URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2014, 09:33

Ia mălaiul, neamule!

Ia mălaiul, neamule! foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

UE ne dă, dar Guvernul Ponta ne bagă în traistă. Ca în fiecare an de la aderare, Uniunea Europeană alocă ţării României câte aproape 100 milioane euro (anul acesta 98 milioane euro) pentru susţinerea cu alimente a populaţiei care trăieşte sub limita sărăciei.

În 2013, la un an de guvernare Ponta, ajutorul alimentar de la UE (6 kg făină albă, 6 kg mălai, 800 gr paste făinoase, 4 litri ulei, 4 kg zahăr, 24 conserve) avea în România 2,8 milioane beneficiari. Anul acesta, la jumătatea mandatului aceluiaşi premier, care mai are o săptămână până să fie ales preşedinte sub lozinca "Mândri că suntem români", numărul beneficiarilor a crescut la 3,3 milioane.

În comparaţie cu 2013 sunt, aşadar, încă 500.000 români căzuţi în sub-sărăcie, iar asta într-un an în care autorităţile se laudă cu creştere economică, cu reducerea taxelor şi impozitelor, cu scăderea şomajului (tot statisticile, atât europene, cât deja şi cele naţionale indică fix viceversa!). Totuşi, înmulţirea săracilor e motiv să fim "mândri că suntem români", crede Guvernul, în speranţa că pomana nu va fi receptată de cei miluiţi ca semn al agravării situaţiei unei ţări care, la fel de oficial, are cel mai mic nivel de trai din UE.

Ce e nou, pe lângă răspândirea sărăciei? Că are loc într-un an electoral şi că ajutorul european e folosit pentru victoria în alegeri a celui mai mândru dintre români. Dacă în toţi ceilalţi ani de la aderare alimentele erau distribuite nevoiaşilor în două tranşe, primăvara şi la început de toamnă, conform regulii stabilite de UE, de data aceasta - în nesfârşita lăcomie după voturi - şeful Guvernului a amânat procedura până în pragul alegerilor. În plus, pentru prima oară, a şi spart încă 9,2 milioane lei pentru a tipări cupoane (aşa e în comunism, cu cartele şi cupoane) care să fie distribuite prin Poştă celor mai săraci alegători, cu precizarea că alimentele vor fi împărţite după scrutin. Morala (ciudat sună cuvântul referitor la un amoral ca el!): Ponta îţi dă, dar să-i dai şi tu votul dacă vrei să primeşti mălaiul!

Alt detaliu, poate întâmplător, poate nu, e că cele mai multe pachete vor ajunge la alegători din judeţe precum Dolj, Iaşi, Vaslui, Prahova şi Teleorman, care au un cert numitor comun: sunt conduse de baronii Partidului şi au totodată (logic, aş zice eu, tocmai din cauza asta) cei mai mulţi săraci.

După ce au răspândit, tot prin Poştă, mesajul că dacă îl vor alege pe singurul său contracandidat real se vor alege cu pensiile tăiate, Ponta comite încă o mizerie din fotoliul de premier, mituind cetăţenii cu banii altuia. În acest caz pe banii UE, dar celelalte pomeni vor fi achitate de la anul, fiţi siguri, de toţi contribuabilii, din taxe şi impozite.

Ce să mai zici, plin de lehamite, la perspectiva unui asemenea deznodământ? Eu aş aminti doar spusele Monei Muscă din 2004, când un alt arogant (dar mult mai inteligent) se pregătea să devină preşedinte: Mâncaţi-le mititeii, beţi-le berea, dar nu-i votaţi!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
REPLICA la @Win dos-ul
@Win Dos-ule documenteaza-te prima data si dupa aceea scrie!:))=)) Sacosele ACL sunt albastre nu sunt galbene iar fotografiile circula pe Facebook, o sa-ti trimit si tie o fotografie cu minorii in campanie electorala prezidentiala a PSD Bihor , sa vedem ce o sa mai zici?:))=)) Presa si omul presei ziaristul trebuie sa scrioe adevarul si dreptatea ca sa o arata opiniei publice poporului roman si nu trebuie sa fie partinitoare cu politicul.@Win Dos-ule nu mai zici nimic?:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 Octombrie 2014, 10:25 de Romanul Simplu
Poze cu sacose galben cu albastru pe care scrie ACL nu ai Cris ???
O sa-ti trimit cateva ca sa nu spui ca nu am fost suficient de atent la tine !!!
Postat 29 Octombrie 2014, 09:43 de WinDos
REPLICA
Victor Ponta presedinte? Oare? RUSINE PSD Bihor ca folosesti minori incampania electorala prezidentiala ! mie insumi unui roman simplu cu nick name-ul @Romanul Simplu mi-au fost oferite pe strada mea material electoral PSD pix bricheta din mana unui minor! Rusine PSD Bihor ca te folosesti de minori in campania electorala pentru ca majorii barbatii si femeile din PSD Bihor Nu au curajul ci au frica intr-un fief al PNL!RUSINE PSD BIHOR ! RUSINE!RUSINE!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 28 Octombrie 2014, 15:02 de Romanul Simplu
Alimente
Va rog sa va informati mai bine despre cum si in cate transe s-au dat alimentele prin PEAD inainte sa scrieti. Am crezut ca sunteti putin mai profesionisti...
Postat 28 Octombrie 2014, 14:01 de Alimente
IOAN MANG, SI CLAUDIU POP CEI MAI MARI PATORNI AI JUDETULUI NE ARUNCA FIRMITURI DE ULEI SI DE PAINE INTR-O PLASUTA??
MANG PATRON LA CEA MAI MARE FIRMA DE CALCULATOARE DIN JUDET, CLAUDIU POP PATRON LA CEL MAI MARE SI MAI SCUMP HOTEL DIN JUDETUL BIHOR! Nu va e rusine sa veniti la noi, "SARACIMEA" dupa cum ii auzeam intr-o zi vorbim pe Pietonala in Oradea sa ne tratati ca pe niste boschetari?? Sa ne dati plasute cu farmituri CAND VOI TRAITI NUMAI IN AUR???
Postat 28 Octombrie 2014, 12:19 de comentariu
DRAGNEA SI PONTA IMPOTRIVA BIHORENILOR !
le luam banii Baronilor PSD, dar vota IMPOTRIVA COMUNISTILOR!!! La Puscarie cu Hotii si Talharii!!
Postat 28 Octombrie 2014, 12:15 de iarna
@maftei
@maftei Penibilule, stai jos, nota 2!
Postat 28 Octombrie 2014, 11:04 de vlad
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON