS Petroleum IOANA BĂSESCU! deci despre ce vorbim?
Postat 06 Octombrie 2015, 12:56 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON