URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2015, 13:16

Nici Muzeu, nici Pasaj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încet, încet, ţara asta rămâne fără constructori. Cea mai proastă lege a achiziţiilor publice de pe mapamond desemnează câştigătorul licitaţiei în funcţie de preţul cel mai scăzut. Dar la valoarea neruşinată a şpăgilor, de 20-30%, lucrările practic nu se mai pot finaliza.

Aşa au început constructorii să facă evaziune ca să asigure fluxul de bani negri pentru ştabii de partid ajunşi prin ministere. Iar cum DNA-ul i-a cam răcorit pe toţi, locul a fost eliberat pentru firmele străine. Firmă străină de construcţii înseamnă de obicei o echipă de şmecheri cu trei secretare şi două laptop-uri care îi iau în subantrepriză pe sclavii de români, adesea uitând la final să-i plătească.

Această mare mizerie se face cu acordul şi sub supravegherea ţărilor occidentale. Dacă seara, la televizor, ambasadorii din Vest ne dau peste degete pe motiv că suntem corupţi, ziua îi vezi pe la porţile ministerelor şi la premier făcând lobby deşănţat şi deloc dezinteresat firmelor din propriile ţari.

Deşi şantieriştii sunt în moarte clinică, nimeni nu s-a prezentat nici la licitaţia pentru Muzeu şi nici la cea pentru Pasajul Vulturul Negru. E limpede că puţinele firme valide s-au săturat să facă muncă voluntară, mai ales când e vorba de lucrări pretenţioase.

Dacă preţul muncii s-ar fi întâlnit cu sumele puse la bătaie, în mod cert ar fi fost doritori de lucru. Dar cine e dispus să lucreze pe nimic în timp ce arhitecţi rataţi şi cârcotaşi de serviciu stau cu ochii pe ei şi îşi dau cu presupusul?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Punctul pe I
Ai pus degetul pe rana, bade Chirila! Sau - cum am spus in titlul comentariului meu - ai pus "punctul pe I"! Surprinzator, nu?!?
Postat 10 Septembrie 2015, 08:20 de Danutz
MAI CURAT, MAI USCAT
Iar am avut premonitii? Exact ce spuneam! SPAGA ajunge in Primarii! Sorin Oprescu, un exemplu! Acuma cel mai important lucru este ca o siingura Primarie din tara este CEA MAI CURATA, CEA MAI USCATA! La acea Primarie nu se ia nici macar o spaguta! Totul este curat, transparent, fara probleme....
Postat 06 Septembrie 2015, 10:54 de TDS
cu foița de aur și mult sclipici, nu se poate face?
păi, dacă nu vine nimeni să lucreze pe banii ăia, să crească oferta, să mărească miza, potul, banii să fie mai mulți pt. aceeași lucrare :)... altfel, mă gândesc că sunt rău intenționați cei care dau banii, căci se zgârcesc intenționat, ca să numai vină nimeni să vadă și alte nereguli :) , nu se bagă peste mafia imobiliară :) ori cine mai știe ce minuni :) etc. etc. etc. doar că cetățeanul orădean rămâne cu ochii în soare. asta e. sau, nu? presupun :)
Postat 04 Septembrie 2015, 12:03 de vg
CORECTURĂ
Reformulez! În cazul dat nu prea merge Doamne, Doamne! Deci l-ar bate Dumnezeu!
Postat 01 Septembrie 2015, 13:26 de TDS
NOI, CEI DIN LINIA-NTÂI
Bună observația cu arhitecții ratați! Aștia noi școliți te miri unde cred că nici nu știu să deseneze! Arhitectul adevărat e cel creativ, cel care știe să facă cu mâna o schiță, nu cel care rezolvă pe calculator conceptul unei clădiri! Și pot zice că tot articolul este corect scris. Aș adăuga că ȘPAGA nu merge numai la ministere! Mai ajunge și prin primării! Cel puțin așa cred! Uite, un diacon celib e în Minister acum dar sigur, sigur, nu ia nimic! Altfel l-ar bate Doamne, Doamne!
Postat 01 Septembrie 2015, 13:24 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON