URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2015, 16:11

Liberali fără cap

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De câteva luni PNL parcă e prostul satului. Greşeşte întruna fără să-l oblige nimeni. Peneliştii plusează la reducerea TVA mai populişti ca pesediştii, iar când le spune Iohannis că nu-i bine se aricesc cu coada între picioare. Votează tot felul de majorări de salarii, cot la cot cu cei ce le pun bombe în calea unei eventuale viitoare guvernări. Mereu una zic dimineaţa şi alta fac la amiază, pentru ca seara să-i prindă buimaci de-a binelea.

După ce anul trecut pe vremea asta se amăgeau că românii le-au preferat prezidenţiabilul de dragul lor şi-al lui, nu ca să se apere pe ei de Ponta, anul ăsta nu le-a ieşit nimic. Nicio moţiune de cenzură, niciun discurs memorabil, nicio idee, niciun proiect.

"PNL nu arată deloc bine", spunea în vară Crin Antonescu, cel care i-a îmbârligat pe liberali cu social-democraţii în USL de nu mai ştii nici acum care-i stânga şi care-i dreapta. Dar avea dreptate. Peneliştii au devenit o adunătură de demagogi, fricoşi, dezorientaţi şi neputincioşi, care una predică (să se facă unificarea cu fostul PDL cât mai repede!) şi alta fumează (uneltind unii contra celorlalţi).

De la începutul stagiunii politice de toamnă, tânăra Alina Gorghiu, nevotată de niciun membru al partidului, ci doar paraşutată de Iohannis, a debitat atâtea enormităţi că te cruceşti. A pariat la cacealma, dar fără convingere, pe reuşita ultimei moţiuni de cenzură, l-a menajat pe indispensabilul Oprea după scandalul coloanei la care Interesul Naţional nu avea dreptul, iar la alcătuirea Guvernului Cioloş a girat ambiţia unui Păcălici (Cristian Buşoi) de a-şi pune o păpuşă (manechinul Adrian Baciu) la Ministerul Sănătăţii. Meschin, minor! Apoi, en fanfare, s-a apucat să declame că, în sfârşit, PSD nu mai este la putere. Urmarea? Deşi singurii politicieni care controlează Guvernul sunt tocmai pesediştii lui Dragnea şi Dâncu, deja i-a derobat de orice responsabilitate, astfel că viitorul eşec va fi decontat de liberalii înşişi.

Cea mai penibilă grozăvie a comis-o săptămâna trecută, anunţând că va angaja o firmă care să facă un audit intern al PNL, pentru a arăta cum "stă", cât de competente îi sunt resursele umane şi pe ce direcţii să meargă. O chestiune pe cât de caraghioasă (dacă îl vrea din prostie, ar fi ca şi când s-ar dezbrăca în public), pe tot atât de şobolanie (cum să pui "tehnocraţi" să-ţi fundamentezi decizii politice?).

Cu adevărat fatal e că doamna preşedinte vorbeşte mult şi nu face nimic pentru deşteptarea şi înnoirea unui PNL care anul viitor s-ar putea trezi tot în opoziţie pentru încă patru. Căci, dacă PSD îşi cumpără alegători fără pretenţii, iar UDMR îi moşteneşte pur şi simplu din născare, PNL nu poate conta că oamenii inteligenţi şi exigenţi îl votează oricum.

Oare în tot Partidul Naţional Liberal nu mai sunt nişte bărbaţi care să înţeleagă un lucru aşa simplu şi să-i preia, lucid şi coerent, cârma?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
RUSINE
Nu mai departe Primarele nostru ! In mandatul 2008-2012 mi s-a parut rezonabil ! Evident ca aduc din nou vorba despre relatia PMO - IMPACT ! Bolojan a avut initial pozitia corecta ! Dupa ruperea USL s-a rupt si Bolojan...in figuri ! Dintr-odata protejatii odiosului Filip au devenit si protejatii lui Bolojan ! Protectie dusa la un nivel superior !Maine 24 noiembrie 2015 Consiliul Local ar pute intra in posesia sumei de 1.500.000 euro. Nu va intra pentru ca intentionat Bolojan NU A LUPTAT sa castige procesul cu IMPACT ( penalitati stabilite de Curtea de Conturi ). Pana acum IMPACT-ul a fost protejat de Filip , Udrea , Boc , Oprea ! Acum vor fi protejati de tehno BOSTAN ( fost actionar IMP , prieten pe linie Telekom cu Swiss Capital , actionar si broker IMP ! ). Sa va fie rusine Filip , Bolos , Trifan , Bostan , Boc , Udrea , PDL , PNL
Postat 23 Noiembrie 2015, 22:12 de TDS
GREATA
@cocolino: TOT PDL-ul strica imaginea ! Ce-a fost PNL - ul si ce-a ajuns ! Ma apuca VOMA...
Postat 23 Noiembrie 2015, 21:58 de TDS
raraito!
buldogul asta de langa raraita asta strica toata imaginea partidului...faceti ceva!
Postat 23 Noiembrie 2015, 20:07 de cocolino
SI LA
In 2012 vedeam sigur un Guvern Ponta si un Presedinte Antonescu ! Azi am un Presedinte & Premier ( 2 in 1 ) de care iki e SILA si un PNL absorbant al celui mai oribil partid EVER , PDL ! In PDL il includ si pe Petru Filip !
Postat 23 Noiembrie 2015, 17:42 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON